Pre tých, ktorí si obľúbili sortiment FARMFOODS kvôli širokej ponuke zdravých výrobkov, máme skvelú správu! V našej ponuke výnimočných potravín nájdete aj výrobky zo sóje pestovanej na našich poliach.



Tofu - známa vegetariánska pochúťka už aj u nás

Ľahko stráviteľná pochúťka plná bielkovín - presne takými prívlastkami sa hrdí tofu. Priaznivci zdravej výživy ho oceňujú kvôli jeho vysokému obsahu vlákniny a nenasýtených mastných kyselín a aj preto, že neobsahuje cholesterol. Tofu môžete mať hotové za chvíľu a ponúka veľa možností na rôznorodú prípravu. V našej ponuke si ho navyše môžete vybrať presne podľa svojej chuti. Máme pre vás nielen klasické Biele tofu, ale aj údené, zeleninové a na grilovanie. Pre každé však platí, že v spojení napríklad so zeleninou si viete za krátky čas vykúzliť delikátny a veľmi zdravý pokrm.


Tempeh: “indonézske mäso” plné proteínov

Tempeh patrí medzi menej známe sójové výrobky, avšak neprávom. Vďaka vysokému obsahu bielkovín, železa, vápnika, vitamínu B12 a ďalších výživných látok patrí medzi najkvalitnejšie produkty zo sóje. Aj tempeh má pôvod v Ázii, vďaka čomu mu prischlo pomenovanie “indonézske mäso”. Od sóje sa však odlišuje už na pohľad - má hnedý odtieň, tvorený je celými sójovými bôbmi a vyrába sa ich kultiváciou a kvasením. Určite ho oceníte v kuchyni pri mnohých jedlách, kde bežne dávame mäso. A nielen v ázijskej kuchyni - svoje miesto si bez problémov nájde aj v guláši, vyprážaný alebo pečený. V ponuke FARMFOODS ho takisto nájdete hneď niekoľkokrát: klasický, údený a marinovaný. Záleží len od vašej chuti a zvoleného receptu, ktorý z nich uprednostníte.


Sójové dobroty na raňajky aj do prírody

Sóju mnohí obľubujú kvôli tomu, že sa zvykne používať ako náhrada mäsa. U nás navyše nájdete aj zdravú náhradu ďalších mäsových výrobkov - párkov a opekačiek. Naše Sójové opekačky určite využijete pri pobyte v prírode s priateľmi, Sójové vegárky Vegetarky de luxe a Cesnačku zas ako rýchle a zdravé raňajky či večeru. Chutia naozaj výnimočne, okrem toho sa nebudete obávať zloženia týchto výrobkov, ako to bežne býva pri ich variante vyrábanom z mäsa rôznej kvality. Hlavnou surovinou je totiž len naša sója vyrobená bez akýchkoľvek geneticky modifikovaných organizmov.


Výnimočné sójové výrobky sú plné výživných látok aj skvelej chuti. Dostupné sú pre vás v našej obslužnej predajni. Skúste ich ochutnať a nepochybne oceníte ich pozitívny vplyv na zdravie a univerzálnosť využitia v kuchyni. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok