Pripravte si výnimočný steak spolu s Farmfoods!


Postup prípravy:

- predtým než steak začnete pripravovať, vyberte ho z obalu a nechajte odležať 3 – 10 hodín v chladničke
- pred pečením ho nechajte odležať pri izbovej teplote pol až dve hodinou
- po odležaní steak opláchnite vodou a jemne ho osušte papierovou utierkou, aby neprskal, keď ho položíte na panvicu
- steak nesoľte, keďže soľ by z neho mohla vytiahnuť šťavu. Podľa vlastnej chuti ho môžete potrieť olejom, ale ak si pripravujete mastnejší druh steaku, nie je to nevyhnutné
- panvicu poriadne rozohrejte – vysoká teplota je podstatná na to, aby steak ostal šťavnatý
- steak z každej strany pečte 4 až 5 minút
- keď je steak ugrilovaný, dajte ho zapiecť do rúry pri 220 °C na 6 až 12 minút podľa toho ako prepečený ho chcete mať. O stupni prepečenia steakov píšeme viac v tomto článku.
- po vybratí z rúry steak nechajte ešte pár minút pod alobalom, aby jeho chuť bola všade rovnomerne intenzívna
- ak chcete, jeho chuť môžete doplniť rozmarínom alebo štvorfarebným korením




Grilovacia sezóna je tu! Vychutnajte si ju spolu s nami - vo FARMFOODS nájdete množstvo špecialít určených na gril s jasným pôvodom a zložením. Spolu s nami si navyše grilovačku užijete výhodnejšie vďaka aktuálne prebiehajúcim akciám:




infokiosk FARMFOODS Nájdite predajňu FARMFOODS


Zdieľajte tento článok