![]() | Dnes OdporúčameZS23 Dunajler 3 mesačný zrejúci syr | ![]() |
Zrejúci syr Dunajler odporúčam pretože má viacero vĺn chutí - prvá je veľmi jemná, sladkastá. Druhá zamatovo oriešková a napokon tretia ktorá má dochuť jemnej štipľavosti. Pri čítaní zloženia nepotrebujem príručku chemikov (ako aj pri všetkých vašich produktoch). Zloženie je jasné - výnimočné. Keďže viac než polrok už nekonzumujem mäso, často a rada ho nahradím rôznymi, kvalitnými syrmi. Rada ho pridávam aj do polievok, šalátov a najmä na raňajky ku hriankam poprípade skvelej omelete z domácich vajec. Rada by som vám týmto aj navrhla aby bolo určite viac možností aj pre vegánov, poprípade viacero výrobkov u cíceru alebo sóje. |
![]() | Dnes OdporúčamePŠ14 Pšeničná múka kráľov Hladká T 650 | ![]() |
Vyskúšala som viacero múk a táto je najstabilnejšia podľa mojej skúsenosti pri práci s cestom. Spoľahlivo mi "zafunguje" v podobe finálneho výrobku. Keď som ho odporúčala aj iným zákazníkom, často sa vrátili a potvrdili mi túto moju pozitívnu skúsenosť. K pečeniu z domáceho kysnutého cesta som sa dostala aj vďaka tomu,že ma k tomu viedla moja stará mama, vedela sa s cestom "pohrať", naučila ma akú má mať hustotu podľa toho, ktorý produkt chcem z neho robiť. Dnes už toľko nepečiem ako keď boli deti mále,ale stále u nás vedie v rebríčku Domáci rýchly chlieb (Najviac sa ho zje ihneď po upečení len s maslom a soľou, alebo este na horuci namrvíme bryndzu) a tie je múka super na medovníčky (napodiv ich robím tiež z tejto múky, ktorú často gazdinky používajú skôr na chlieb alebo iné výrobky z kysnutého cesta) Tento produkt je výnimočný tak svojou univerzálnosťou ako aj vysokou kvalitou a v neposlednej miere je to fakt, že ide o produkt bez GMO. Naviac je to cesta ako ho použiť aj s našimi inými výrobkami - bryndza,maslo,nátierky, tvarohy, smotana... Naša stará mama vždy hovorievali: "Ak je v komore múka, masť a cibuľa, tak hladní nezostaneme |
![]() | Dnes OdporúčameSN02 Nátierka s bryndzou z Turčeka a sladkou cibuľkou | ![]() |
Tento produkt odporúčam kvôli vynikajúcej čistej chuti slovenskej ovčej bryndze v skvelej kombinácii nadrobno nakrájanej cibuľky. Najčastejšie ho si ho natieram na náš Zemiakový chlieb spod Tatier, no stane sa, že nátierku aj vylyžičkujem ako jogurt ????. Výnimočnosť tejto nátierky spočíva v bez E zložení, kvalitnej bryndzi z Turčeka a lahodnej kyslej smotany. Ideálna nátierka pri raňajkách, večeriach ako predjedlo ale aj ako základná nátierka pri opekačke, kde na natretý chlebík nasypem veľa veľa zeleniny a zalejem výpekom zo slaniny Mangadurca...a už aj idem na to. |
![]() | Dnes OdporúčameMV02 Farmfoods klobása - originálna z Mangadurcy a Charolais | ![]() |
Najmilovanejšia pochúťka mojej dcéry, vynikajúca chuť a ideálna kombinácia s kváskovým chlebíkom a čerstvými rajčinami. Klobásy bez konzervantov som zatiaľ okrem FARMFOODS nenašla nikde v obchodoch ani na trhoch. Aj keď sú na váhu drahšie ako iné klobásky plné vody a lacných náhrad a nespočetných konzervantov, pre moje deti a rodinu je to jednoznačná voľba. |
![]() | Dnes OdporúčameCH42 Fitnes jerky 4 korenia - sušené mäso Charolais | ![]() |
Jerky sú hotový produkt, netreba ich spracovávať ani tepelne upravovať. Vo svojej podstate je to korenené sušené hovädzie mäso. Patrí do mojej povinnej výbavy keď chodím do hôr a potrebujem si premyslieť čo a ako zbaliť so zreteľom na hmotnosť. Jerky sú chutné, majú malú váhu a pritom pri 100g Jerky zo sebou hodnotovo beriem 400g čerstvého mäsa bez potreby mať ho v chladničke. Sú dobrým zdrojom bielkovín na dlhých jednodňových prípadne aj viacdňových túrach. Hodia sa na konzumáciu aj počas rôznych iných športových aktivitách alebo pri cestovaní, keď nemám veľmi čas a možnosť doplniť si energiu. Vysokokvalitné hovädzie mäso pochádza z býčej farmy v Gemerskej Vsi, kde sú chované prvotriedne býky plemena Charolais. Chutia ako ozajstné kvalitné hovädzie mäso. Nie sú napichané žiadnymi konzervantmi ani zvýrazňovačmi chute a vône, ako im podobné produkty dovážané zo zahraničia. Reťazec FARMFOODS ich ponúka aj v nekorenenej variante (Fitnes jerky prírodné), takže si dokážem zvoliť variantu práve podľa chuti. |
![]() | Dnes OdporúčameSJ43 Tempeh marinovaný zo slovenskej sóje | ![]() |
Začala by som tým, že ten kto tvrdí, že proteín sa dá získať len z mäsa, očividne ešte neochutnal sóju a presnejšie našu sóju z Farmfoods. Marinovaný tempeh je skvelý na rýchly obed, alebo večeru, nakoľko ho netreba už upravovať, stačí ho dať na rozohriatu panvicu a servírovať. Tempeh sa skvele hodí do studenej kuchyne, napr. na šalát, alebo aj do teplej, napr. ku našim tatranským zemiakom. Celý proces od pestovania až na váš stôl je kontrolovateľný a dostupný a mám istotu, že sójové výrobky neboli vyrobené z geneticky modifikovaných sójových bôbov ako väčšina sójových produktov vo svete. |
![]() | Dnes OdporúčameTM11 Prí nízkej teplote vyrobené Zemiakové lupienky | ![]() |
"Asi každý jeden z nás si občas rád zamaškrtí na chrumkavých zemiakových čipsoch. Či už pri rôznych rodinných oslavách, Silvestri či hokeji. Najlepším výberom budú práve tieto chutné a dobre ochutené slovenské zemiakové lupienky, ktoré svojou chuťou niekoľkonásobne prekonávajú všetky ostatné zemiakové lupienky na trhu. Odporúčam preto práve tieto Tatranské zemiaky vyrábané z kvalitnej odrody slovenských zemiakov z ktorých budete mať skutočný pôžitok". |
![]() | Dnes OdporúčameTM01 V kelímku vyzrievaná kyslá smotana 10% | ![]() |
Produkt kyslá desiatka 10% smotana odporúčam nie len kvôli čistote ale aj preto že je cenovo výhodný a má dobrú gramáž. Tento produkt využívam v teplej kuchyni, v studenej kuchyni, do zákuskov. Tento produkt je výnimočný svojou chuťou, kvalitou. Dobre sa s ním pracuje, výborná konzistencia. Jasný príklad ako aj tak jednoduchý produkt môže byť voči konkurencii absolútne výnimočný a neprekonateľný. |
![]() | Dnes OdporúčameOT11 Podpultová nepasterizovaná 100% ovčia bryndza | ![]() |
Úprimne odporúčam tradičnú nepasterizovanú 100% ovčiu bryndzu. Je to slovenský mikrobiálny fenomén, patent prírody. Bryndza je probiotická bomba, práve probiotiká majú blahodarne účinky na ľudský organizmus. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako devätnástich druhov. Obsahuje 100 až 1000 - krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Je výdatným zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov. Tieto účinky má len bryndza vyrobená z nepasterizovaného mlieka, pri pasterizácií sa mikroorganizmy zničia. Práve preto kupujem tento výnimočný produkt v obchodnom reťazci FARMFOODS. A prečo je podpultová? Do bryndze sa bežne primiešava lacné kravské mlieko a to až 50%! Skúste nájsť na trhu konkurenčnú bryndzu, ktorá je zo 100% slovenského ovčieho mlieka a nie z dovozu. Táto bryndza je vyrobená výrobcom s oválnou pečiatkou - SK, ktorá zaručuje 100% kontrolovateľnú hygienu pri výrobe a balení, ktorý je aj držiteľom medzinárodných ISO certifikátov kvality pri výrobe a distribúcii potravín. Z tejto bryndze veľmi radi a často robíme napríklad bryndzovú nátierku, cela naša rodinka ju zbožňuje. Recept na bryndzovú nátierku : Je to veľmi jednoduchý recept, rýchlo sa prípravy a je nevysloviteľne chutný. Potrebujeme : • 250 g – bryndze • 100 g – masla • pažítku alebo cibuľu ( podľa chuti ) • 1 PL - sladkú červenú papriku • 1/2 ČL – drvenú alebo mletú rascu ( podľa chuti ) • soľ Postup: V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili. Prajem Vám dobrú chuť! |
![]() | Dnes OdporúčameSK11 Za studena lisovaný Olej De luxe fritovací 210 °C | ![]() |
Veľmi jemná aróma, zlatožltá farba a všestranné využitie v kuchyni: do šalátov a nevarených jedál, pri dusení a varení. Tým, že je ho možné zahrievať až na 210 stupňov bez rizika prepálenia ho používame aj na vyprážanie. To, že je 100% zo slovenskej slnečnice za studena lisovaný je skôr porovnateľný s kvalitným olivovým olejom ako chemicky rafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý sa predáva na Slovensku o niečo lacnejšie, ale s neporovnateľnou kvalitou ale aj následkami pri konzumovaní a vyprážaní. |