Gemerské guľky

výdatná regionálna novinka

Vo FARMFOODS pokračujeme s prinášaním poctivých regionálnych špecialít. A na Gemeri ešte ostaneme – po meseníkoch, ktoré sú vyhľadávanou špecialitou predovšetkým počas sviatkov, do sortimentu FARMFOODS tentokrát pribudli nemenej chutné Gemerské guľky.



  Obľúbená špecialita nielen medzi baníkmi  

Gemerské guľky si svoj pôvod nesú priamo v názve a v minulosti boli v tejto oblasti obľúbené hlavne medzi baníkmi a drevorubačmi. Nie je to náhoda. Vďaka tomu, že sú veľmi sýte, dokázali dodať energiu a zahnať hlad pred ťažkou prácou v bani či v lese.



Avšak svojou delikátnou chuťou prišli vhod aj počas sviatkov, ale tiež bežných dní. Pre svoju výdatnosť si táto gemerská špecialita našla v kuchyni miesto kedykoľvek počas roka.

 



Výdatný pokrm s poctivým zložením

Zaujímavosťou je aj spôsob prípravy Gemerských guliek. Ich základom je údené aj neúdené bravčové mäso, ktoré je zmiešané s nastrúhanými varenými zemiakmi, klobásou a ochutené koreninami. Z tejto zmesi sú vyformované guľky, ktoré sú následne obalené múkou a varené.



Hotové Gemerské guľky sú následne servírované s kyslou kapustou a ochutené slaninkou . Na zapitie po tomto sýtom jedlé sa perfektne hodí zakysané mlieko, ktoré sa skvelo hodí aj k jeho chuti.


  Hotové za pár chvíľ vďaka FARMFOODS  

Gemerské guľky odteraz nájdete v našej ponuke ako hotové jedlo Mikrovak, preto si ho môžete dopriať aj bez dlhého varenia. A to so zložením, ktoré poznáte – aj pri príprave Gemerských guliek používame výlučne suroviny z vlastných fariem, polí a výrobní bez akýchkoľvek „E-čok“ a bez GMO.

Navštívte vašu najbližšiu predajňu FARMFOODS.