Postup prípravy:
Uvarené cestoviny si zmiešate s bolonskou zmesou. Niekedy robím domácu z mletého mäsa a paradajkového pretlaku, ten majú vo @farmfoods.sk famózny, rovnako ako syry a salámy.
Uložíte do zapekacej misy prvú vrstvu. Posypete ju syrom a poukladáte na ňu kolieska salámy. Dáte druhú vrstvu cestovín, posypete syrom, poukladáte druhú vrstvu salámy. Na vrch som ešte dosypala zvyšné množstvo cestovín a posypala syrom.
Pečiete na 180°, 15 min alebo ako uznáte za vhodné. Vrchné cestoviny zvyknú oschnut a stvrdnúť, tak nepečte dlho.
Čo sa týka syru, ak máte radi, keď sa naťahuje, použite asi skôr mozzarelu. Ja som zvolila tvrdý syr Kryštálová Kamenica parmezánového typu, s výraznou arómou a chuťou, ktorý som si sama postrúhala. Bola to super voľba. Syrom fakt nešetrite. Keď si myslíte, že je ho veľa, ešte kúsok dajte.
Hotovo! Dobrú chuť.