
Grilované zemiaky v cesnakovej marináde :
Potrebné suroviny:- 1kg zemiakov
- 100 ml olivový olej
- 50 ml voda
- 2 KL plnotučná horčica
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 KL soli
- 5 KL mletej červenej sladkej papriky
- 2 KL kari korenia
- 1 KL kurkumi
- 2 KL provensálskeho korenia
Zemiaky umyjeme a narežeme na štvrtinky. Necháme ich prevariť vo vriacej slanej vode po dobu 3 minút. Počas varenia si pripravíme marinádu z ostatných ingrediencíí, ktoré zmiešame dokopy. V marináde obalíme uvarené zemiaky, ktoré následne pečieme v rúre 30-40 minút pri teplote 200°C.
Pestrý cestovinový šalát
Potrebné suroviny:- 250 g cestoviny
- 4 PL olivového oleja
- 250 g zelená špargľa
- 250 g cherry paradajky
- 150 g syru rokfort
- 2 PL horčice
- 3 PL vínneho octu
- Podľa chuti soľ a korenie biele mleté
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, opláchneme studenou vodou a polejeme olivovým olejom. Špargľu nad parou udusíme domäkka a spolu s paradajkami pridáme k cestovinám. Následne necháme vychladnúť. Suroviny na polevu rozmixujeme. So soľou je potrebné byť opatrný, nakoľko syr rokfort je dostatočne slaný. Hotovú polevu jemne zmiešame so špargľovými cestovinami a do podávania schladíme.
Čerstvá Grilovaná zelenina
Potrebné suroviny:- cuketa
- 2 ks karotky
- 250 g fazuľky
- 50 g hrášku
- 50 g kukurice
- Rozmarín
- 250 g cherry paradajok
Fazuľku, cuketu a karotku umyjeme a očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. Do miernej vriacej vody vložíme zeleninu. Po 3 minútach pridáme hrášok a kukuricu. Po 2 minútach scedíme a odstavíme, následne preložíme do panvice s rozohriatym olejom. Vložíme rozmarín, umyté paradajky a opekáme asi 7 minút do zlatista, aby zelenina ostala chrumkavá. Dochutíme soľou podľa vlastnej chuti.