Bravčovina patrí medzi obľúbené a najviac vyhľadávané druhy mäsa. Náš sortiment výrobkov z bravčového mäsa je však svojimi niekoľkými výnimočnosťami od toho s ktorým sa bežne stretávate odlišný. Zaujíma vás, ktoré to sú?

1. Naše vlastné overené plemeno Mangadurca

Pre výrobu našich výrobkov z bravčoviny sme si vybrali plemeno Mangadurca, ktoré je narodené, chované, porážané a spracovávané na Slovensku, priamo na našich farmách patriacich do reťazca FARMFOODS. Vzniklo skrížením panónskeho plemena Mangalica s anglickým plemenom Duroc. Je účelovo vyšľachtené s cieľom dosiahnuť čo najlepšie vlastnosti pre výrobu tých najkvalitnejších mäsových špecialít. Mäso z ošípaných Mangadurca je všeobecne zdravšie, chutnejšie a kvalitnejšie ako z bežného bravčového, a to hlavne vďaka Mangalici. Už na prvý pohľad je Mangadurca odlišná od klasických ošípaných. Má kučeravú hnedo sivú srsť a práve vďaka nej a svojej genetike sa môže pásť na pasienkoch celoročne, čiže aj v chladných podmienkach a môže tým prirodzene naberať sadlo. Potom je chuť mäsa neporovnateľná. Ľudia v dnešnej dobe hľadajú bravčovinu, ktorá chutí inak, ktorá chutí ako skutočné mäso. A to sa dá dosiahnuť jedine vnútrosvalovým tukom a mramorovaním, čo je presne to, čo ponúkame. Navyše, Mangadurca má podstatne nižší podiel škodlivého cholesterolu a to určite poteší tých, ktorým záleží na zdravšom stravovaní, ale svojej obľúbenej slaninky a klobásky sa vzdať nechcú.


Mangadurca je už na prvý pohľad odlišná od klasických ošípaných.

2. Výnimočný prístup k chovu

Spomínaná kvalita, nezameniteľná chuť a vyšší podiel pre organizmus prospešného pozitívneho cholesterolu sa dá vytvoriť len extenzívnejším spôsobom chovu, vyššími nákladmi a pochopiteľne vyššou cenou ako u klasických priemyselných chovov. Zvieratá na našich farmách kŕmime výlučne nami vypestovanými krmivami rastlinného pôvodu, ktoré nie sú geneticky modifikované. Všetky chovy na našich farmách sú už niekoľko rokov podriadené jedinému cieľu - a to chovať pre náš reťazec FARMFOODS výnimočné, zdravé a šťastné zvieratá. Šťastie a životná pohoda našich zvierat je prvoradým cieľom pre ošetrovateľov na našich farmách. Zároveň ich chováme čo najprirodzenejšíe, dôsledkom čoho naše zvieratá vyrastú od narodenia do porážkovej hmotnosti za 10-11 mesiacov, čo je skoro dvojnásobok v porovnaní s priemyselnými chovmi. Mangadurca je chovaná na našom stredisku v Dúbravke na Zemplíne, kde prasničky žijú voľne vo výbehoch a kde aj ustajnené zvieratá majú 4-5 krát väčší priestor na chov ako v bežných chovoch.

3. Výnimočný prístup k výrobe

Celý náš reťazec FARMFOODS funguje na princípoch Natur a tak sa pri výrobe našich výnimočných potravín v maximálnej možnej miere vyvarujeme používaniu akýchkoľvek prídavných látok, aditív, umelých konzervantov a farbív a používame len prírodné koreniny, aby naše potraviny boli čo najzdravšie a najprírodnejšie. Navyše, naši mäsiari využívajú najmodernejšie technologické postupy, pristupujú ku každému výrobku poctivo a individuálne, aby si každý jeden udržal svoju výnimočnú kvalitu a to všetko pri dodržiavaní nadštandardných hygienických požiadaviek. Výnimočný pocit pri jedení našich výrobkov dopĺňajú aj unikátne spôsoby, ktorými ich spracovávame. Jedným z nich je údenie mäsa, ktoré má okrem konzervácie a tepelnej úpravy vplyv aj na výnimočnú chuť našich výrobkov. Tie naše údime na bukovom dreve v našej modernej údiarni. Ďalším spôsobom úpravy je napríklad sušenie, spočívajúce v odstránení až 70% vody z mäsa, pri zachovaní všetkých živín, bielkovín a minerálov pri oveľa nižšej hmotnosti. Výrobky následne balíme do moderných hygienicky nezávadných obalov a predávame ich v obchodoch vybavených modernou technológiou zabezpečujúcou zachovanie výnimočných parametrov až do rúk zákazníkov.


Naše sušené Gurmánske stehno Mangadurca je charakteristické minimálnym obsahom tuku, čo z tohto výrobku robí vynikajúcu diétnu špecialitu.

4. Najrôznejšie druhy skvelých pochúťok

Ak chcete ochutnať niektorú z našich bravčových delikates, naozaj si máte z čoho vyberať. Vyskúšali ste už niekedy naše sušené mäsá? V ponuke takto upravených výrobkov nájdete Delikátnu krkovičku, Krehké pliecko, Gurmánske stehno či Zamatovo chutné karé. Istotne si však pochútite aj na našich Tukových a Mäkkých výrobkoch. Napríklad taká Domáca škvarená masť, Oškvarky, Delikátna údená slanina, Poriadne koleno predné, Špecička Mangadurca či Škvarená masť s oškvarkami by rozhodne nemali chýbať v žiadnej dobrej kuchyni.


Delikátne údená slanina Mangadurca je typická svojou jemnou až maslovou chuťou, ktorá sa akoby sama rozpúšťa na jazyku.

Tak už sa vám zbiehajú slinky na niektoré z našich Mangadurca výrobkov? Nech sa páči, ľahko a rýchlo si ich môžete zadovážiť objednávkou v e-shope alebo navštívením pojazdnej predajnevo vašom meste. Prajeme vám dobrú chuť!