![]() | Dnes odporúčameMV03 Mocná gazdovská klobása - vidiecka | ![]() |
Mocná gazdovská klobása je mojim favoritom medzi ponukou klobás z mäsovýroby Get Group v Rožňave. Oceňujem jej prijemne jemnú pikantnú chuť. Pomer bravčového mäsa z plemena Mangadurca a hovädzieho mäsa Charolais je skutočne vyvážený a získal si moju dôveru. Určite ju odporúčam nielen našim zákazníkom, keď sa nevedia rozhodnúť, ale tiež je mojou prvou voľbou, ak sa chystá dajaká party s kamarátmi. Takto už zachránila nejedno spoločné posedenie s priateľmi, keď sa nám minuli všetky zásoby. Naviac je super, že jej výroba je plne kontrolovaná a je bez zbytočnej chémie a syntetických vylepšovačov chuti a farby. Cítiť v nej čistú chuť mias a korenín. Na trhu bez konzervantov a aditív podobnú klobásu nenájdete a keď aj zoženiete niečo podobné bez E-čok od nejakého súkromníka tak len s veľkým otáznikom a bez veterinárnej kontroly čo je pri surových produktoch veľmi veľmi riskantné. Bežne dostupné a cenovo výhodné klobásy sú plné múky, škrobov, náhradných bielkovín rastlinného pôvodu ale aj živočíšnych ako je napríklad sušená krv ale aj vody, ktoré však s cenou bravčového mäsa nezdraželi. Táto klobáska na fotke je ešte zabalená, ale dlho tak nezostane. |
![]() | Dnes odporúčameSN05 Nátierka s bryndzou z Turčeka a pálivou paprikou | ![]() |
Túto nátierku som si obľúbil hlavne kvôli svojej výraznej štipľavej chuti a kombinácií s bryndzou. Odporúčam k tomu uhorskú pálivú klobásu a suché červené víno Merlot zo sortimentu FARMFOODS. Vyskúšajte raz a potom už len meňte rôzne druhy výnimočných nátierok, klobás a vín z obchodov FARMFOODS a máte zážitok na každý deň aj príležitosť. |
![]() | Dnes odporúčameMV04 Uhorská klobása z mäsa Mangadurcy | ![]() |
Tento produkt obľubujeme, pretože nielen vyzerá a vonia ako tradičná domáca klobása, ale má aj skvelé zloženie – je z len z čistého mäsa a korenín! Má perfektne nakombinovanú – jemne pikantnú – chuť a bonusom je, že po zjedení nemáme žiadny pocit ťažkého žalúdka... jednoducho naša chuťovka bez výčitiek. S prihliadnutím na zloženie môžeme hovoriť o bielkovinovej bombe z mäsa ošípaných plemena Mangadurca, s vyšším podielom, pre organizmus, prospešného pozitívneho cholesterolu, bez E-čok, bez GMO. Na slovenskom trhu sme zatiaľ klobásu rovnakých kvalít neobjavili, preto ostávame verní FARMFOODS. |
![]() | Dnes odporúčameMC11 Domáca knedľa tradičná parená | ![]() |
Chuti tejto domácej knedle sa žiadna nevyrovná. Je nadýchaná a lahodná. Na jej výrobu sa požívajú domáce slovenské suroviny, čerstvé vajcia z podstielkového chovu, gazdovské mlieko z Dubníka a kvalitná slovenská múka. Po vymiesení cesta ju tvarujeme výlučne našimi rukami, čo ju robí výnimočnou. Pri jej produkcii a konzumácii som mysľou stále pri babičke. Naša domáca knedľa v kombinácii s naším maďarským alebo segedínskym gulášom a teľacím perkeltom je neodolateľná kombinácia chutí, ktoré sa snúbia na jazyku. Moje vnúčatá ju zbožňujú, konzumujú ju dokonca aj na sladko. V slovenskej gastronómii má knedľa významné postavenie. Ako príloha sa teší veľkej obľube nielen u chlapov, ale aj u žien, pretože jej príprava je veľmi rýchla, len sa trochu ohreje a príloha k obedu je hotová. |
![]() | Dnes OdporúčameMV61 Tradičná Slovenská jaternica s krúpami | ![]() |
Jaternice patria k tradičným Slovenským špecialitám. Mnohí z nás zažili v detstve domáce zabíjačky, alebo aspoň mali v rodine niekoho, kto sa rád podelil s týmito špecialitami. Plynutím času sa aj tradičné domáce recepty zjednodušovali a tak sa do jaterníc napríklad dostala ryža. Podobné zjednodušovanie pokračovalo ďalej, keď výrobu tejto špeciality prebrali mäsokombináty. Začali sa pridávať "konzervanty", "stabilizátory" a nakoľko vo veľkovýrobe nie je dostatok kvalitných surovín v požadovanom pomere aj "ochucovadlá" a rôzne iné náhrady. Podiel mäsa a poctivých surovín sa stále zmenšuje. Som rád, že sa reťazec FARMFOODS rozhodol vrátiť veci na pravú mieru. Nakoľko viem, že tento reťazec má veľmi rýchle dodávateľské cesty, výroba je z pohľadu čerstvosti rovnaká, ako u domácich zabíjačiek. Kvalitu surovín však podporujú vysoké štandardy. Filozofia bez GMO zabezpečuje tradičnú nezmenenú chuť mäsa, navyše nemusím mať strach z prípadných zatiaľ nepreukázaných následkov genetických modifikácií. V zmysle návratu k tradícii ryžu nahradili krúpkami, ktoré majú lepšie nutričné hodnoty, sú vhodnejšie pre naše trávenie a hlavne - sú naše slovenské. Nakoniec sa im toto majstrovské dielo podarilo a chute z detstva sa im podarilo oživiť. FARMFOODS jaternice sú poctivé, kvalitné, tradičné a slovenské! Bonusom oproti domácej zabíjačke je vysoký hygienický štandard pri výrobe a pravidelné laboratórne vyšetrenia kvality. Ja sa nenechám prekvapiť, idem na istotu - tradičnú Slovenskú jaternicu. Najlepšia je upečená spolu s klobáskou, podávaná s kyslou kapustou. Dobrú chuť! |
![]() | Dnes OdporúčameMH56 Nezahusťovaný tvarohový dezert s čučoriedkami | ![]() |
Dubníčkové tiramisu. Áno, vymysleli sme si vlastné domáce dubníčkové tiramisu, ktoré hravo zvládnu vyrobiť aj deti. Potrebujeme: Dubníček vanilkový cca 2 lyžičky pochúťkovej smotany na rozriedenie Dubníčka (lebo je naozaj poctivý a hustý), dlhé piškóty, uvarenú, trochu osladenú silnú kávu, a kakao na posypanie. Postup: Piskoty namáčame vo vychladenej káve a hneď ukladáme do misky, na piškóty roztrieme Dubníček, posypeme kakaom. Takto opakujeme ešte jednu vrstvu. Hotové tiramisu necháme postáť v chlade asi 2-3 hodiny. Výborný osviežujúci dezert na letné dni. Mne pomáhala moja dcéra Nellka, vraj je to najlepšie tiramisu! Aj keby ste nemali toľko času, nezabudnite, že tvarohové dezerty Dubníček s rôznymi príchuťami sú na každodennú maškrtu pre vaše deti tá najzdravšia sladká voľba. |
![]() | Dnes OdporúčamePŠ13 Pšeničná múka kráľov Hladká špeciál 00 extra | ![]() |
Hladká múka špeciál 00 Extra, ktorá je vyrobená v súlade s Farmfoods konceptom bez použitia geneticky modifikovaných organizmov (GMO) a akýchkoľvek prídavných látok. Vhodná je na pečenie bublanín, báboviek či iných pochúťok. Je ideálna aj pri príprave zákuskov, tort, ale aj pri slaných receptoch, napríklad pri obaľovaní mäsa, rýb alebo pri zahusťovaní chutných omáčok. Hlavná surovina je zrno potravinárskej pšenice. Ja sa s vami chcem podeliť o môj recept na bublaninu z tejto múky: Suroviny: 30dkg hladká múka špeciál 00 extra 30dkg práškový cukor 6 vajec 1dcl olej ¾ balenia prášku do pečiva 6 lyžíc mlieka Ovocie podľa vlastného výberu Postup: Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme olej, potom múku s práškom do pečiva a do toho pridáme mlieko. Vyšľaháme bielka do tuhého snehu a zľahka vymiešame. Podľa potreby pridáme do polovice cesta kakao. Pečieme 25 – 35 minút. Pridáme ovocie. |
![]() | Dnes OdporúčameCK31 Chlieb Zemiakový spod Tatier | ![]() |
Chlieb zemiakový som si vybrala preto, lebo ho denne kupujem pre moju rodinu. Je veľmi chutný aj keď len s obyčajným maslom. Vydrží dlho mäkký aj keď neobsahuje žiadne prídavné látky s povinnosťou označovať „E“ ako väčšina chlebov aj z tých najobľúbenejších pekární. Tento chlieb sa hodí na každú príležitosť. |
![]() | Dnes OdporúčameTN01 Maďarský guláš Charolaishotové jedlo | ![]() |
Maďarský guláš je pre mnohých obľúbenou pochúťkou. Je vyrábaný z kvalitného hovädzieho mäsa s použitím poctivých korenín. Mäso je mäkké, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku. Pri ohriatí a otvorení zacítite vôňu, ktorá vám pripomenie krásne chvíle strávené s priateľmi pri kotlíkovom guláši. Jeho chuť je návyková, keď ho ochutnáte budete chcieť zaručene ešte raz. Maďarský guláš mám veľmi rada nielen kvôli jeho chuti, ale aj preto, že sa k nemu hodí akákoľvek príloha. Neodolateľný je s domácou knedľou tiež z FARMFOODS ale môžete ho konzumovať aj s ryžou, zemiakmi či nokerlami. Najmä v tejto uponáhľanej dobe je pre mňa doslova zázrakom, len ho ohrejem v mikrovlnke a za tri minúty je obed je hotový. Rýchlo zasýti a ulahodí nielen tým, ktorí obľubujú guláše, ale aj iným gurmánom. Vďaka unikátnej patentovanej švédskej technológii balenia, skladovania a zohrievania sú hotové jedlá z Mikrovaku tou najlepšou voľbou konzumácie najkvalitnejších jedál bez konzervantov zo zaručene slovenských surovín FARMFOODS. |
![]() | Dnes OdporúčameMV44 Rožňavské párky z mäsa | ![]() |
Rožňavské párky sú poctivý lahodný mäsový výrobok bez zbytočných prídavných látok, majú nezameniteľnú chuť, ktorú vzhľadom na málo výraznú zmes korenín ocenia aj deti. Pre náš malý poklad chceme to najlepšie a keďže sa rozhodol že nebude vegetariánom zvykneme si pochutnávať aj na mäsových dobrotách z predajní Farmfoods. Práve preto nám vyhovuje aj to, že nie sú pikantné. Zloženie párkov z FARMFOODS je neporovnateľné ani s tými najdrahšími zahraničnými produktami v obchodných reťazcoch. Sú jednoducho absolútne výnimočné. K rožňavským párkam okrem tradičnej horčici dobre padne aj čerstvá zeleninka. Odporúča Jaroslav a Andrejko. Dobrú chuť. |
![]() | Dnes OdporúčameTM23 Krémový tvaroh pre teplú aj studenú kuchyňu | ![]() |
Krémový tvaroh má úžasnú konzistenciu, výborne sa s ním pracuje. Krémový tvaroh najviac využívam v sladkých receptoch. Veľmi rada z neho pripravujem tvarohové guľky, ktoré majú naše deti veľmi radi. Uvarené guľky polejeme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Lahodný krém z neho pripravíte, ak ho zmiešate s mascarpone a s vyšľahanou šľahačkou. Sladíme podľa chuti práškovým a vanilkovým cukrom. Krém môžeme natrieť na piškótové cesto a navrch poukladáme ovocie. Alebo ho môžeme spolu s ovocím a piškótami navrstviť do pohárikov. Z krémového tvarohu môžeme pripraviť aj rôzne nátierky na raňajky. Na záver ho samozrejme ešte môžete zmiešať s vašim najobľúbenejším lekvárom, džemom či čokokrémom... Fantázii sa medze nekladú. |