RECEPT: Grilovaný Strip steak s rozmarínovými zemiačikmi

Ingrediencie:

  1. Strip steak
  2. Zemiaky
  3. Rozmarín
  4. Maslo
  5. Olivový olej
  6. Bylinkové maslo
  7. Čierne korenie
  8. Soľ

Grilovaný Strip steak s rozmarínovými zemiačikmi

Keďže nám začína obdobie opekačiek a grilovačiek pripravili sme si pre vás recept na grilovaný Strip Steak. Tento kúsok hovädzinky z nízkej roštenky je vďaka svojej chuti a mäkkosti priam stvorený na gril. Spolu so steakom si na grile pripravíme ako prílohu rozmarínové zemiačky, ktoré perfektne podčiarknu celú výslednú chuť.

Strip steak zľahka utierkou osušíme. Pripravíme si zemiaky, ktoré nakrájame na kolieska. Položíme ich na alobal, osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme tri vetvičky rozmarínu. Celé pokvapkáme olivovým olejom a zabalíme. Zemiaky v alobale položíme na gril a pečieme z jednej aj druhej strany približne 10 minút.

Pred opečením steaku potrieme rošt maslom, alebo olivovým olejom. Steak opekáme z jednej aj druhej strany 5 minút. Po vybratí ho osolíme a okoreníme. Pre lepšiu a lahodnejšiu chuť celého pokrmu môžeme na záver položiť na každý kúsok mäsa dva plátky bylinkového masla.

Takto pripravený steak s chuťovo výraznými rozmarínovými zemiačikmi sa spolu s ľahkým zeleninovým šalátom perfektne hodí na vašu dokonalú letnú grilovačku.