Steaky, ale aj sušené mäso či burger - v našej ponuke nájdete skutočne široký výber výrobkov z hovädzieho mäsa. Na výrobu však nepoužívame hocijaké plemeno, ale zásadne mladé býky plemena Charolais, ktoré chováme na našich farmách. Zaujíma vás, čím je toto plemeno výnimočné? Čítajte ďalej!

1. Plemeno, ktoré je zárukou kvality

Na rozdiel od iných výrobcov, ktorí nezriedka vyrábajú mäsové výrobky z plemien hovädzieho dobytka určeného na produkciu mlieka, používame na výrobu našich produktov plemeno Charolais, ktoré patrí do kategórie mäsových typov býkov. To znamená, že sa chová hlavne na výrobu mäsa a je to vidieť. Je typické svojim vzrastom, výrazným svalstvom, mäsitosťou a nízkym podielom tuku. Rovnako je pre tieto býky charakteristická veľmi dobrá schopnosť rastu, jatočná kvalita a výkrmnosť. Býky vo veku 2 rokov dosahujú hmotnosti okolo 600-650 kg a práve v tomto veku je kvalita a krehkosť ich mäsa najvhodnejšia na výrobu našich Charolais steakov.


Plemeno Charolais je známe výrazným vzrastom a objemom svalstva.

2. Naše overené know-how

S chovom býkov plemena Charolais máme dlhoročné skúsenosti. Aby si naša hovädzina zachovala najlepšiu chuť, dbáme na to, aby počas života pri ich liečení neboli použité žiadne antibiotiká. Rovnako nám záleží, aby zvieratá počas života nezažili stres, a to ani pri porážke. Odrazí sa to potom na výsledku a steaky sú chutnejšie kvalitnejšie a krehkejšie.

3. Výnimočná a lahodná chuť

Chuť hovädzieho mäsa z býkov Charolais dobre poznáme a vieme, čo od nej môžeme čakať. Aj preto vyrábame naše steaky práve z tohto plemena. Je to práve spomínaný spôsob chovu, starostlivosť a genetická predispozícia, ktorá zaručuje, že jedenie hovädziny z tohto plemena je skutočným gurmánskym zážitkom. Pre mäso býkov Charolais je totiž charakteristická jemnosť a krehkosť, zároveň je však aj veľmi dobre stráviteľné. Už sa vám zbiehajú slinky? Vyskúšajte niektorý z našich odležaných steakov, steakov “par excellence” či iné výrobky z hovädziny v našej ponuke. Určite neoľutujete!


Aj náš T-bone steak vyrábame z býkov Charolais.

4. Priaznivé účinky pre vaše zdravie

Samozrejme netreba zabúdať ani na pozitívne účinky pre váš organizmus. Ak vám chutí hovädzie mäso a máte radi steaky, ich jedením nerobíte radosť len svojim chuťovým pohárikom, ale takisto prispievate k svojmu dobrému zdravotnému stavu. Vysoký podiel bielkovín má nielen plemeno Charolais, ale aj hovädzie mäso celkovo. A tie majú hneď viacero pozitívnych vplyvov - podporujú rast a vývin, majú imunitnú a ochrannú funkciu a sú súčasťou hormónov a enzýmov v tele. Bielkoviny obsahujú taktiež mnoho minerálnych látok a vitamíny A a B, zlepšujúce činnosť nervov a slizníc. Nezanedbateľnou súčasťou nášho hovädzieho mäsa sú aj omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na krvný tlak, ovplyvňujú zrážanlivosť krvi a vďaka nim je možné predchádzať vzniku ischemickej choroby srdca a infarktu myokardu.

Radi by ste si pochutnali na niektorých našich výrobkoch z býkov Charolais? Stačí, ak si ich nájdete na našom e-shope alebo navštívite našu pojazdnú predajňu. Náš sortiment z hovädzieho mäsa vám je k dispozícii kedykoľvek. Dobrú chuť!