Filet mignon je krehký, jemný steak, ktorý zaručene zapôsobí svojou jedinečne výnimočnou chuťou a textúrou. Pochádza zo strednej časti hovädzej sviečkovice, ktorá sa pokladá za najdrahší a najjemnejší kus hovädzieho mäsa.
PrečítaťFilet mignon je krehký, jemný steak, ktorý zaručene zapôsobí svojou jedinečne výnimočnou chuťou a textúrou. Pochádza zo strednej časti hovädzej sviečkovice, ktorá sa pokladá za najdrahší a najjemnejší kus hovädzieho mäsa.
PrečítaťJe to steak z pracujúceho svalu s výbornou chuťou. My si ho pripravíme v pivnej marináde s nastrúhaným zázvorom, cesnakom, citrónovou a pomarančovou kôrou a rozmarínom.
PrečítaťRump, alebo aj Round je steak zo stehna. Názov získal podľa tvaru časti, od ktorého je odkrojený. Ide o veľmi obľúbený steak, veľmi chudý a primerane tenký. Má však nedostatok tuku a mramorovania...
PrečítaťTop Sirloin steak je prirodzene chudý steak z vrchu vysokej roštenky priamo pod sviečkovicou. Má veľmi výraznú, silnú chuť. Zvláštnosťou nášho Top Sirloin steaku je, že neexistujú hranice v spôsobe prípravy.
PrečítaťPomenovanie T-Bone steak získal podľa chrbtovej kosti v tvare "T", ktorá pretína dva svaly: nízky roštenec a pravú sviečkovú. Vďaka zastúpeniu týchto dvoch svalov sa jedná a o jeden z najkvalitnejších steakov.
PrečítaťSteak je jedlo pre skutočných labužníkov. Tento pojem sa pre nás spája výhradne s hovädzím mäsom, najlepšie z mladých býkov niektorého z vybraných mäsových plemien. Je to kráľovské jedlo a v reštauráciách patrí medzi tie najdrahšie.
PrečítaťSteak to nie je len sviečková, ako sme boli doteraz na Slovensku zvyknutí, ale celý rad najrôznejších kusov hovädziny, ktorá sa dá výborne pripraviť či už na grile, alebo na panvici. Ak ste zatiaľ ochutnali len sviečkovú, prichádzate o veľa.
PrečítaťČi už si steak pripravujete sami doma, alebo ste v reštaurácii, zoznámte sa s nasledujúcimi názvami, aby ste boli pripravený odpovedať na otázku: Aký stupeň prepečenia si želáte? Aj keď sú medzi Vami takí, ktorí tieto pojmy dobre poznajú, nikdy nie je na škodu si ich pripomenúť a možno ...
PrečítaťObchodné reťazce tlačia výrobcov na ceny a na pulty obchodov sa dostávajú mäsové výrobky...
PrečítaťČítajte literatúru, spoznávajte vašu panvicu, gril, rúru, intenzitu ohrevu, kuchyňu a vytvárajte špeciálnu procedúru prípravy dobrých steakov. Dodržujte však pri tom nasledovné základné pravidlá...
Prečítať