Veľká noc s FARMFOODS

Aj vy sa už tešíte na Veľkú noc tak ako my? Veľkonočné sviatky sú spolu s Vianocami nepochybne najkrajšími sviatkami v roku. Ide o kresťanský sviatok, kedy slávime vzkriesenie a zmŕtvychvstanie Krista. Ako rodina máme príležitosť opäť sa stretnúť, stráviť spolu príjemný čas, uctiť si rôzne zvyky a tradície a pochutnať si na výbornom jedle.

ZVYKY A TRADÍCIE, BEZ KTORÝCH TO NIE JE ONO

Všetky tradície a zvyklosti sa líšia každým regiónom. Konkrétne v našom, Gemerskom, tradične nesmie chýbať oblievačka žien a dievčat vodou a vyšibanie veľkonočným korbáčikom, aby boli po celý rok zdravé a krásne. Tie chlapcom a mužom na oplátku darujú maľované či čokoládové vajíčko, ktoré je symbolom zárodku života, alebo iné sladké dobroty. Zajac a baranček sú tiež milými a tradičnými symbolmi Veľkej noci a svoje korene majú až v predkresťanskej dobe. Zajačik bol pravdepodobne používaný pri rôznych pohanských rituáloch oslavujúcich príchod jari. Baranček je symbolom Ježiša, pretože podľa kresťanskej viery je on baránok obetovaný za spásu sveta.

PÔST - POSLEDNÝ HOSŤ

Ďalším kresťanským symbolom Veľkej noci je pôst. Ten by sa mal dodržiavať od Popolcovej stredy do Bielej veľkonočnej soboty. Hlavným zmyslom pôstu by malo byť sebaobmedzenie a sebazachovanie po fyzickej i psychickej stránke. Počas pôstu by sa mali jesť iba ľahké, pôstne jedlá. V podvečer Bielej soboty, kedy sa pôst končí, sa začínajú pripravovať rôzne tradičné i netradičné jedlá, ktoré majú v sebe sviatočný nádych. Rodina sa stretne a po všetkých zaužívaných zvykoch a tradíciách si spoločne sadne k stolu, na ktorom sú s láskou pripravené všelijaké dobroty, no hlavne tradičné, znamenité a kvalitné mäsko z mladých zvierat a geniálne lahodné mäsové výrobky.

TO NAJLEPŠIE NA VAŠOM VEĽKONOČNOM STOLE

Každý kraj má svoje typické a tradičné veľkonočné špeciality. Niekde to je vianočka, inde zasa hrudka, rôzne slané rolády či koláč pascha. To spoločné, čo máme všade na Slovensku, sú všelijaké mäsové špeciality. Či už rôzne údené alebo neúdené šunky, čerstvé mäsko z mladých zvierat, alebo iné mäsové výrobky. My vám ponúkame všetko na jednom mieste. Stavte tento rok na naozajstnú kvalitu a doprajte si počas týchto vzácnych sviatkov pre seba a svoju rodinu iba to najlepšie.

My vám radi odporučíme, ktoré výrobky sa vám môžu perfektne hodiť na váš Veľkonočný stôl, a s ktorými u vašich kúpačov či šibačov zaručene zabodujete.

TO NAJLEPŠIE OD NÁS, S LÁSKOU PRE VÁS

Typicky veľkonočným symbolom je mladý baranček, preto si nevieme predstaviť nič vhodnejšie a tradičnejšie ako práve mladú jahňacinku. Síce je na Slovensku chov oviec a jahniat pomerne často rozšírený, no mäso a mäsové výrobky z týchto zvierat často končia na predajných pultoch v zahraničí. My vám prinášame exkluzívne, podmanivé a výnimočne lahodné výrobky z mladej a zdravej jahňacinky priamo na váš stôl. Naše netradičné jahňacie „sous vide“, famóznu jahňaciu rolku, delikátne jahňacie kolená a pre fajnšmekrov, ktorí majú radi netypické chute, skvelý jahňací Pinnekjott, na ktorý vám dokonca poradíme skvelý recept, si môžete jednoducho a pohodlne objednať na našom e-shope.

V studených misách zaručene krásne vynikne naše sušené bravčové mäsko z plemena Mangadurca, ktoré svojou kvalitou a chuťou ohúri každého šibača. Či už stavíte na báječnú sušenú krkovičku, znamenité sušené stehno alebo geniálne sušené karé, všetky zaručene doprajú na výnimočnosti vašim veľkonočným pokrmom a fenomenálnym studeným misám.

Vaše veľkonočné pokrmy fantasticky doplnia naše úžasné a výnimočné klobásky. V každej našej klobáse je kvalitné mäsko z býka plemena Charolais, bravčovinky plemena Mangadurca a naozajstný gastronomický skvost spomedzi klobás je jahňacia klobása z mäska mladej jahňacinky plemena Berrichon du Cherr. Tieto geniálne klobásy spolu s ostatnými výrobkami FARMFOODS dodajú týmto sviatkom tradičnú, ale pritom naozaj výnimočnú a kvalitnú chuť. A vám už neostáva nič iné ako po všetkých zvykoch a tradíciách zasadnúť s rodinkou za sviatočný stôl, vychutnávať si atmosféru Veľkonočných sviatkov a olizovať si prsty za našimi božskými FARMFOODS výrobkami!

Studená vodička, farebné vajíčka, koláčik makový, korbáčik vŕbový. Dobrej šunky, mnoho vajec, k tomu ešte chleba krajec. Do pohára vínečka, k tomu veľa zdravíčka vám želá FARMFOODS!

Veľká noc s FARMFOODS