Nepasterizovaná bryndza 100% ovčia - plnotučná

Naša bryndza je vyrábaná z nepasterizovaného mlieka, získaného od oviec pasúcich sa na aromatických pastvách v nadmorskej výške 700-900 metrov nad morom na salaši v Hornom Turčeku. Táto nadmorská výška je veľmi dôležitá pre skladbu rastlín na lúkach a pasienkoch, na ktorých sa naše ovečky pasú. To má veľký vplyv na kvalitu a chuť ovčieho mlieka a samozrejme aj na chuť bryndze.

Nepasterizovaná bryndza zabalená a bryndza namrvená s pažítkou na podložke.

Bryndza je jedným z najobľúbenejších výrobkov v našom sortimente.

V procese zrenia v prísnych hygienických podmienkach prekysáva syr ovčia hrudka, z ktorej sa následne po pomletí vyrába naša bryndza. Takáto bryndza je príjemne aromatická, veľmi jemne pikantná, svieža a veľmi chutná. Je fantastická na chlebík s cibuľkou, prípadne pokvapkaný výpekom zo slaninky, na prípravu bryndzovej nátierky, do halušiek a na milión ďalších jedál a dobrôt.

Pripravená z nepasterizovaného ovčieho mlieka

Naša bryndza je vyrábaná z nepasterizovaného mlieka, získaného od oviec pasúcich sa na aromatických pastvách v nadmorskej výške 700-900 metrov nad morom na salaši v Hornom Turčeku. Táto nadmorská výška je veľmi dôležitá pre skladbu rastlín na lúkach a pasienkoch, na ktorých sa naše ovečky pasú. To má veľký vplyv na kvalitu a chuť ovčieho mlieka a samozrejme aj na chuť bryndze.

Ovca plemena Berrichon du cher na našej farme na Turčeku.

Na našej farme na Turčeku chováme ovce plemien Zošľachtená valaška a Berrichon du cher.

V procese zrenia v prísnych hygienických podmienkach prekysáva syr ovčia hrudka, z ktorej sa následne po pomletí vyrába naša bryndza. Takáto bryndza je príjemne aromatická, veľmi jemne pikantná, svieža a veľmi chutná. Je fantastická na chlebík s cibuľkou, prípadne pokvapkaný výpekom zo slaninky, na prípravu bryndzovej nátierky, do halušiek a na milión ďalších jedál a dobrôt.

Z vlastnej bryndziarne na Turčeku

Výroba bryndze sa realizuje v novo vytvorenej prevádzke Bryndziareň (Spracovanie ovčieho mlieka) v areáli dvora salaš Turček, ktorá sa nachádza v jednej budove s dojárňou. Ako surovina sa používa mlieko z vlastného chovu oviec priamo na salaši, ktoré sú dvakrát denne dojené v modernej dojárni napojenej priamo na bryndziareň.

Pozrite si video z našej výrobnej prevádzky, kde prebieha výroba nepasterizovanej bryndze.

Bryndza - typický príklad, ako dezorientovať zákazníka

Bryndza - unikátny produkt, ktorý dokáže znižovať hladinu škodlivého cholesterolu, má pozitívne účinky pri prevencii rakoviny hrubého čreva, pri zažívacích problémoch, alergických ochoreniach, rednutí kostí, cukrovke, zvyšuje imunitu, čistí krv, je vynikajúca na kosti, znižuje dokonca aj krvný tlak a chráni srdce. Toto biele zlato slovenskej prírody a jeho pozitívne účinky sa však dajú veľmi jednoducho – na Slovensku absolútne legálnou cestou dehonestovať, kontaminovať, ba dokonca zničiť. Viac o tom, ako je možné znehodnotiť bryndzu, sa môžete dočítať v našom staršom článku.

S FARMFOODS si však môžete byť istí, že si kupujete bryndzu prvotriednej kvality. Ako pri všetkých výrobkoch, aj pri nákupe nepasterizovanej bryndze vám odporúčame čítať etikety, aby ste presne vedeli, čo kupujete. Etiketa bryndze z FARMFOODS hovorí jasne, že výrobok je vyrobený bez tzv. "E-čok" a bez konzervantov. Logo Farmfoods koncept prezrádza, že Nepasterizovaná bryndza je takisto ako iné naše výrobky, pripravená v súlade s Farmfoods konceptom. Ten jasne vymedzuje postupy, ktoré uplatňujeme pri výrobe našich výrobkov a viac si o nich môžete prečítať tu.-

Dizajnová etiketa Nepasterizovanej bryndze FARMFOODS s logami garantujúcimi, že je vyrobená v súlade s Farmfoods konceptom, bez E-čok a bez GMO.

Vďaka dizajnovej a technickej etikete Nepasterizovanej bryndze FARMFOODS sa dozviete všetky dôležité informácie o pôvode a zložení výrobku.

Technická etiketa ukazuje všetky dôležité informácie ohľadom zloženia bryndze. Takisto na nej uvádzame plemeno zvierat, miesto chovu a výroby samotnej bryndze.

Technická etiketa Nepasterizovanej bryndze s uvedeným zložením.

Vďaka dizajnovej a technickej etikete Nepasterizovanej bryndze FARMFOODS sa dozviete všetky dôležité informácie o pôvode a zložení výrobku.

S FARMFOODS si však môžete byť istí, že si kupujete bryndzu prvotriednej kvality. Ako pri všetkých výrobkoch, aj pri nákupe nepasterizovanej bryndze vám odporúčame čítať technickú etiketu, na ktorej je uvedené zloženie výrobku.

Hľadáte chutný recept s bryndzou? Inšpirujte sa odporúčaním od zákazníka

V našej sekcii Dnes odporúčame vám každodenne prinášame recenzie od zákazníkov na výrobky zo sortimentu FARMFOODS. Náš zákazník Ladislav si na odporúčanie vybral práve Nepasterizovanú bryndzu a uviedol nám aj recept na chutnú nátierku, ktorú si z našej bryndze pripravuje. Prečítať si ho môžete v odseku nižšie, celé odporúčanie si môžete prečítať tu.

Fotografia Ladislava zo Slavca, ktorý odporúča Nepasterizovanú bryndzu v sekcii Dnes odporúčame. V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili.

Zaregistrujte sa a získajte aktuálne informácie zo sveta výnimočných potravín FARMFOODS priamo do vašej e-mailovej schránky.

Prihlásením k odberu spravodaja, súhlasím s podmienkami odoberania newslettra