Dnes Odporúčame

PŠ14

Pšeničná múka kráľov - Hladká T 650

logo prevádzky FARMFOODS

Vyskúšala som viacero múk a táto je najstabilnejšia podľa mojej skúsenosti pri práci s cestom. Spoľahlivo mi "zafunguje" v podobe finálneho výrobku. Keď som ho odporúčala aj iným zákazníkom, často sa vrátili a potvrdili mi túto moju pozitívnu skúsenosť.

K pečeniu z domáceho kysnutého cesta som sa dostala aj vďaka tomu,že ma k tomu viedla moja stará mama, vedela sa s cestom "pohrať", naučila ma akú má mať hustotu podľa toho, ktorý produkt chcem z neho robiť. Dnes už toľko nepečiem ako keď boli deti mále,ale stále u nás vedie v rebríčku Domáci rýchly chlieb (Najviac sa ho zje ihneď po upečení len s maslom a soľou, alebo este na horuci namrvíme bryndzu) a tie je múka super na medovníčky (napodiv ich robím tiež z tejto múky, ktorú často gazdinky používajú skôr na chlieb alebo iné výrobky z kysnutého cesta)

Tento produkt je výnimočný tak svojou univerzálnosťou ako aj vysokou kvalitou a v neposlednej miere je to fakt, že ide o produkt bez GMO. Naviac je to cesta ako ho použiť aj s našimi inými výrobkami - bryndza,maslo,nátierky, tvarohy, smotana... Naša stará mama vždy hovorievali: "Ak je v komore múka, masť a cibuľa, tak hladní nezostaneme.



Recept: Chlebík pečený v rúre

Všetky zložky zamiešame v miske varechou (muka, soľ, kvasnice, semienka, olej ocot) Olej pridávam ako posledný aby sa mi cesto uzavrelo a zároveň vyčistila miska.

Cesto nechám odpočívať a rasť , minimálne 2x keď podkysne tak premiešam a nechám nakysnúť znova.
Kým mi cesto kysne, tak si nechám nahriať pekáč v trúbe na 230°C (vrch aj spodok) Ideálne aby nebol poškodený smalt. Tento čo používam je historicky a ma už iste viac ako 70 rokov ☺ Však je to na ňom aj vidieť. AK nemáte pekáč pokojne sa dá použiť „jenská misa“ ale aj s vrchnákom.
Ak používam smaltový pekáč, tak predtým ako vylejem do neho cesto, tak ho zľahka pretriem olejom, aby sa mi chlebík pekne dostal von po upečení, Pri jenskom skle to nerobím.

Vyberiem si predhriate pekáče z trúby a potriem olejom a vlejem na jeden cesto, prikryjem vrchnákom a späť do trúby.

Chlebík sa takto pečie 30 min zakrytý. Potom ho odokryjem a pečiem ďalších 13-14 min, aby kôrka bola chrumkavá, ale nie príliš prepečená. Po upečení ho vyklopím na mriežku, prikryjem utierkou, niekedy mám pocit, že to robím preto, aby ho nevideli a nezjedli hneď☺

Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes Odporúčame

MV02

Farmfoods klobása - originálna z Mangadurcy a Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Najmilovanejšia pochúťka mojej dcéry, vynikajúca chuť a ideálna kombinácia s kváskovým chlebíkom a čerstvými rajčinami. Klobásy bez konzervantov som zatiaľ okrem FARMFOODS nenašla nikde v obchodoch ani na trhoch. Aj keď sú na váhu drahšie ako iné klobásky plné vody a lacných náhrad a nespočetných konzervantov, pre moje deti a rodinu je to jednoznačná voľba.

Dnes Odporúčame

SN02

Nátierka s bryndzou z Turčeka a sladkou cibuľkou

logo prevádzky FARMFOODS

Tento produkt odporúčam kvôli vynikajúcej čistej chuti slovenskej ovčej bryndze v skvelej kombinácii nadrobno nakrájanej cibuľky. Najčastejšie ho si ho natieram na náš Zemiakový chlieb spod Tatier, no stane sa, že nátierku aj vylyžičkujem ako jogurt ????.

Výnimočnosť tejto nátierky spočíva v bez E zložení, kvalitnej bryndzi z Turčeka a lahodnej kyslej smotany. Ideálna nátierka pri raňajkách, večeriach ako predjedlo ale aj ako základná nátierka pri opekačke, kde na natretý chlebík nasypem veľa veľa zeleniny a zalejem výpekom zo slaniny Mangadurca...a už aj idem na to.

Dnes Odporúčame

CH42

Fitnes jerky 4 korenia - sušené mäso Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Jerky sú hotový produkt, netreba ich spracovávať ani tepelne upravovať. Vo svojej podstate je to korenené sušené hovädzie mäso.

Patrí do mojej povinnej výbavy keď chodím do hôr a potrebujem si premyslieť čo a ako zbaliť so zreteľom na hmotnosť. Jerky sú chutné, majú malú váhu a pritom pri 100g Jerky zo sebou hodnotovo beriem 400g čerstvého mäsa bez potreby mať ho v chladničke. Sú dobrým zdrojom bielkovín na dlhých jednodňových prípadne aj viacdňových túrach. Hodia sa na konzumáciu aj počas rôznych iných športových aktivitách alebo pri cestovaní, keď nemám veľmi čas a možnosť doplniť si energiu. Vysokokvalitné hovädzie mäso pochádza z býčej farmy v Gemerskej Vsi, kde sú chované prvotriedne býky plemena Charolais.

Chutia ako ozajstné kvalitné hovädzie mäso. Nie sú napichané žiadnymi konzervantmi ani zvýrazňovačmi chute a vône, ako im podobné produkty dovážané zo zahraničia. Reťazec FARMFOODS ich ponúka aj v nekorenenej variante (Fitnes jerky prírodné), takže si dokážem zvoliť variantu práve podľa chuti.

Dnes Odporúčame

SJ43

Tempeh marinovaný zo slovenskej sóje

logo prevádzky FARMFOODS

Začala by som tým, že ten kto tvrdí, že proteín sa dá získať len z mäsa, očividne ešte neochutnal sóju a presnejšie našu sóju z Farmfoods.

Marinovaný tempeh je skvelý na rýchly obed, alebo večeru, nakoľko ho netreba už upravovať, stačí ho dať na rozohriatu panvicu a servírovať. Tempeh sa skvele hodí do studenej kuchyne, napr. na šalát, alebo aj do teplej, napr. ku našim tatranským zemiakom. Celý proces od pestovania až na váš stôl je kontrolovateľný a dostupný a mám istotu, že sójové výrobky neboli vyrobené z geneticky modifikovaných sójových bôbov ako väčšina sójových produktov vo svete.

Dnes Odporúčame

TM11

Prí nízkej teplote vyrobené Zemiakové lupienky

logo prevádzky FARMFOODS

"Asi každý jeden z nás si občas rád zamaškrtí na chrumkavých zemiakových čipsoch. Či už pri rôznych rodinných oslavách, Silvestri či hokeji. Najlepším výberom budú práve tieto chutné a dobre ochutené slovenské zemiakové lupienky, ktoré svojou chuťou niekoľkonásobne prekonávajú všetky ostatné zemiakové lupienky na trhu.

Odporúčam preto práve tieto Tatranské zemiaky vyrábané z kvalitnej odrody slovenských zemiakov z ktorých budete mať skutočný pôžitok".

Dnes Odporúčame

TM01

V kelímku vyzrievaná kyslá smotana 10%

logo prevádzky FARMFOODS

Produkt kyslá desiatka 10% smotana odporúčam nie len kvôli čistote ale aj preto že je cenovo výhodný a má dobrú gramáž. Tento produkt využívam v teplej kuchyni, v studenej kuchyni, do zákuskov. Tento produkt je výnimočný svojou chuťou, kvalitou. Dobre sa s ním pracuje, výborná konzistencia. Jasný príklad ako aj tak jednoduchý produkt môže byť voči konkurencii absolútne výnimočný a neprekonateľný.



Dnes Odporúčame

OT11

Podpultová nepasterizovaná 100% ovčia bryndza

logo prevádzky FARMFOODS

Úprimne odporúčam tradičnú nepasterizovanú 100% ovčiu bryndzu. Je to slovenský mikrobiálny fenomén, patent prírody. Bryndza je probiotická bomba, práve probiotiká majú blahodarne účinky na ľudský organizmus. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako devätnástich druhov.

Obsahuje 100 až 1000 - krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Je výdatným zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov. Tieto účinky má len bryndza vyrobená z nepasterizovaného mlieka, pri pasterizácií sa mikroorganizmy zničia. Práve preto kupujem tento výnimočný produkt v obchodnom reťazci FARMFOODS. A prečo je podpultová? Do bryndze sa bežne primiešava lacné kravské mlieko a to až 50%! Skúste nájsť na trhu konkurenčnú bryndzu, ktorá je zo 100% slovenského ovčieho mlieka a nie z dovozu. Táto bryndza je vyrobená výrobcom s oválnou pečiatkou - SK, ktorá zaručuje 100% kontrolovateľnú hygienu pri výrobe a balení, ktorý je aj držiteľom medzinárodných ISO certifikátov kvality pri výrobe a distribúcii potravín.

Z tejto bryndze veľmi radi a často robíme napríklad bryndzovú nátierku, cela naša rodinka ju zbožňuje.
Recept na bryndzovú nátierku :
Je to veľmi jednoduchý recept, rýchlo sa prípravy a je nevysloviteľne chutný.

Potrebujeme :
• 250 g – bryndze
• 100 g – masla
• pažítku alebo cibuľu ( podľa chuti )
• 1 PL - sladkú červenú papriku
• 1/2 ČL – drvenú alebo mletú rascu ( podľa chuti )
• soľ

Postup:
V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili.
Prajem Vám dobrú chuť!

Dnes Odporúčame

SK11

Za studena lisovaný Olej De luxe fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Veľmi jemná aróma, zlatožltá farba a všestranné využitie v kuchyni: do šalátov a nevarených jedál, pri dusení a varení. Tým, že je ho možné zahrievať až na 210 stupňov bez rizika prepálenia ho používame aj na vyprážanie. To, že je 100% zo slovenskej slnečnice za studena lisovaný je skôr porovnateľný s kvalitným olivovým olejom ako chemicky rafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý sa predáva na Slovensku o niečo lacnejšie, ale s neporovnateľnou kvalitou ale aj následkami pri konzumovaní a vyprážaní.

Dnes Odporúčame

SM01

Slovenský Agátový med - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

>Dlho som hľadal, dobrý a chutný med, ktorým sa ochutí či už čaj, káva alebo nejaké tie zákusky. Dosť často sa mi stávalo, že keď som už nejaký našiel a začal som čítať jeho zloženie zistil som ako ten „med“ ak sa to dá tak nazvať nie je vyrábaný ani len v EU. Až do vtedy kým sa otvorila sieť Farmfoods, medík je chutný a viem že je vyrábaný na Slovensku, teda má kvalitu ktorú od neho ja osobne požadujem...!

Ja sa s vami podelím o môj taký lepší recept ktorý nazývam : Cibuľový džem, úžasný doplnok k pečenú mäsku, alebo aj nejakým tým steakom, proste ak chcete niečo sladko-kyslé s jemnou príchuťou vína, je to to ideálna voľba.

Cibuľový džem :
Suroviny:
• 4 ks červená cibuľa
• 30 g maslo
• 1 KL olivový olej
• 3 PL med
• 2 PL hnedý cukor
• podľa chuti balzamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie

Postup :
Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Vhodíme ju do hrnca, kde sme si rozpálili maslo s olejom. Cibuľu opekáme asi 5 minút, potom pridáme med, cukor, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Cibuľu opekáme ďalej cca hodinu. Mala by byť vláčna a pekne mäkká. Podávame k mäsku, alebo môžeme naplniť aj do pohárov a šup s tým do chladničky. Ako som už hore písal, nájsť dnes skutočne kvalitný medík, je dnes dosť ťažké a preto buďme radi za každý kvalitný produkt si môžeme vo Farmfoods kúpiť.

Dnes Odporúčame

SB85

Natur bravčová zmes - mletá predpripravená

logo prevádzky FARMFOODS

Je to vynikajúce šťavnaté mäsko, výborne a zároveň jemne ochutené, kde mu absolútne nič nechýba takže ušetrí veľa času pri príprave, ktoré veľmi ľahko pripravíte aj ako obedík alebo ľahkú večeru, dá sa využiť na veľmi veľa spôsobov. Mäsko je výnimočné tým, že je to krížene plemeno mangalice a duroca, takže sa jedna o veľmi zdravú pochutinu a neporovnateľnú s inými reťazcami, na koľko neobsahuje prímes muky iných konzervantov-aditiv. Veľmi často ho robievam ako ľahkú večeru, kde si vytvarujem malé guličky, ktoré na rýchlo opečiem a prelejem pasírovanými paradajkami nechám trošku podusiť a tým nám vznikne hustejšia omáčka. Touto zmesou prelejem cestovinky a posypem strúhaným syrom. Taktiež sa to hodí aj k opekaným zemiačkom a zeleninovým šalátikom - tak už prajem iba dobrú chuť :-).

Dnes Odporúčame

HK81

Naše kurča celé - mrazené z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Najradšej si kupujeme naše celé kurča – mrazené. Často si robíme mrazničkové zásoby aby sme kedykoľvek keď dostaneme chuť mohli pripraviť výborné pokrmy z tej najlepšej kuraciny. Kurča je pripravované hlbokomrazením takže po rozmrazení chutí ako čerstvé. Z celého kurčaťa vykostíme prsia, ktoré pripravujeme na druhý obed ale zvyšok celého kuraťa vložíme do veľkého hrnca na silný kurací vývar. Vznikne nám pravá kuracia polievka ako kedysi od babičky. Ani jeden z bežne dostupných (českých a slovenských) výrobkov v obchodných sieťach sa jej chuti nevyrovná.

Darmo, kurčatá rastú v obohatených chovoch, majú dostatok vody a vzduchu a nie sú “rýchlené” rastovými hormónmi. Sú skrátka chované ako doma na dedine. Polievočku máme radi všetci vrátane našich detí. Horúca pomáha aj pri prechladnutí.

Vyskúšajte – moja manželka do nej dáva okrem bežných ingrediencií aj vňať z ligurčeka a štipku tymiánu. Stehná z polievky zase dáva zapiecť a tak vyťažíme z celého kuraťa čo najviac.