Recept: lahodný filet Mignon na červenom víne s hubami

Ingrediencie:

  1. Steak Filet Mignon
  2. Soľ
  3. Čierne korenie
  4. 3 lyžice Tradičného masla
  5. 1 šalotka
  6. 4ks húb (podľa vlastnej chuti)
  7. pohár červeného vína TERRA WYLAK

RECEPT: Filet Mignon na červenom víne s hubami

Okorenený a osolený steak z oboch strán necháme odstáť pri izbovej teplote približne 20 minút.

Na panvici rozpustíme lyžicu masla na miernom ohni. Pridáme polovicu šalotky, ktorú restujeme do mäkka. Následne pridáme huby, ktoré podlejeme šálkou vody a necháme variť do doby, kým sa nevyparí voda (cca 5min.). Zmes zatiaľ odložíme bokom do misky. Panvicu očistíme, poprípade použijeme druhú na pečenie steaku.

Pred pečením steaku na panvici znovu rozpustíme lyžicu masla pri vysokej teplote, pokiaľ maslo nezačne peniť. Do panvice vložíme steak a necháme piecť po dobu 3-4 minút z oboch strán.

Steak vyberieme z panvice, pridáme zvyšnú šalotku , ktorú restujeme približne 1-2 minúty pri miernom plameni. Po orestovaní šalotky vypneme plameň a pridáme červené víno. Po pridaní vína znovu zapneme plameň na vysokú teplotu pokiaľ víno nezačne vrieť. Po prevarení vína znížime teplotu na polovicu, pridáme lyžicu masla a vmiešame pripravenú zmes z húb. Premiešame a omáčka je hotová na servírovanie.

Ako prílohu odporúčame opekané zemiaky.

Prajeme dobrú chuť