Zariadenie je umiestnené na pozemku, parcelné číslo 1200/194, 195 v k. ú. obce Kráľov Brod. Pozemok sa nachádza v obci vedľa cesty III. triedy a je oplotený 2,0 m vysokým plotom. Vstup na pozemok je zabezpečený prostredníctvom vstupnej brány. Na pozemku sa nachádza príjazdová komunikácia, spevnené plochy slúžiace pre komunikáciu, parkovanie a niekoľko objektov, ktoré slúžia na poľnohospodárske účely. Celková úžitková plocha areálu má 572,86 metrov štvorcových.
Bitúnok s rozrábkou je jednopodlažný objekt. V časti objektu sa nachádza bitúnok (porážkareň, rozrábka, chladiareň, mraziareň, baliareň), sociálne zariadenie, šatne a kancelárie. Prevádzka bitúnku je rozdelená na „špinavú a čistú časť“. Každá z týchto častí má samostatný vstup, čistú a špinavú šatňu a sociálne zariadenie. Spoločným priestorom pre obe časti je denná miestnosť pre zamestnancov.

Živá hydina je dovezená v dopravných klietkach príjazdovou cestou cez vstupnú bránu na vonkajší betónový areál bitúnku. Následne je vykladaná pod prístreškom so samostatnou kanalizáciou, kde zároveň prejde veterinárnou kontrolou.
Hydina, ktorá nespĺňa veterinárne požiadavky alebo javí známky choroby je umiestnená do veterinárneho laboratória v miestnosti č. 1.35. Uhynuté jedince sú podrobené pitve a umiestnené v miestnosti č. 1.19 - Chladený sklad odpadov (+2 až -2 °C). Po vyexpedovaní klietok z prepravného vozidla sú klietky umyté vodou pri teplote 60 °C a vydezinfikované. Následne opúšťa areál bitúnku výjazdovou bránou.

Špinavá časť prevádzky má samostatný kanalizačný systém odvádzaný do zbernej žumpy určenej pre špinavú časť prevádzky. Dovezená hydina sa umiestňuje do miestnosti č. 1.33 – Porážka, kde je inštalovaná poloautomatická linka na porážku a čistenie hydiny značky SAMPO.
Uvedenú linku obsluhujú dvaja zamestnanci, ktorí vkladajú hydinu do zariadenia. Po omráčení elektrickým prúdom hydina pokračuje do sektoru odkrvenia. Samotnú porážku hydiny vykonáva zamestnanec manuálne ostrým nožom. Krv je zadržiavaná v určenom kontajneri, následne umiestnená do chladiaceho boxu pre odpady v miestnosti č. 1.19 – Chladený sklad odpadov (+2 až -2 °C) a neskôr je zneškodnená v kafilérii alebo v hygienizačnej jednotke bioplynovej stanice.
Po odkrvení, linka premiestni telá zvierat do sektoru obárania, v ktorej je teplota vody udržiavaná na požadovanej teplote, t.j. pre kačice 65 - 70 °C, pre kurence 58 – 62 °C. Z obáracej časti technologického zariadenia je hydina presunutá do sektoru odperenia.
Odperenie funguje na základe stáleho prúdenia vody na báze rotujúcej spodnej časti šklbača pomocou gumenných prstov, ktoré vyčnievajú na boku z vnútornej strany šklbacieho vedra. Perie je zachytávané do určeného kontajnera a po naplnení expedované do miestnosti č. 1.19 - Chladený sklad odpadov (+2 až -2 °C).
Telá zbavené peria sú pásovým dopravníkom dopravené do miestnosti č. 1.22 – Pitvanie, ktorá je už súčasťou „čistej časti prevádzky“.

Prázdne klietky, po vyložení hydiny, putujú z miestnosti 1.33 – Porážka do miestnosti č. 1.34 – Umývanie a sklad klietok. Tu dochádza k ich čisteniu a dezinfekcii. Čistenie sa vykonáva prostredníctvom vysokotlakového zariadenia Kränzle PROFI 195 TST pripojeného na teplú vodu s teplotou 60 °C s použitím napeňovacieho nástavca. Na dezinfekciu sa používa prípravok SRC a VANOQUAT. Vyčistené klietky sú uskladňované a pripravené na ďalšiu nakládku.
Takýmto spôsobom je tiež čistená celá „špinavá časť prevádzky“, t.j. miesto vykládky klietok so živou hydinou (prístrešková vonkajšia časť), miestnosti č. 1.33 – Porážka a 1.34 – Umývanie a sklad klietok. Obe uvedené miestnosti disponujú zariadením pre odsávanie nadbytočnej vodnej pary vznikajúcej pri výrobnom procese.
Očistené telá, ktoré dopravil dopravník z miestnosti 1.33 – Porážka do miestnosti 1.22 – Pitvanie, sa manuálne pitvajú. Trojčlenná obsluha ručne odstráni vnútornosti z hydiny. Odrežú sa beháky, odstráni sa hltan, žalúdok a ďalšie nežiaduce vnútornosti.
Po veterinárnej kontrole sú vnútornosti rozdelené. Vyhovujúce časti idú na ďalšie spracovanie a triedenie. Časti, ktoré sú veterinárne nevyhovujúce spolu s ostatnými nežiaducimi vnútornosťami sú umiestnené v na to určenom boxe do miestnosti č. 1.19 – Chladený sklad odpadov (+2 až -2 °C). Vyhovujúce časti, ktoré sú určené k ďalšiemu spracovaniu, sú premiestnené do miestnosti č. 1.21 – Čistenie žalúdkov, kde prebieha dôkladné čistenie.
Po očistení sa uložia do miestnosti č. 1.20 – Chladenie žalúdkov (+2 až -2 °C). Telá zbavené vnútorností taktiež prechádzajú dôkladným čistením cez umývačku tiel, ktorá je súčasťou linky.
Obsluha premiestňuje umyté telá na vozíky, ktoré sa následne vkladajú do miestnosti č. 1.18 – Rýchlochladiareň (+2 až -2 °C). Tu sa hydinové mäso chladí na teplotu 4 °C. Po vychladení prechádza do miestnosti č. 1.17 – Rozrábka (+10 +12 °C), kde sa na základe objednávok vykonáva porcovanie mäsa.
Rozporcované, prípadne celé kusy hydiny spolu s vnútornosťami sa po vychladení na požadovanú teplotu dostávajú do miestnosti č. 1.07 – Balenie (+10 až +12 °C), kde obsluha prostredníctvom baliacej linky balí objednávky vákuovaním alebo balením do ochrannej atmosféry.
Časť produkcie (mrazená) prechádza do miestnosti č. 1.05 – Šokér (-38 až - 40 °C), kde sa mäso v priebehu krátkeho času, za pomoci prúdenia vzduchu, zmrazí na požadovanú teplotu. Následne prechádza do miestnosti č. 1.04 – Sklad mrazených výrobkov (-18 až -20 °C).

Čistenie „čistej časti prevádzky“ sa vykonáva prostredníctvom vysokotlakového zariadenia Kränzle PROFI 195 TST pripojeného na teplú vodu s teplotou 60 °C s použitím napeňovacieho nástavca. Na dezinfekciu sa používa prípravok SRC a VANOQUAT.
Toto zariadenie taktiež zabezpečuje umývanie vratných debničiek, ktoré sa expedičnými vozmi vracajú prázdne späť do výroby. Vykladajú sa do miestnosti č. 1.10 – Sklad špinavých debničiek a následne sa umývajú a dezinfikujú v miestnosti č. 1.11 – Umývanie debničiek. Takto umyté sa uskladňujú v sklade čistých debničiek, miestnosť č. 1.08, pripravené na použitie.
Všetky manipulačné miestnosti vrátane chodieb, v ktorých sa nachádza alebo prepravuje chladené mäso (výrobky) sú temperované chladiacim zariadením na teplotu +10 až +12 °C. Tak ako špinavá časť, aj čistá časť prevádzky má vlastný kanalizačný systém odvádzaný do žumpy určenej pre túto časť.
Expedičná časť plochy pre príjazd automobilov je zastrešená a má vlastný vstup.