Prebaľovanie kurčiat vo Farmfoods nehrozí. Vlastný welfare chov,
bezstresová porážka a okamžité zásobovanie vlastných predajní sú pre nás základom

Nedávno sa v médiách opäť otvorili otázky o pôvode hydinového mäsa a jeho prebaľovaní v snahe sfalšovať jeho skutočný pôvod. Radi by sme uistili všetkých našich zákazníkov, že krátky dodávateľský reťazec Farmfoods sa nikdy neuchýli k nekalým praktikám tohto druhu. Vďaka našej filozofii „z farmy na tanier“ máme pevné zásady, ktoré aj čitateľa tohto blogu pri nákupe vo Farmfoods chránia od nákupu mias s nejasným pôvodom.

Odvysielaná reportáž, ktorú si pozrite nižšie, podnietila viacerých našich zákazníkov, aby sa na nás obrátili s otázkou, či odvysielané ilustračné zábery v televízii majú súvis s našimi kurčatami. Jednoznačne sa voči tomuto spájaniu ohradzujeme. Použité zábery sú jasne označené ako ilustračné a v žiadnom prípade nejde o zábery prebaľovaných mias. Navyše, ide o zábery z čias pred pandémiou, čo možno vidieť na predavačoch bez rúšok. Tí naši sú zarúškovaní už od marca 2020.

Z farmy na tanier

Život zvierat na našich farmách je podstatou toho, že sme sami sebe vlastným dodávateľom surovín. Ako pri čerstvom výsekovom mäse, tak aj pri hotových výrobkoch (párky, paštéty, klobásy) spracúvame, distribuujeme a predávame na pultoch predajní Farmfoods iba vlastné, slovenské mäso, tej najvyššej kvality.

Naše farmy sú pod neustálym veterinárnym dohľadom a kontrolou. Všetky naše mäsá aj ostatné produkty od jednotlivých členov združenia sú pod dozorom štátnych orgánov a kontrol. Interne dbáme na čistotu nad rámec bežných hygienických opatrení a naše farmárske prevádzky majú ako jedny z mála farmárskych výrobcov aj certifikáty kvality ISO.

Vo Farmfoods nakúpite vždy bezpečne a zdravo

No odkaz v reportáži na to, že spotrebiteľ si má preveriť pôvod mäsa, nie je postačujúci. Spoliehať sa na pravdivosť informácií uvádzaných na etiketách pri stovkách dodávateľov nadnárodných reťazcov nemusí byť práve šťastná voľba. Pritom tieto skutočnosti má kompetencie zisťovať štátny kontrolný orgán – Veterinárna a potravinová správa. Od jeho úradníkov čakáme, že vinníci prebaľovania budú potrestaní a prijmú sa také pravidlá, ktoré v maximálnej možnej miere zamedzia klamaniu zákazníka.