Pôvod potravín sa stáva čoraz významnejšou témou, a to nielen pre odborníkov, ale aj pre širokú verejnosť. Transparentnosť výroby a poskytovanie informácií o používaných surovinách už patria k nevyhnutným aktivitám výrobcov potravín.

Tento záujem je však prirodzený a opodstatnený. Kvalitné potraviny sú základnými predpokladmi, ako si udržiavať pevné zdravie a vyhýbať sa ochoreniam.


Záujem o kvalitné potraviny je čoraz väčší. Pri výrobkoch FARMFOODS máte navyše vždy istotu, že si kupujete naozaj výnimočný výrobok z vlastnej produkcie.


Práve preto čoraz viac výrobcov používa názvy označujúce vysokú pridanú hodnotu daných výrobkov. Do popredia sa začali dostávať prívlastky ako “farmársky, z farmy, domáci…”, čím chcú naznačiť, že svoje produkty vyrábajú naozaj oni z vlastných surovín a bez akýchkoľvek umelých prísad. Je to však vždy naozaj tak?


NAKUPUJETE POTRAVINY? MAJTE OČI NA STOPKÁCH

Ak vám záleží na tom, čo jete, buďte pri nákupe ostražití a nenechajte sa zmiasť jednoduchým deklarovaním pôvodu výrobku len podľa názvu. Preštudujte si na etikete, kde bol výrobok vyrobený, či zvieratá, z ktorých je pripravený, naozaj výrobca chová a či naozaj je pripravený bez prídavných látok. Ľahko sa tak môže stať, že produkt síce vyzerá ako “zdravý” a kvalitný výrobok od domácich farmárov.



V rámci vysledovateľnosti je dôležitý aj pôvod zvierat. Býky Charolais, ktorých mäso používame na výrobu hovädzích výrobkov,
chováme na našej vlastnej farme v Gemerskej Vsi.


V skutočnosti sa však ničím nelíši od iných produktov, ktoré s cieľom dosiahnuť nižšiu cenu používajú rôzne lacné aditíva, pričom na ich výrobu sú používané nekvalitné suroviny zo zahraničia. V tých najhorších prípadoch výrobca navyše ani nemá o ich pôvode dosť poznatkov a nevie, v akých podmienkach boli tie-ktoré zvieratá chované, či boli liečené antibiotikami, v akom veku boli porazené a ako prebiehala ich porážka. Vtedy majú tieto výrobky s poctivými farmárskymi potravinami skutočne spoločný iba názov.


VYSLEDOVATEĽNOSŤ - NEVYHNUTNOSŤ PRI POTRAVINÁCH FARMFOODS

Pôvod výrobkov FARMFOODS je jasne preukázateľný. O každom jednom výrobku pod našou značkou sa môžete dozvedieť všetky dôležité informácie. Preto môžete mať istotu, že kurčatá sú naozaj chované bez použitia antibiotík či geneticky modifikovanej sóje. Takisto nemusíte pochybovať o zložení našich paštét - vďaka nášmu infokiosku či webovej stránke viete presne, z akých surovín sú vyrobené. A tak by sme mohli pokračovať.

Vysledovateľnosť našich výrobkov siaha aj ďalej, do procesu výroby. Všetky výrobky v našej ponuke sú vyrobené našimi výrobnými prevádzkami na Slovensku. Ich mapu a aj informácie zo zákulisia výroby si môžete pozrieť na našom webe a videách. Poruke máte teda všetko podstatné o tom, z čoho a ako boli naše výrobky vyrobené, a že boli naozaj pripravené poctivými výrobnými postupmi na Slovensku. Keď nakupujete výrobky FARMFOODS, viete, čo jete.


V infokiosku v predajniach a na našich stránkach sa dozviete všetko podstatné o každom výrobku.


Je pre nás dôležité, aby ste vedeli, ako sú naše výrobky pripravené. Slovné spojenie “výnimočné potraviny” nie je pre nás iba názvom, ale hlavným cieľom, ktorý definuje naše úsilie. Preto nám záleží, aby ste mali možnosť nahliadnuť do zákulisia našej výroby, keďže sme hrdí na to, aké výrobky pre vás vyrábame.