Farmfoods ponúka výrobky z nových zemiakov z vlastnej „tatranskej“ úrody.
Zemiaková žatva sa pod Tatrami začala práve tento týždeň.

Spoločnosť AT Tatry – farma Spišská Belá, ktorá je súčasťou združenia dodávajúceho výrobky do Farmfoods začala zber novej úrody. Na 20 hektároch odrody Soraya, Red Anna a Cardinia, ktoré sa po spracovaní priamo na farme v Spišskej Belej, kde boli dopestované premenia na široký sortiment výnimočných zemiakových výrobkov.



Naše Tatranské zemiaky

Spiš a podtatranský región tradične zásoboval dlhé desaťročia slovenský trh tými najkvalitnejšími zemiakmi. Po revolučnom období slovenský trh so zemiakmi ovládol dovoz zo zahraničia. Posledné roky sa našťastie presadzujú aj farmári zo západného Slovenska, ale tá najvyššia kvalita, hlavne na dlhé uskladnenie, sa dá dopestovať len v tradičných zemiakarských regiónoch Slovenska.



Zemiaky sú pestované na poliach priamo pod Tatrami, v okolí obce Spišská Belá.

„Tohtoročná úroda sa ukazuje veľmi dobre, na našej výmere zozbierame odhadom cca 600 ton zemiakov, ktoré spracujeme a exkluzívne ponúkneme v predajniach Farmfoods slovenským spotrebiteľom,“ hovorí Ing. Milan Krajanec, konateľ AT Tatry a dodáva: „Sme hrdými pokračovateľmi zemiakovej tradície severného Slovenska a našu úrodu ponúkame iba slovenským odberateľom. Nami pestované odrody sú starostlivo vyberané pre dosiahnutie čo najlepšej kvality finálnych výrobkov. Aj keď sa najmä ekonomické podmienky pestovania zemiakov na Slovensku rok čo rok zhoršujú a zahraničná konkurencia je obrovská, stále sa nájde dosť Slovákov, ktorí si radšej priplatia za kvalitnejšie, chutnejšie produkty z našich zemiakov a uprednostnia domáce pred dovozom.“



Úroda zemiakov na poliach spoločnosti AT Tatry bola veľmi dobrá.

„Spomedzi našich ponúkaných výrobkov sa najväčšej popularite tešia bryndzové, lekvárové a tvarohové pirohy z nášho vlastného zemiakového cesta. Veľmi obľúbené sú tiež domáce lokše a harule, ktoré chutia ako od starej mamy.“ dodáva výkonný riaditeľ Farmfoods Tomáš Németh.



AT Tatry sú hrdými pokračovateľmi zemiakovej tradície severného Slovenska.

Po 2 mesiacoch výpadku, kedy zemiaky z minuloročnej úrody už neboli vhodné na toto spracovanie, sa na pulty predajní Farmfoods od budúceho týždňa vracajú slovenskými gazdinkami veľmi obľúbené varené a predpečené zemiaky. Už očistené, nakrájané a tepelne opracované ušetria v domácnosti veľa času, energie a dokonca aj peňazí. Po pár minútach na panvici, alebo v rúre sú behom chvíľky pripravené na konzumáciu.



Spoločnosť AT Tatry prináša svoje zemiaky prostredníctvom siete FARMFOODS výlučne slovenským zákazníkom.

Spoločnosti združené v projekte Farmfoods dodávajú široký sortiment výhradne slovenských výrobkov už v 40-tich vlastných predajniach. Dnes sa totiž otvorila najnovšia z nich v bratislavskom River Parku.



Predajňa FARMFOODS v bratislavskom River Parku bola otvorená 17. septembra.

Farmfoods, koncept slovenských farmárskych potravín postavený v maximálnej možnej miere na výrobkoch bez „éčok“ a prídavných látok, otvoril a otvorí v priebehu mesiaca v Bratislave štyri vlastné predajne, v OC Vivo (10.9.), River Parku (dnes, 17.9.), v EUROVEA (24.9) a na Kamennom námestí v bývalom Priore (1.10.). Okrem toho plánuje do konca roka otvoriť v Bratislave predajne aj v kancelárskom komplexe Westend a v OD Saratov v Dúbravke.



Jedna z nových bratislavských predajní FARMFOODS sa nachádza vo VIVO!

Bratislavských zákazníkov čaká zľava pri nákupe vína Terra Wylak, na akýkoľvek zrejúci syr podľa vlastného výberu s 50 % zľavou, ochutnávky jogurtov, syrov, nových špaldových briošiek, klobások, vákuovo fritovaných chipsov či mrkvových lupienkov.

Koncept má dnes zalistovaných celkovo vyše 800 položiek, z toho viac ako 500 z vlastnej produkcie, intenzívne pracuje na vývoji ďalších a tiež na rozširovaní doplnkového sortimentu.