Kúpou slovenských potravín  

  podporujete hlavne seba  

Ešte stále sa pýtate, prečo nakupovať slovenské potraviny? Okrem toho, že sú chutné, čerstvé a často aj lacnejšie, prinášame niekoľko ďalších dôvodov.

  Hodnotná výživa  




Potraviny nášmu telu dodávajú živiny a tie mu umožňujú dobre fungovať. Potrebnú výživu však nedostaneme z potravín, ktoré nie sú kvalitné. Pri tejto téme si môžeme byť istí, že naozaj nie vždy platí, že tráva u suseda je zelenšia. Veď našu májovú bryndzu, či čerešne z trhu len tak nenahradí nijaká zahraničná produkcia.

 

Vyššia kvalita



Dovážané potraviny majú často horšiu kvalitu, než aká by bola akceptovaná v krajine ich pôvodu. Toto však naši výrobcovia nemôžu a tiež nechcú pripustiť. Nad výrobou slovenských potravín bdie niekoľkonásobná kontrola. Naše normy pre kvalitu a bezpečnosť potravín sú totiž mnohokrát prísnejšie než európske, či svetové normy. Taktiež je určite jednoduchšie získať informácie o producentoch potravín z okolia, než informácie od anonymných pestovateľov a spracovávateľov zďaleka.

  Čerstvosť  


Slovenské a lokálne potraviny sú čerstvejšie. Dovážané potraviny potrebujú prekonať dlhú a náročnú cestu v lietadlách a kamiónoch, preto sú zbierané ešte nezrelé. S takýmto ovocím si však zároveň častokrát kupujeme aj chemické látky, ktoré sú potrebné na to, aby tieto plody dozreli a dlhú cestu vydržali. Na rozdiel od nich, naše doma vypestované, slovenské potraviny zbierame v čase ich prirodzenej zrelosti. Sú teda výživovo hodnotnejšie a prirodzene čerstvé a chutné. Najzdravšie potraviny sú pre nás práve lokálne potraviny, ktoré tu majú aj „prirodzený domov“.

 

Šetrnosť




Lokálne potraviny sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Postupne sme sa naučili triediť odpad, vymenili sme chladničku za úspornú, polyesterové tričko za to z bio bavlny. Ak sa naučíme aj nakupovať viac lokálne a v našom nákupnom košíku sa objaví viac slovenských potravín než tých zahraničných, prispejeme nielen k redukcii emisií výfukových plynov, ale aj obalov.

Vo Farmfoods sme sa rozhodli spojiť sily a priniesť naozaj výnimočne výborné slovenské potraviny, priamo od výrobcov, až na váš tanier. Budujeme celoslovenskú sieť predajní, výnimočných potravín z našich polí, maštalí a potravinárskych prevádzok. Zaručujeme, že medzi farmárom, či producentom a spotrebiteľom, môže byť len jeden prostredník. Zachovávame tak ich maximálnu čerstvosť a prirodzenosť. Výnimočne výborné potraviny sú naším mottom. Veríme, že prostredníctvom našich produktov sa naše nadšenie a láska ku kvalitným slovenským produktom prenesie aj na vás.



  Kúpou slovenských potravín  

  podporujete hlavne seba