Dnes odporúčame

ZS63

Ľahké pierko 1 ročný zrejúci syr

logo prevádzky FARMFOODS

Keď v našom meste vyrástol zelený obchodík FARMFOODS volala som ho jogurtový domček, pretože som si veľmi obľúbila ich jogurty. Postupne som však objavovala aj ďalšie výnimočné produkty a jednoznačne som si zamilovala príjemne vyzretý syr Ľahké pierko, ktorý medzi mojimi obľúbenými syrmi obsadil prvú priečku. Vyhovuje mi nižšie percento tuku, jeho príjemná mliečna chuť a jeho ľahkosť či sviežosť, ktorú naznačuje aj samotný názov. Môj partner je vegetarián a tak som aj ja sama obmedzila mäsové výrobky a to najmä na raňajky.
Naša raňajková rutina je krajec klíčkového chlebíka s čiernym sezamom z pekárne Rosenau, natretý len maslom, ku ktorému si pochutnávame na tomto ľahkom syre. Taktiež sa výborne hodí aj na cestoviny. K posedeniu s priateľmi takisto nemôže Ľahké pierko chýbať – podávame ho s čerstvým ovocím, orieškami a samozrejme s kvalitným bielym vínom, najlepšie z Terra Wylak. Pod pojmom dobrý syr si predstavujem syr vyrobený iba z kvalitného mlieka, bez náhrad a prídavných látok, ktorý je poctivo vyzretý. Syr Ľahké pierko zrel po dobu viac ako 1 rok na voňavých bukových policiach na farme v Dubníku a spĺňa pre mňa aj ostatné požiadavky - poznám jeho slovenský pôvod a dôverujem aj jeho zloženiu bez zbytočných éčok. A to je pre mňa veľmi dôležité. Preto všetkým vrelo odporúčam – ochutnajte a určite neoľutujete.


Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes odporúčame

MH11

Lahodný biely smotanový jogurt 10%

logo prevádzky FARMFOODS

Lahodný jogurt smotanový je mojou obľúbenou pochúťkou.
Pýtate sa prečo? Lebo má fantastickú, bohatú smotanovú chuť, obsahuje jogurtovú kultúru, ktorá veľmi priaznivo pôsobí na trávenie. Okrem toho je to aj dosť veľká porcia na to aby sa človek nasýtil, ale pritom nezaťažil žalúdok. Viem ho použiť ako slanú aj ako sladkú pochúťku, ku ktorej sa dobre hodia špaldové briošky a brusnicový lekvár napríklad na raňajky. Alebo ho viem použiť ako marinádu k slaným jedlám napríklad na kuracie prsia. Jogurt pomiešam podľa chuti zo soľou, s cesnakom a so štyrmi druhmi korenia, potriem ním posolené kuracie prsia na noc dám do chladničky. Na druhý deň len hodím na rozohriatu panvicu s trochou oleja a za pár minút mám upečenú chrumkavú pochúťku ku ktorej sa výborne hodí sezónny zeleninový šalát, alebo iná príloha podľa chuti. Viem ho použiť podľa vlastnej fantázie na rôzne spôsoby aj na sladko, aj na slano - zvyknem si do neho nasypať aj rôzne müsli, semiačka a iné supepotraviny, alebo len tak, lebo výborne chutí. A pritom má jasný pôvod a čisté zloženie. Odporúčam každému ochutnať, lebo keď raz ochutnáte viac neodoláte. Mňam...

Dnes odporúčame

PŠ11

Pšeničná múka kráľov Polohrubá výberová

logo prevádzky FARMFOODS

Produkt polohrubá múka je môj obľúbený, nakoľko si neviem bez nej predstaviť varenie v teplej kuchyni. Používam ho bežne do všetkých múčnych jedál, na zahustenie, na halušky, proste všade, kde patrí. Je to moja topka. Dôležité pre mňa je, že ide o slovenskú múku zo zrna potravinárskej pšenice dopestovanej na slovenských poliach, ktorá bola pomletá v slovenskom mlyne. Rada podporujem slovenských výrobcov a preto je táto múka kráľov pre mňa vždy tou najlepšou voľbou.

Dnes odporúčame

MH52

Nezahusťovaný tvarohový dezert
s vanilkou

logo prevádzky FARMFOODS

Dubníčkové tiramisu. Áno, vymysleli sme si vlastné domáce dubníčkové tiramisu, ktoré hravo zvládnu vyrobiť aj deti.

Potrebujeme:

Dubníček vanilkový a cca 2 lyžičky pochúťkovej smotany na rozriedenie Dubníčka – lebo je naozaj poctivý a hustý dlhé piškóty, uvarenú, trochu osladenú silnú kávu, a kakao na posypanie.

Piskoty namáčame vo vychladenej káve a hneď ukladáme do misky, na piškóty roztrieme Dubníček, posypeme kakaom. Takto opakujeme ešte jednu vrstvu. Hotové tiramisu necháme postáť v chlade asi 2-3 hodiny. Výborný osviežujúci dezert na letné dni. Mne pomáhala moja dcéra Nellka, vraj je to najlepšie tiramisu! Aj keby ste nemali toľko času, nezabudnite, že tvarohové dezerty Dubníček s rôznymi príchuťami sú na každodennú maškrtu pre vaše deti tá najzdravšia sladká voľba.

Dnes odporúčame

HK98

Prsia z našich kačíc - mrazené z jazera SK

logo prevádzky FARMFOODS

Kačacie prsia mrazené odporúčam pre ich lahodnú chuť a preto, že pri príprave nestratia svoj objem ako od iných predajcov. Sú slovenské, veľmi šťavnaté a pri správnej príprave aj mäkučké.

Pripravujem ich jednoducho: prsia po rozmrazení osuším, osolím a okorením čiernym korením a pečiem na rozpálenej panvici, najprv kožou dole, ktorú si predtým jemne narežem. Na tejto strane pečiem, kým koža nie je pekne opečená, potom obrátim a pečiem na druhej strane. Doba pečenia je individuálna, kto má ako rád. Niekto médium, ja osobne prepečené. Podávam ich so šošovicovo- cukinovou prílohou. Príloha: na oleji si osmažím jemne nakrájanú cibuľku spolu so strúčikom cesnaku, pridám na kocky nakrájanú cuketu (netreba šúpať ak je mladá), osolím, okorením a dusím pokiaľ cukina nie je mäkká. Predtým si dám variť šošovicu do osolenej vody. Po uvarení scedím a po udusení cukiny pridám k nej, premiešam pridám za lyžicu masla, najlepšie Farmfoods, aby sa nám vytvorila jemná, maslová masa. Nakoniec pridám nakrájanú petržlenovú vňať. Mňam. Kačacie prsia môžete nakrájať na tenké plátky a podávať na tejto zeleninovej prílohe.

Pátrala som za tajomstvom prečo sú až také výnimočné. Okrem toho, že kačice boli vyliahnuté aj dochované na Slovensku a žijú si voľne na jazere, po odporazení ich ihneď v najčerstvejšom možnom stave priamo na bitúnku rýchlo hlboko zmrazia. Zakúpením mrazených kačacích pŕs viem zabezpečiť čerstvosť v našej kuchyni oveľa presnejšie ako kúpením čerstvých kačacích pŕs, ktorým trvá kým sa dostanú na predajne. Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

LM33

Lekvár s medom - Vidiecka šípka

logo prevádzky FARMFOODS

Tento produkt som odporúčam na základe toho, že je sladený medom a keďže sa snažím stravovať zdravšie a popri tom aj cvičiť, tak sa tento produkt stal neodmysliteľnou súčasťou mojich raňajok. V spojení s FARMFOODS bielym 3,7 % jogurtom a domácimi čokoládovými müsli je šípkový lekvár s medom sladká čerešnička na torte. Dlho som hľadala lekváre a džemy bez pektínov s vysokým podielom ovocia a s minimálnym podielom cukru. Konečne som ho v sietí predajní FARMFOODS našla a stojí to za to!

Dnes odporúčame

CH62

Robustný Rump steak Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Volám sa Peter a som kuchár. Práve preto si kupujem tento výrobok, lebo oceňujem jeho kvalitu, úžasnú chuť a spracovanie. V tejto uponáhľanej dobe sa dá z neho uvariť rýchla, chutná, zmysluplná a kto chce, tak aj romantická večera. Stačí trochu soli, čierneho korenia, provensálskeho korenia, cesnaku, olivového oleja, masla, červeného vínka a fantázie. Okrem samotného kvalitného dobre vyzretého hovädzieho mäsa z mladých býkov alebo jalovíc je výnimočné aj jeho balenie a istota, že tam nie sú chemikálie umožňujúce „trvanlivosť“ steakov 90 a viac dní ako je v prípade natrafenia na podobný výrobok zo zahraničia bežné.

Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

MH09

Jogurt s ríbezľovým džemom vyzrievaný v kelímku 3,1%

logo prevádzky FARMFOODS

Všetkým odporúčam Gazdovský jogurt Červená ríbezľa, a to preto, že je to najrýchlejší spôsob, ako pripraviť sladkú pochúťku pre malých aj veľkých maškrtníkov. Postačia iba 3 balenia Veselé piškótiky mini 120 g a 3 Jogurty MH09 Červená ríbezľa 250 g a čerstvé ríbezle zo záhradky a letný príbeh ríbezľového jogurtu môže začať.

Na dno tortovej formy uložím piškóty  na ktoré navrstvím 1 ríbezľový jogurt a vrstvu čerstvých červených ríbezlí. Tento postup opakujem 3 x a na vrchu ozdobím celými strapčekmi ríbezlí a pár lístkami čerstvej mäty alebo medovky, nakoniec pár hobliniek čokolády a rýchly letný dezert je na svete.

Tento rýchly letný dezert môžeme pripraviť aj v iných ovocných variáciách, napríklad MH04 Gazdovský jogurt Sladká marhuľa s čerstvými marhuľami, alebo MH12 Smotanový jogurt Svieža jahoda s čerstvými jahodami  atď...

Samozrejme, fantázii sa medze nekladú! Napríklad: namiesto piškót môžeme použiť cereálne sušienky, alebo do jogurtovej náplne rozmixujeme čerstvé ríbezle a môžeme striedať ovocnú náplň s náplňou z Farmfoods gazdovskej smotany kyslej desiatky, ktorú zmiešame s práškovým cukrom a vanilkou.

Správne vychladený ovocný dezert je príjemným osviežením počas teplých letných dní strávených s rodinou a priateľmi, a to všetko z domácich surovín bez GMO a rôznych prídavných látok, ktoré nemajú nič spoločné s mliekom alebo s ovocím. K tomu ešte výbornú kávičku, alebo chladený osviežujúci nápoj a šup na terasu...

Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

SP11

Špaldové briošky s makovým posypom

logo prevádzky FARMFOODS

Voňavé a sladké mäkučké pečivo, na ktorom si rád pochutnám. Jednoduchá dobrota na desiatu v práci buď s jogurtom alebo s čerstvým maslom, tiež od Farmdoods. A naviac z miestnej pekárne! S takým alebo čo i len podobným pečivom bez zbytočných konzervantov, farbív a neviem akých škodlivých aditív som sa v mieste svojho bydliska u iných predajcov nestretol, čiže pre mňa jednoznačná výhra.

Naviac rád podporím slovenských výrobcov, pretože viem, že sa mi táto službička vráti v inej podobe. Pouvažujte nad tým aj vy!

Dnes odporúčame

OT22

Kyslá žinčica zo salaša Turček

logo prevádzky FARMFOODS

Kedysi mi jeden staručký pán - bývalý bača, ktorý sa dlhé roky staral o stádo oviec v kopcoch neďaleko Levoče hovoril jeden príbeh o zbojníkovi Putifarovi. Ten raz dávno, ukradol z košiara barana, prehodil si ho cez ramená a takto s ním bežal cez chotár. V jednom úseku ho začali naháňať žandári a on aby im ušiel tak preskočil aj s tým baranom na ramenách celý voz plný sena odstavený na ceste za dedinou. Žandári to videli ale neverili vlastným očiam. Mysleli si že sa ukryl do sena a hľadali ho v ňom. On zatiaľ utiekol za lučky, za bučky… Potom sa už iba po dedine povrávalo, že on zato taký mocný, lebo iba baraninu jedol a žinčicu pil.

Odvtedy keď idem do hor na náročnejšiu turistiku vezmem si so sebou aj žinčicu a postupne pri výstupe popíjam. Tá mi dá toľko síl, že nohy mi v turistickom rytme štrikujú až na vrchol bez väčšieho vyčerpania. Vtedy si stále spomeniem, že ten zbojník Putifar asi vedel, že žinčica bol slovenský energeticky nápoj... :D (naposledy som ju mal so sebou na výstupe cez Janošikove diery na Veľký Rozsutec)

Žinčica Farmfoods je výnimočná svojou hustou konzistenciou. Už po prvom dúšku človek cíti akoby ožil. Svojou výživovou hodnotou, hustotou a v neposlednom rade obsahom probiotických baktérii je plnohodnotným pokrmom a môže slúžiť ako rýchla občasná náhrada bežného pokrmu. Nie je riedená, nemá nežiadúce pachy alebo pachute a jej obsahom som si úplne istý. Preto sa po zime vždy teším na jar, kedy bude konečne na pultoch FARMFOODS.

Odporúčam vyskúšajte.

Dnes odporúčame

RE11

Plnené kapustové listy s mäsom a krúpami - hotové jedlo

logo prevádzky FARMFOODS

Holúbky z Mangadurcy alebo takzvané plnené kapustové listy nie sú len jedlo, je to naša tradícia. Kvalitné mäso zo slovenských fariem s krúpami zabalené v kapustových listoch s kyslou kapustou je veľmi výživný, chutný a výdatný pokrm. Ja osobne ho mám zo všetkých hotových jedál z ponuky Farmfoods najradšej a stále sa na neho teším. Je to jedlo, ktoré si nevaríte doma len tak, pretože jeho príprava je v dnešnej dobe časovo náročná. Holúbky sa tradične podávajú pri rôznych slávnostných príležitostiach, na ktoré už čakať nemusíte, aby ste si toto jedlo mohli vychutnať. Jednoducho si ho kúpite a za pár minút jete.

Odporúčam pred konzumáciou pridať podľa chuti gazdovskú smotanu Kyslú desiatku, a úplne najlepšie mi tento pokrm chutí v kombinácii s výnimočným pečivom z pekárne Rosenau. Unikátna technológia, slovenský pôvod bez konzervantov a GMO priamo z FARMFOODS surovín vám uľahčí každodennú starostlivosť o teplú, vyváženú ale aj najchutnejšiu stravu vo vašich rodinách - najmä keď ste v časovej tiesni.

Zaregistrujte sa a získajte aktuálne informácie zo sveta výnimočných potravín FARMFOODS priamo do vašej e-mailovej schránky.

Registráciou ste zároven zapojený/á do súťaže o poukážku na nákup našich výrobkov, ktorú vyhodnocujeme každý mesiac.

Prihlásením k odberu spravodaja, súhlasím s podmienkami odoberania newslettra