Sme jediný potravinársky reťazec nielen na Slovensku, ale možno na celom svete, ktorý pri pestovaní, výrobe, distribúcii a predaji potravín v réžii našich vlastných slovenských fariem vytvárame viac zelenej energie (elektrickej - bioplynové stanice aj PHM - biopalivá) ako spotrebujeme.

Používame najmodernejšie možné materiály a postupy, aby naša výroba čo najmenej zaťažovala životné prostredie, a aby sa naše potraviny dostali bezpečne a s dostatočnou trvanlivosťou až k Vám. Zatiaľ neplánujeme zmeniť obaly na mlieko a jogurty na sklo. Je to oveľa náročnejšie riešenie na prepravu a logistiku, a pri výrobe skla vzniknú podstatne väčšie faktory, znečisťujúce našu zemeguľu. Rozklad skla v prírode trvá dlhšie ako naše v súčasnosti používané obaly. Viacnásobné využitie sklenených obalov, ich zber, umývanie a doprava by vyprodukovali podstatne viac negatívnych vplyvov na životné prostredie, ako naše dnešné obaly. Okrem toho by výrobky boli o 30 – 50 % drahšie ako v súčasnosti. Pri preprave našich výrobkov používame vratné debničky a nie jednorazové kartóny. Tie vieme použiť opakovane. Rovnako v našich predajniach nechceme predávať ani rozbalený tovar. Z hygienických dôvodov musí byť každý náš výrobok riadne zabalený. U nás ani zákazník, ani obsluha priamo potravinu nemôže chytiť do ruky bez kontroly čo chytal pred tým a čím vašu nakúpenú nebalenú potravinu kontaminoval.

Naše obaly musia zabezpečiť, aby naše výrobky bez „E-čok“ a bez GMO, boli stále zdravotne nezávadné a preto sú riadne vákuovo zabalené. Tým že sú naše výrobky vyrobené zásadne bez konzervantov, stabilizátorov, farbív, umelých aróm a iných aditív, len kvalitným balením a neprerušením teplotného reťazca od výroby až po konzum, ich vieme udržať čo najviac čerstvé, kvalitné a hlavne bezpečné. Predávať nebalené potraviny by bolo rizikom, ktoré by malo na konečné výrobky negatívny efekt, preto nebalené potraviny ani nechceme predávať. Každý zákazník, ktorý kúpi naše potraviny zabalené v plastoch má istotu, že kúpil čistú potravinu zabalenú v separovateľnom recyklovateľnom obale, ktorý ale má menšiu hmotnosť ako obsah chemických látok v iných porovnateľných potravinách s povinnosťou označiť ich „E“! Ročne priemerný obyvateľ EÚ skonzumuje 5-6 kg chemických látok v potravinách s povinnosťou označiť „E“ bez možnosti ich separácie.