Postup prípravy:
- Ako prvé si urobíme kvások (zohrejeme mlieko + cukor + droždie). Pripravíme si v miske múku, soľ, vajce, smotanu, maslo a víno, zalejeme to kváskom a vypracujeme hladké cesto.
- Toto cesto necháme kysnúť cca 1 hod. Zatiaľ si zomelieme oškvarky. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme cca 1 cm vysoký plát, na ktorý roztrieme polovicu pomletých oškvariek a cesto zložíme.
- Zložené cesto necháme podkysnúť ďalších 20 min a následne ho opäť vyvaľkáme a natrieme druhou vrstvou oškvariek. Opäť ho zložíme a ešte necháme chvíľu podkysnúť. Cesto naposledy rozvaľkáme na cca 2 cm vysoký plát a nakrájame na vrchu jemnú mriežku.
- Z cesta vykrajujeme kolieska, necháme ich pár minút postáť na plechu, natrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov cca 35 min (v závislosti od rúry). Hotovo :-).