Dnes Odporúčame

ZS23

Dunajler 3 mesačný zrejúci syr

logo prevádzky FARMFOODS

Zrejúci syr Dunajler odporúčam pretože má viacero vĺn chutí - prvá je veľmi jemná, sladkastá. Druhá zamatovo oriešková a napokon tretia ktorá má dochuť jemnej štipľavosti. Pri čítaní zloženia nepotrebujem príručku chemikov (ako aj pri všetkých vašich produktoch). Zloženie je jasné - výnimočné.

Keďže viac než polrok už nekonzumujem mäso, často a rada ho nahradím rôznymi, kvalitnými syrmi. Rada ho pridávam aj do polievok, šalátov a najmä na raňajky ku hriankam poprípade skvelej omelete z domácich vajec. Rada by som vám týmto aj navrhla aby bolo určite viac možností aj pre vegánov, poprípade viacero výrobkov u cíceru alebo sóje.

Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes Odporúčame

PŠ14

Pšeničná múka kráľov
Hladká T 650

logo prevádzky FARMFOODS

Vyskúšala som viacero múk a táto je najstabilnejšia podľa mojej skúsenosti pri práci s cestom. Spoľahlivo mi "zafunguje" v podobe finálneho výrobku. Keď som ho odporúčala aj iným zákazníkom, často sa vrátili a potvrdili mi túto moju pozitívnu skúsenosť.

K pečeniu z domáceho kysnutého cesta som sa dostala aj vďaka tomu,že ma k tomu viedla moja stará mama, vedela sa s cestom "pohrať", naučila ma akú má mať hustotu podľa toho, ktorý produkt chcem z neho robiť. Dnes už toľko nepečiem ako keď boli deti mále,ale stále u nás vedie v rebríčku Domáci rýchly chlieb (Najviac sa ho zje ihneď po upečení len s maslom a soľou, alebo este na horuci namrvíme bryndzu) a tie je múka super na medovníčky (napodiv ich robím tiež z tejto múky, ktorú často gazdinky používajú skôr na chlieb alebo iné výrobky z kysnutého cesta)

Tento produkt je výnimočný tak svojou univerzálnosťou ako aj vysokou kvalitou a v neposlednej miere je to fakt, že ide o produkt bez GMO. Naviac je to cesta ako ho použiť aj s našimi inými výrobkami - bryndza,maslo,nátierky, tvarohy, smotana... Naša stará mama vždy hovorievali: "Ak je v komore múka, masť a cibuľa, tak hladní nezostaneme

Dnes Odporúčame

SN02

Nátierka s bryndzou z Turčeka a sladkou cibuľkou

logo prevádzky FARMFOODS

Tento produkt odporúčam kvôli vynikajúcej čistej chuti slovenskej ovčej bryndze v skvelej kombinácii nadrobno nakrájanej cibuľky. Najčastejšie ho si ho natieram na náš Zemiakový chlieb spod Tatier, no stane sa, že nátierku aj vylyžičkujem ako jogurt ????.

Výnimočnosť tejto nátierky spočíva v bez E zložení, kvalitnej bryndzi z Turčeka a lahodnej kyslej smotany. Ideálna nátierka pri raňajkách, večeriach ako predjedlo ale aj ako základná nátierka pri opekačke, kde na natretý chlebík nasypem veľa veľa zeleniny a zalejem výpekom zo slaniny Mangadurca...a už aj idem na to.

Dnes Odporúčame

MV02

Farmfoods klobása - originálna z Mangadurcy a Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Najmilovanejšia pochúťka mojej dcéry, vynikajúca chuť a ideálna kombinácia s kváskovým chlebíkom a čerstvými rajčinami. Klobásy bez konzervantov som zatiaľ okrem FARMFOODS nenašla nikde v obchodoch ani na trhoch. Aj keď sú na váhu drahšie ako iné klobásky plné vody a lacných náhrad a nespočetných konzervantov, pre moje deti a rodinu je to jednoznačná voľba.

Dnes Odporúčame

CH42

Fitnes jerky 4 korenia - sušené mäso Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Jerky sú hotový produkt, netreba ich spracovávať ani tepelne upravovať. Vo svojej podstate je to korenené sušené hovädzie mäso.

Patrí do mojej povinnej výbavy keď chodím do hôr a potrebujem si premyslieť čo a ako zbaliť so zreteľom na hmotnosť. Jerky sú chutné, majú malú váhu a pritom pri 100g Jerky zo sebou hodnotovo beriem 400g čerstvého mäsa bez potreby mať ho v chladničke. Sú dobrým zdrojom bielkovín na dlhých jednodňových prípadne aj viacdňových túrach. Hodia sa na konzumáciu aj počas rôznych iných športových aktivitách alebo pri cestovaní, keď nemám veľmi čas a možnosť doplniť si energiu. Vysokokvalitné hovädzie mäso pochádza z býčej farmy v Gemerskej Vsi, kde sú chované prvotriedne býky plemena Charolais.

Chutia ako ozajstné kvalitné hovädzie mäso. Nie sú napichané žiadnymi konzervantmi ani zvýrazňovačmi chute a vône, ako im podobné produkty dovážané zo zahraničia. Reťazec FARMFOODS ich ponúka aj v nekorenenej variante (Fitnes jerky prírodné), takže si dokážem zvoliť variantu práve podľa chuti.

Dnes Odporúčame

SJ43

Tempeh marinovaný zo slovenskej sóje

logo prevádzky FARMFOODS

Začala by som tým, že ten kto tvrdí, že proteín sa dá získať len z mäsa, očividne ešte neochutnal sóju a presnejšie našu sóju z Farmfoods.

Marinovaný tempeh je skvelý na rýchly obed, alebo večeru, nakoľko ho netreba už upravovať, stačí ho dať na rozohriatu panvicu a servírovať. Tempeh sa skvele hodí do studenej kuchyne, napr. na šalát, alebo aj do teplej, napr. ku našim tatranským zemiakom. Celý proces od pestovania až na váš stôl je kontrolovateľný a dostupný a mám istotu, že sójové výrobky neboli vyrobené z geneticky modifikovaných sójových bôbov ako väčšina sójových produktov vo svete.

Dnes Odporúčame

TM11

Prí nízkej teplote vyrobené Zemiakové lupienky

logo prevádzky FARMFOODS

"Asi každý jeden z nás si občas rád zamaškrtí na chrumkavých zemiakových čipsoch. Či už pri rôznych rodinných oslavách, Silvestri či hokeji. Najlepším výberom budú práve tieto chutné a dobre ochutené slovenské zemiakové lupienky, ktoré svojou chuťou niekoľkonásobne prekonávajú všetky ostatné zemiakové lupienky na trhu.

Odporúčam preto práve tieto Tatranské zemiaky vyrábané z kvalitnej odrody slovenských zemiakov z ktorých budete mať skutočný pôžitok".

Dnes Odporúčame

TM01

V kelímku vyzrievaná kyslá smotana 10%

logo prevádzky FARMFOODS

Produkt kyslá desiatka 10% smotana odporúčam nie len kvôli čistote ale aj preto že je cenovo výhodný a má dobrú gramáž. Tento produkt využívam v teplej kuchyni, v studenej kuchyni, do zákuskov. Tento produkt je výnimočný svojou chuťou, kvalitou. Dobre sa s ním pracuje, výborná konzistencia. Jasný príklad ako aj tak jednoduchý produkt môže byť voči konkurencii absolútne výnimočný a neprekonateľný.



Dnes Odporúčame

OT11

Podpultová nepasterizovaná 100% ovčia bryndza

logo prevádzky FARMFOODS

Úprimne odporúčam tradičnú nepasterizovanú 100% ovčiu bryndzu. Je to slovenský mikrobiálny fenomén, patent prírody. Bryndza je probiotická bomba, práve probiotiká majú blahodarne účinky na ľudský organizmus. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako devätnástich druhov.

Obsahuje 100 až 1000 - krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Je výdatným zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov. Tieto účinky má len bryndza vyrobená z nepasterizovaného mlieka, pri pasterizácií sa mikroorganizmy zničia. Práve preto kupujem tento výnimočný produkt v obchodnom reťazci FARMFOODS. A prečo je podpultová? Do bryndze sa bežne primiešava lacné kravské mlieko a to až 50%! Skúste nájsť na trhu konkurenčnú bryndzu, ktorá je zo 100% slovenského ovčieho mlieka a nie z dovozu. Táto bryndza je vyrobená výrobcom s oválnou pečiatkou - SK, ktorá zaručuje 100% kontrolovateľnú hygienu pri výrobe a balení, ktorý je aj držiteľom medzinárodných ISO certifikátov kvality pri výrobe a distribúcii potravín.

Z tejto bryndze veľmi radi a často robíme napríklad bryndzovú nátierku, cela naša rodinka ju zbožňuje.
Recept na bryndzovú nátierku :
Je to veľmi jednoduchý recept, rýchlo sa prípravy a je nevysloviteľne chutný.

Potrebujeme :
• 250 g – bryndze
• 100 g – masla
• pažítku alebo cibuľu ( podľa chuti )
• 1 PL - sladkú červenú papriku
• 1/2 ČL – drvenú alebo mletú rascu ( podľa chuti )
• soľ

Postup:
V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili.
Prajem Vám dobrú chuť!

Dnes Odporúčame

SK11

Za studena lisovaný Olej De luxe fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Veľmi jemná aróma, zlatožltá farba a všestranné využitie v kuchyni: do šalátov a nevarených jedál, pri dusení a varení. Tým, že je ho možné zahrievať až na 210 stupňov bez rizika prepálenia ho používame aj na vyprážanie. To, že je 100% zo slovenskej slnečnice za studena lisovaný je skôr porovnateľný s kvalitným olivovým olejom ako chemicky rafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý sa predáva na Slovensku o niečo lacnejšie, ale s neporovnateľnou kvalitou ale aj následkami pri konzumovaní a vyprážaní.