Druhá polovica augusta má už tradične v našom kalendári nezmenený program - v tomto čase sa koná najväčšia poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex. Tento rok to vychádza na 17. až 20. august, pričom spoločnosti AGROTRADE GROUP a projektu FARMFOODS - Výnimočné potraviny bude patriť voľná plocha E.


Agrokomplex 2016 bol nabitý, tento rok toho máme pripraveného ešte viac


Zaujímavé aktivity pre všetkých návštevníkov

Na tohtoročnom programe sme si dali skutočne záležať. Veď posúďte sami – na 7 tematických cestičkách budete môcť spoznať príbeh našej rastlinnej, živočíšnej a potravinárskej výroby, vrátane modernej poľnohospodárskej techniky používanej v dnešnom poľnohospodárstve. Cestičky sú doplnené rôznymi súťažami o hodnotné ceny, takže okrem nových poznatkov zažijete aj množstvo zábavy.

Poľnohospodárske stroje a odborné poznatky z prvej ruky

Keďže projekt FARMFOODS zastrešuje spoločnosť AGROTRADE GROUP, ktorá patrí k lídrom v slovenskom poľnohospodárstve, hlavná časť programu bude patriť práve témam a technológiám súvisiacim s týmto odvetvím. Na akcii predstavíme vyše 110 strojov od 20 svetových výrobcov. Budú medzi nimi aj 3 stroje ocenené ako „Európsky stroj roka 2017“, ako aj 37 technologických noviniek tohto roku a mnoho ďalších zaujímavostí z tejto oblasti.

Vystavené stroje patria k tomu najlepšiemu v poľnohopodárskom odvetví


A stroje nebudeme mať len vystavené – uvidíte ich aj v pohybe. Pripravené sú súťaže vysokozdvižných vozíkov a nakladačov. V prípade, že si chcete zasúťažiť, stačí si doniesť potrebné dokumenty (W1 alebo W2). Pre víťazov máme hodnotné ceny, takže sa rozhodne máte na čo tešiť.

Poľnohospodársku techniku budete môcť spoznať aj na vlastnej koži


Na našom pódiu sme si pre vás pripravili nasledovné diskusie na odborné témy s moderátorom Jánom Škorňom a významnými hosťami: Perspektívy slovenskej živočíšnej výroby po plošnom zavedení kŕmenia zvierat krmivami bez GMO – Poctivá výroba potravín bez aditív a konzervantov verzus bežne dostupné potraviny v obchodných reťazcoch – Možnosti zvyšovania efektivity prác v poľnohospodárstve vďaka zvyšovaniu rýchlosti vykonávania jednotlivých prác – Znižovanie spotreby umelých hnojív a pesticídov v poľnohospodárstve bez znižovania úrody – Špecifiká zamestnávania pracovníkov v poľnohospodárstve verzus Zákonník práce – Malí farmári kontra veľké podniky (diskusia o oblastiach, v ktorých sú názory odlišné) – Nákup slovenskej pôdy a poľnohospodárskych firiem.


FARMFOODS ako potraviny aj ako koncept

Ak Agrokomplex navštívite kvôli našim výnimočným potravinám, samozrejme si prídete na svoje. Budeme ich tam mať dostupné vo viacerých stánkoch. Vašim chuťovým pohárikom sa zavďačíme aj programom, ktorého súčasťou bude zážitkové grilovanie a rôzne ochutnávky.


Ponukou výnimočných pochúťok potešíme všetkých gurmánov


Chcete zistiť, ako projekt FARMFOODS vlastne funguje? Na Agrokomplexe budete mať ideálnu možnosť. Jedna z tematických cestičiek bude patriť práve nám. Zoznámime vás s našimi výrobnými prevádzkami, v ktorých vyrábame naše potraviny. Budeme sa na nich podrobne venovať aj Farmfoods konceptu - teda manifestu popisujúcemu zásady výroby v našom reťazci. A aby toho nebolo málo, chýbať nebudú ani zvieratá chované v združení FARMFOODS.

Na Agrokomplexe 2017 uvidíte aj zvieratá chované v združení FARMFOODS


Kultúrny program s viacerými vystupujúcimi

Nezabudli sme ani na hostí, ktorí Agrokomplex obohatia v rámci celodenného kultúrneho programu. Na akcii sa tak predstaví moderátorka Eva Pavlíková, ktorá vystúpi s muzikálovými hitmi. Popri nej zaspieva mladá talentovaná speváčka Karmen Pál-Baláž. Zahrá nám kapela Ščamba a takisto Stevie Heart, ktorý na Agrokomplexe účinkoval aj minulý rok. Svojím vystúpením nás potešia aj mažoretky z tanečnej skupiny Siluet.

Spevák Stevie Heart je súčasťou programu aj tento rok


Aktuálne máme plné ruky práce, aby sme vám na Agrokomplexe priniesli naozaj výnimočný zážitok, no už teraz sa na celú akciu tešíme. Sledujte náš Facebookový event a stránku, kde vám budeme priebežne prinášať o podujatí ďalšie informácie. Pozvánku na akciu si môžete pozrieť tu. Vidíme sa!

Zdieľajte tento článok