Dnes Odporúčame

SJ43

Tempeh marinovaný zo slovenskej sóje

logo prevádzky FARMFOODS

Začala by som tým, že ten kto tvrdí, že proteín sa dá získať len z mäsa, očividne ešte neochutnal sóju a presnejšie našu sóju z Farmfoods.

Marinovaný tempeh je skvelý na rýchly obed, alebo večeru, nakoľko ho netreba už upravovať, stačí ho dať na rozohriatu panvicu a servírovať. Tempeh sa skvele hodí do studenej kuchyne, napr. na šalát, alebo aj do teplej, napr. ku našim tatranským zemiakom. Celý proces od pestovania až na váš stôl je kontrolovateľný a dostupný a mám istotu, že sójové výrobky neboli vyrobené z geneticky modifikovaných sójových bôbov ako väčšina sójových produktov vo svete.

Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes Odporúčame

TM11

Prí nízkej teplote vyrobené Zemiakové lupienky

logo prevádzky FARMFOODS

"Asi každý jeden z nás si občas rád zamaškrtí na chrumkavých zemiakových čipsoch. Či už pri rôznych rodinných oslavách, Silvestri či hokeji. Najlepším výberom budú práve tieto chutné a dobre ochutené slovenské zemiakové lupienky, ktoré svojou chuťou niekoľkonásobne prekonávajú všetky ostatné zemiakové lupienky na trhu.

Odporúčam preto práve tieto Tatranské zemiaky vyrábané z kvalitnej odrody slovenských zemiakov z ktorých budete mať skutočný pôžitok".

Dnes Odporúčame

TM01

V kelímku vyzrievaná kyslá smotana 10%

logo prevádzky FARMFOODS

Produkt kyslá desiatka 10% smotana odporúčam nie len kvôli čistote ale aj preto že je cenovo výhodný a má dobrú gramáž. Tento produkt využívam v teplej kuchyni, v studenej kuchyni, do zákuskov. Tento produkt je výnimočný svojou chuťou, kvalitou. Dobre sa s ním pracuje, výborná konzistencia. Jasný príklad ako aj tak jednoduchý produkt môže byť voči konkurencii absolútne výnimočný a neprekonateľný.



Dnes Odporúčame

OT11

Podpultová nepasterizovaná 100% ovčia bryndza

logo prevádzky FARMFOODS

Úprimne odporúčam tradičnú nepasterizovanú 100% ovčiu bryndzu. Je to slovenský mikrobiálny fenomén, patent prírody. Bryndza je probiotická bomba, práve probiotiká majú blahodarne účinky na ľudský organizmus. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako devätnástich druhov.

Obsahuje 100 až 1000 - krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Je výdatným zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov. Tieto účinky má len bryndza vyrobená z nepasterizovaného mlieka, pri pasterizácií sa mikroorganizmy zničia. Práve preto kupujem tento výnimočný produkt v obchodnom reťazci FARMFOODS. A prečo je podpultová? Do bryndze sa bežne primiešava lacné kravské mlieko a to až 50%! Skúste nájsť na trhu konkurenčnú bryndzu, ktorá je zo 100% slovenského ovčieho mlieka a nie z dovozu. Táto bryndza je vyrobená výrobcom s oválnou pečiatkou - SK, ktorá zaručuje 100% kontrolovateľnú hygienu pri výrobe a balení, ktorý je aj držiteľom medzinárodných ISO certifikátov kvality pri výrobe a distribúcii potravín.

Z tejto bryndze veľmi radi a často robíme napríklad bryndzovú nátierku, cela naša rodinka ju zbožňuje.
Recept na bryndzovú nátierku :
Je to veľmi jednoduchý recept, rýchlo sa prípravy a je nevysloviteľne chutný.

Potrebujeme :
• 250 g – bryndze
• 100 g – masla
• pažítku alebo cibuľu ( podľa chuti )
• 1 PL - sladkú červenú papriku
• 1/2 ČL – drvenú alebo mletú rascu ( podľa chuti )
• soľ

Postup:
V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili.
Prajem Vám dobrú chuť!

Dnes Odporúčame

SK11

Za studena lisovaný Olej De luxe fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Veľmi jemná aróma, zlatožltá farba a všestranné využitie v kuchyni: do šalátov a nevarených jedál, pri dusení a varení. Tým, že je ho možné zahrievať až na 210 stupňov bez rizika prepálenia ho používame aj na vyprážanie. To, že je 100% zo slovenskej slnečnice za studena lisovaný je skôr porovnateľný s kvalitným olivovým olejom ako chemicky rafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý sa predáva na Slovensku o niečo lacnejšie, ale s neporovnateľnou kvalitou ale aj následkami pri konzumovaní a vyprážaní.

Dnes Odporúčame

SM01

Slovenský Agátový med - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

>Dlho som hľadal, dobrý a chutný med, ktorým sa ochutí či už čaj, káva alebo nejaké tie zákusky. Dosť často sa mi stávalo, že keď som už nejaký našiel a začal som čítať jeho zloženie zistil som ako ten „med“ ak sa to dá tak nazvať nie je vyrábaný ani len v EU. Až do vtedy kým sa otvorila sieť Farmfoods, medík je chutný a viem že je vyrábaný na Slovensku, teda má kvalitu ktorú od neho ja osobne požadujem...!

Ja sa s vami podelím o môj taký lepší recept ktorý nazývam : Cibuľový džem, úžasný doplnok k pečenú mäsku, alebo aj nejakým tým steakom, proste ak chcete niečo sladko-kyslé s jemnou príchuťou vína, je to to ideálna voľba.

Cibuľový džem :
Suroviny:
• 4 ks červená cibuľa
• 30 g maslo
• 1 KL olivový olej
• 3 PL med
• 2 PL hnedý cukor
• podľa chuti balzamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie

Postup :
Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Vhodíme ju do hrnca, kde sme si rozpálili maslo s olejom. Cibuľu opekáme asi 5 minút, potom pridáme med, cukor, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Cibuľu opekáme ďalej cca hodinu. Mala by byť vláčna a pekne mäkká. Podávame k mäsku, alebo môžeme naplniť aj do pohárov a šup s tým do chladničky. Ako som už hore písal, nájsť dnes skutočne kvalitný medík, je dnes dosť ťažké a preto buďme radi za každý kvalitný produkt si môžeme vo Farmfoods kúpiť.

Dnes Odporúčame

SB85

Natur bravčová zmes - mletá predpripravená

logo prevádzky FARMFOODS

Je to vynikajúce šťavnaté mäsko, výborne a zároveň jemne ochutené, kde mu absolútne nič nechýba takže ušetrí veľa času pri príprave, ktoré veľmi ľahko pripravíte aj ako obedík alebo ľahkú večeru, dá sa využiť na veľmi veľa spôsobov. Mäsko je výnimočné tým, že je to krížene plemeno mangalice a duroca, takže sa jedna o veľmi zdravú pochutinu a neporovnateľnú s inými reťazcami, na koľko neobsahuje prímes muky iných konzervantov-aditiv. Veľmi často ho robievam ako ľahkú večeru, kde si vytvarujem malé guličky, ktoré na rýchlo opečiem a prelejem pasírovanými paradajkami nechám trošku podusiť a tým nám vznikne hustejšia omáčka. Touto zmesou prelejem cestovinky a posypem strúhaným syrom. Taktiež sa to hodí aj k opekaným zemiačkom a zeleninovým šalátikom - tak už prajem iba dobrú chuť :-).

Dnes Odporúčame

HK81

Naše kurča celé - mrazené z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Najradšej si kupujeme naše celé kurča – mrazené. Často si robíme mrazničkové zásoby aby sme kedykoľvek keď dostaneme chuť mohli pripraviť výborné pokrmy z tej najlepšej kuraciny. Kurča je pripravované hlbokomrazením takže po rozmrazení chutí ako čerstvé. Z celého kurčaťa vykostíme prsia, ktoré pripravujeme na druhý obed ale zvyšok celého kuraťa vložíme do veľkého hrnca na silný kurací vývar. Vznikne nám pravá kuracia polievka ako kedysi od babičky. Ani jeden z bežne dostupných (českých a slovenských) výrobkov v obchodných sieťach sa jej chuti nevyrovná.

Darmo, kurčatá rastú v obohatených chovoch, majú dostatok vody a vzduchu a nie sú “rýchlené” rastovými hormónmi. Sú skrátka chované ako doma na dedine. Polievočku máme radi všetci vrátane našich detí. Horúca pomáha aj pri prechladnutí.

Vyskúšajte – moja manželka do nej dáva okrem bežných ingrediencií aj vňať z ligurčeka a štipku tymiánu. Stehná z polievky zase dáva zapiecť a tak vyťažíme z celého kuraťa čo najviac.

Dnes Odporúčame

MV43

Socialistické pikantné šťavnaté párky

logo prevádzky FARMFOODS

Napriek tomu, že sú bez aditív sú socialistické párky veľmi chutné. Ideálne na výdatné raňajky prípadne ľahkú večeru. Vynikajúce sú v kombinácii so slovenským chrenom a kvalitným slovenským kečupom.

My starší sme ešte zvyknutí na ozajstnú chuť mäsových párkov, na ktorú sme už za posledných 30-40 rokov skoro aj zabudli. Mladší po ochutnaní týchto párkov na začiatku nechápu ale keď si na nich zvyknú už nechcú nič iné. Čo je faktom (a s tým bude každý kto má podobné skúsenosti ako ja súhlasiť), že zo socialistických párkov FARMFOODS na kvalitnú nasýtenosť stačí cca 50% ako u bežných mäsových párkov z reťazcov.

Dnes Odporúčame

ZS03

Zrejúci syr pripravený na vyprážanie

logo prevádzky FARMFOODS

Najradšej si vo FARMFOODS kupujem syr na vyprážanie. Ocenila som, že sa nerozteká pri vysmážaní. Chutil celej mojej rodine, bol natoľko sýty, že sme nepotrebovali k nemu prílohu ( hranolky) , ale stačil bohatý zeleninový šalát. Začalo sa to tak, že sme naraz ochutnali našu dovtedy osvedčenú značku a prvý balíček z Farmfoods. Rozdiel sa nedá ani opísať - treba ochutnať vo vlastných ústach. Všetci z mojej rodiny chcú po ochutnaní už len syr z Farmfoods a na našu dovtedy osvedčenú značku už nikto ani nepomyslí.

Dnes Odporúčame

HK96

Krídla z našich kačíc - mrazené z jazera SK

logo prevádzky FARMFOODS

Krídelká z našich kačíc rád pripravujem spolu s kačicou na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Pripravujem ich pozvoľným pečením, pred ktorým ich dobre nasolím a pred samotným pečením jemne potriem čerstvým mliekom. Na chrumkavých krídelkách si pochutnávame celá rodina.

Odporúčam tento produkt, nakoľko je cenovo dostupný a možno mnohými nedocenený. Produkt je výnimočný tým, že pochádza z farmy v Kráľovom Brode, kde sú kačice chované voľným chovom, ktorý zaručuje pohodu zvierat prenášajúcu sa do výnimočnej chuti mäska. Mrazenú formu si vyberám lebo viem, že po porazení sú okamžite pri veľmi nízkych teplotách hlboko zamrazené priamo na bitúnku. S porovnaním nákupu čerstvých kusov hydiny v obchode 2-3 dni po porazení a zamrazení v domácich mrazničkách je to neporovnateľne čerstvejšie. Ja si ich tak kedykoľvek môžem rozmraziť a použiť tak čerstvé, ako keby to ich práve kúpil na bitúnku hneď po porazení.