Dnes odporúčame

CH83

Tataráčik - zmes z najkvalitnejšej hovädziny

logo prevádzky FARMFOODS

V predajni FARMFOODS som si kúpil novinku - Zmes Tataráčik – mleté predpripravené mäso z najlepších častí slovenskej hovädziny Charolais. Hoci na etikete odporúčajú zmes na tepelnú úpravu, napr. na burgre a fašírky bez tukov, ja som si z nej pripravil TEN NAJLEPŠÍ TATÁRSKY BIFTEK, AKÝ SOM KEDY JEDOL!

K 200 g Zmesi Tataráčik som primiešal pol polievkovej lyžice horčice, ½ PL kečupu, ½ PL nadrobno posekanej cibuľky, ½ nadrobno pokrájanej sterilizovanej uhorky, ½ PL worcesterovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 čajovú lyžičku posekaných kapár, 2 čerstvé vaječné žĺtky, trošku tabaska a dochutil som podľa vlastného šmaku prelisovaným cesnakom, soľou, korením a štipľavou paprikou. K tomu hrianky a topinky s cesnakom...mňam mňam mňam

Vrelo odporúčam a čakáme všetci na recepty od vás všetkých.


Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes odporúčame

SM05

Slovenský Včelí med zmiešaný - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

Zmiešaný slovenský med odporúčam lebo medzi medmi má osobitné postavenie. Včely med tvoria z nazbieranej sladkej miazgy stromov. Používam ho na osladenie čaju či kávy ale úplne najradšej ho zapracovávam do sladkých receptov. S vami sa chcem podeliť o recept na vynikajúci závin so slivkovým lekvárom. Do cesta používam výrobky Farmfoods, okrem zmiešaného medu, ktorý sa pridáva do cesta používam gazdovské mlieko, lekvár s medom – aromatická slivka a hladkú múku T650. Tento závin je vynikajúci, je to akoby perníkové cesto, neobsahuje žiadny tuk. Pečiem ho celoročne.

Na recept potrebujeme:

• 300g hladkej múky
• 1 lyžicu kakaa
• 1 kypriaci prášok do perníka
• 200g práškového cukru
• 2 lyžice zmiešaného medu
• 1 vajce
• 2 lyžice rumu
• 4 lyžice mlieka
• 300g slivkového lekváru
• 100g horkej čokoládovej polevy
• 40g mandlových plátkov alebo nasekaných vlašských orechov či lieskových orieškov


1. Múku s kakaom a kypriacim práškom do perníku preosejeme do misky. Pridáme cukor, med, vajce, rum a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne pol hodiny odpočinúť.
2. Z cesta vyvaľkáme tenký obdĺžnikový plátok. Potrieme ho slivkovým lekvárom a zavinieme. Konce závinu založíme naspodok.
3. Takto pripravený závin potom prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ho v trúbe predhriatej na teplotu okolo 180 °C približne 40 minút.
4. Nakoniec rozpustíme čokoládovú polevu a vychladnutý závin ňou polejeme. Posypeme ho nasucho opraženými mandľovými plátkami (orechami, orieškami..) a necháme zaschnúť.

Ja si zvyčajne cesto rozdelím na dve časti a robím dva záviny - lepšie sa s ním pracuje a sú menšie kúsky. Cesto je trošku lepivé, treba dobre posypať podložku múkou. Pre vylepšenie chuti som skúsila do cesta dať čokoládový puding v prášku len tak od oka, chuť bola super.

Prajem dobrú chuť!

Dnes odporúčame

RZ34

Merlot rosé 2018, polosladké víno - kartón

logo prevádzky FARMFOODS

Prečo práve víno Terra Wylak? Pretože v dnešnej dobe je príliš veľa možností na výber rôznych vín, no len malé množstvo z nich je kvalitných a dobrých. Víno Terra Wylak je lahodné svojou chuťou, svieže svojou vôňou a zaujímavé svojou farbou. Toto vínko sa pije s ľahkosťou bez sprievodných zažívacích ťažkostí a bez toho, aby ste si ho museli miešať s inými nápojmi. Je to pôžitok snúbení s kvalitou za výhodnú cenu.

Ako ho odporúčam konzumovať? Recept je jednoduchý. Potrebujete pár výnimočných ľudí vášmu srdcu blízkych, štipku dobrej nálady, hrsť úsmevu na tvári a kartón výborného vínka Terra Wylak. Keď ich vyskúšate pochopíte prečo sú tak často oceňované na najprestížnejších medzinárodných výstavách a súťažiach. Prípadne sa dá konzumovať aj počas dlhej cesty vlakom :), v prírode, alebo len tak doma na gauči :) Nazdravie!

Dnes odporúčame

MV11

Unikátna Gemerská Charolais klobása

logo prevádzky FARMFOODS

Tato klobása je gurmánsky zážitok. Na trhu je veľa druhov klobás ale žiadna sa nedostala do nasej domácnosti viac krát. Keď si moja 12 ročná dcéra zobrala do ruky klobásku a do druhej chlieb jeden deň, povedal som si ok no keď sa to opakovalo na druhý tak som vedel, že táto klobása je výnimočná. Dcéra je zvyknutá na svokrove klobásky a žiadne iné, lebo len dedkove sú tie naj... a táto klobása predsa dokázala konkurovať.

Klobása je dobre vy chutená s dobrou konzistenciou a ideálnym pomerom bravčového a hovädzieho mäsa ktorého pôvod poznám. Klobáska je chutná na všetky spôsoby či len tak nakrájať a konzumovať alebo je veľmi chutná na grile, upečená a aj uvarená ale ja osobne odporúčam tak ako bola stvorená.

Dnes odporúčame

ZS13

Ľahké pierko jemne zrejúci syr s čili

logo prevádzky FARMFOODS

Zrejúci syr Ľahké pierko čili je výnimočný harmóniou pikantnej a smotanovej chuti. Jeho servírovaním na Vašej párty sa stanete ihneď stredobodom záujmu. Ak sa do jeho chuti zamilujete, už nikdy s ním neprestanete.


Ľahké Pierko čili patrí medzi vynikajúce ochutené zrejúce syry eidamského typu. Zaraďujeme ho k polotučným zrejúcim syrom s nižším obsahom tuku. Je chuťovo jemný, správne vyzretý, primerane pikantný.


Konzumácia tohto syra prináša pravý gurmánsky zážitok v prirodzenej, naturálnej forme, bez tepelnej úpravy. Ten, kto miluje pikantnú chuť čili papričiek v spojitosti so smotanovou vyzretosťou syra si určite príde na svoje. Doporučujem použiť kocky syra na chuťovky s bobuľkami hrozna, vlašskými orechmi, kúskami jabĺk, alebo do čerstvých zeleninových šalátov. Ako aperitív k tomuto vynikajúcemu syru si dajte ľahké ružové vínko, najlepšie to z Terra Wylak s významnými medzinárodnými oceneniami.

Dnes odporúčame

HK15

Krídelka z našich kurčiat
čertsvé z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Môj obľúbený výrobok sú Krídelká z našich kurčiat. Majú úžasnú chuť, vždy si na nich pochutíme, je to pre nás skvelá večera. Vynikajúca cena a neskutočne široké možnosti využitia v kuchyni. Ja ich rada pripravujem pečené na plechu zo zemiakmi.

Dnes odporúčame

NZ21

Čerstvá syrová hrudka z kravského mlieka

logo prevádzky FARMFOODS

Milujem dobre, kvalitne a hlavne chutne pripravené jedlo. Zvyknem hovorievať: "Kvôli tomuto sa dnes oplatilo vstať z postele." Som nesmierne rada, že tento pocit nachádzam aj pri vychutnávaní Štavnatého bochníčka kupovaného vo farmárskom obchode a s vedomím, že bol vyrobený priamo na farme z toho najčerstvejšieho mlieka od kravičiek, ktoré nie sú kŕmené geneticky modifikovaným krmivom, a ktoré majú všetko čo pre svoju bezstresovú produkciu mlieka potrebujú.

Dnes odporúčame

ZC22

Domáce lokše zo zemiakov spod Tatier

logo prevádzky FARMFOODS

FARMFOODS lokše nerozoznáte od tých najlepších domácich. Chutia vynikajúco a pripomínajú mi lokše, ktoré robila moja stará mama. Ako dieťa som ich milovala a som veľmi rada, že je možnosť si ich v sieti potravín Farmfoods v tejto jedinečnej kvalite kúpiť.

Lokše sú ideálne ako príloha k pečenej kačke, či husi. Stačí zohriať, prípadne potrieť zľahka masťou a môžu sa podávať. Druhou možnosťou je ich servírovanie ako hlavné jedlo na spôsob plnenej placky, podľa plnky potom na slano alebo sladko. Teda môžeme ich naplniť kačacou pečeňou, bryndzovou, či syrovou plnkou, prípadne nejakou paštétou, fantázii sa medze nekladú. Na sladký spôsob sú lokše najlepšie plnené makom, orechmi, tvarohom, jogurtom, prípadne lekvárom všetkých príchutí. Priam fantastické sú plnené čokokrémom z FARMFOODS, čo je zdravší variant klasickej nutely. Ja osobne, ak chcem rýchly obed, zvolím niekedy práve lokšu s makom. Mňam ????

Lokše sú výnimočné vysokým podielom zemiakov 73% a skvelou chuťou. Oceňujem praktické balenie 4 kusy, ich tatranský pôvod zo zemiakov dopestovaných pod Tatrami a poctivú ručnú výrobu.

Dnes odporúčame

MV03

Mocná gazdovská klobása - vidiecka

logo prevádzky FARMFOODS

Mocná gazdovská klobása je mojim favoritom medzi ponukou klobás z mäsovýroby Get Group v Rožňave. Oceňujem jej prijemne jemnú pikantnú chuť. Pomer bravčového mäsa z plemena Mangadurca a hovädzieho mäsa Charolais je skutočne vyvážený a získal si moju dôveru.

Určite ju odporúčam nielen našim zákazníkom, keď sa nevedia rozhodnúť, ale tiež je mojou prvou voľbou, ak sa chystá dajaká party s kamarátmi.

Takto už zachránila nejedno spoločné posedenie s priateľmi, keď sa nám minuli všetky zásoby. Naviac je super, že jej výroba je plne kontrolovaná a je bez zbytočnej chémie a syntetických vylepšovačov chuti a farby. Cítiť v nej čistú chuť mias a korenín. Na trhu bez konzervantov a aditív podobnú klobásu nenájdete a keď aj zoženiete niečo podobné bez E-čok od nejakého súkromníka tak len s veľkým otáznikom a bez veterinárnej kontroly čo je pri surových produktoch veľmi veľmi riskantné. Bežne dostupné a cenovo výhodné klobásy sú plné múky, škrobov, náhradných bielkovín rastlinného pôvodu ale aj živočíšnych ako je napríklad sušená krv ale aj vody, ktoré však s cenou bravčového mäsa nezdraželi. Táto klobáska na fotke je ešte zabalená, ale dlho tak nezostane.

Dnes odporúčame

SN05

Nátierka s bryndzou z Turčeka
a pálivou paprikou

logo prevádzky FARMFOODS

Túto nátierku som si obľúbil hlavne kvôli svojej výraznej štipľavej chuti a kombinácií s bryndzou. Odporúčam k tomu uhorskú pálivú klobásu a suché červené víno Merlot zo sortimentu FARMFOODS. Vyskúšajte raz a potom už len meňte rôzne druhy výnimočných nátierok, klobás a vín z obchodov FARMFOODS a máte zážitok na každý deň aj príležitosť.

Dnes odporúčame

MV04

Uhorská klobása z mäsa Mangadurcy

logo prevádzky FARMFOODS

Tento produkt obľubujeme, pretože nielen vyzerá a vonia ako tradičná domáca klobása, ale má aj skvelé zloženie – je z len z čistého mäsa a korenín! Má perfektne nakombinovanú – jemne pikantnú – chuť a bonusom je, že po zjedení nemáme žiadny pocit ťažkého žalúdka... jednoducho naša chuťovka bez výčitiek. S prihliadnutím na zloženie môžeme hovoriť o bielkovinovej bombe z mäsa ošípaných plemena Mangadurca, s vyšším podielom, pre organizmus, prospešného pozitívneho cholesterolu, bez E-čok, bez GMO.
Na slovenskom trhu sme zatiaľ klobásu rovnakých kvalít neobjavili, preto ostávame verní FARMFOODS.