Kačacie stehno s domácimi lokšami a kapustou


Ingrediencie

KAČACIE STEHNÁ a LOKŠE

1 balenie Stehná z našich kačíc – fitnes
1 balenie Sadlo s kožou z našich kačíc
1 balenie Domáce lokše
soľ
Sladká paprika Žitavská
Olej ochutený Čili
alebo Cesnak
čerstvé oregano – podľa chuti


DUSENÁ KAPUSTA

Kapusta červená
Cibuľa červená a biela
Domáca škvarená masť
mletá rasca
soľ
Hladká múka T650
cukor
ocot

Potraviny označené hrubou nájdete v sortimente predajní FARMFOODS - po kliknutí sa vám zobrazí detail.


Postup:

STEHNÁ Z NAŠICH KAČÍC

Soľ, sladkú papriku a dve polievkové lyžice oleja rozmiešame na jemnú pastu. Kačacie stehná umyjeme a rovnomerne ich touto pastou potrieme zo všetkých strán. Potreté stehná poukladáme na pekáč (na plech alebo do jánskeho skla) a pomedzi ne naukladáme kačacie sadlo. To sa pri pečení rozpustí a vytvorí výpek, ktorým stehná v priebehu pečenia 3 až 4-krát po povrchu polejeme, aby boli šťavnaté a upiekli sa pekne dozlatista. Stehná pečieme v rúre vyhriatej na 180° približne 1 hod, dovtedy, kým nebudú mäkké. Tesne pred dopečením pridáme na stehná bylinky – čerstvé oregano (nemusia byť), ktoré polejeme výpekom a na 5 minút ich ešte dáme zapiecť do rúry.

DUSENÁ KAPUSTA

Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme ju na masti a následne pridáme nakrájanú kapustu. Všetko trošku opražíme. Potom podlejeme vodou, pridáme mletú rascu, soľ, poriadne premiešame a necháme dusiť. Keď je už kapusta mäkká a riedka, veľmi jemne ju poprášime hladkou múkou, na zahustenie. V prípade, že je kapusta dobrej konzistencie, múku netreba použiť. Do takejto masy pridáme cukor a ocot podľa chuti, aby bola kapusta sladko-kyslá. Necháme ju prevrieť a dusená červená kapusta je hotová.

DOMÁCE LOKŠE

Lokše zohrejeme na panvici, jemne potrieme výpekom zo zapekacej misy a podávame spolu s červenou kapustou a kačacími stehnami.

Doprajte si aj vy skvelú chuť výnimočných kačiek s lokšami a kapustou. Potrebné ingrediencie vám radi ponúkneme v našej sieti predajní FARMFOODS po celom Slovensku.