Dnes odporúčame

MH52

Nezahusťovaný tvarohový dezert
s vanilkou

logo prevádzky FARMFOODS

Dubníčkové tiramisu. Áno, vymysleli sme si vlastné domáce dubníčkové tiramisu, ktoré hravo zvládnu vyrobiť aj deti.

Potrebujeme:

Dubníček vanilkový a cca 2 lyžičky pochúťkovej smotany na rozriedenie Dubníčka – lebo je naozaj poctivý a hustý dlhé piškóty, uvarenú, trochu osladenú silnú kávu, a kakao na posypanie.

Piskoty namáčame vo vychladenej káve a hneď ukladáme do misky, na piškóty roztrieme Dubníček, posypeme kakaom. Takto opakujeme ešte jednu vrstvu. Hotové tiramisu necháme postáť v chlade asi 2-3 hodiny. Výborný osviežujúci dezert na letné dni. Mne pomáhala moja dcéra Nellka, vraj je to najlepšie tiramisu! Aj keby ste nemali toľko času, nezabudnite, že tvarohové dezerty Dubníček s rôznymi príchuťami sú na každodennú maškrtu pre vaše deti tá najzdravšia sladká voľba.


Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes odporúčame

HK98

Prsia z našich kačíc - mrazené z jazera SK

logo prevádzky FARMFOODS

Kačacie prsia mrazené odporúčam pre ich lahodnú chuť a preto, že pri príprave nestratia svoj objem ako od iných predajcov. Sú slovenské, veľmi šťavnaté a pri správnej príprave aj mäkučké.

Pripravujem ich jednoducho: prsia po rozmrazení osuším, osolím a okorením čiernym korením a pečiem na rozpálenej panvici, najprv kožou dole, ktorú si predtým jemne narežem. Na tejto strane pečiem, kým koža nie je pekne opečená, potom obrátim a pečiem na druhej strane. Doba pečenia je individuálna, kto má ako rád. Niekto médium, ja osobne prepečené. Podávam ich so šošovicovo- cukinovou prílohou. Príloha: na oleji si osmažím jemne nakrájanú cibuľku spolu so strúčikom cesnaku, pridám na kocky nakrájanú cuketu (netreba šúpať ak je mladá), osolím, okorením a dusím pokiaľ cukina nie je mäkká. Predtým si dám variť šošovicu do osolenej vody. Po uvarení scedím a po udusení cukiny pridám k nej, premiešam pridám za lyžicu masla, najlepšie Farmfoods, aby sa nám vytvorila jemná, maslová masa. Nakoniec pridám nakrájanú petržlenovú vňať. Mňam. Kačacie prsia môžete nakrájať na tenké plátky a podávať na tejto zeleninovej prílohe.

Pátrala som za tajomstvom prečo sú až také výnimočné. Okrem toho, že kačice boli vyliahnuté aj dochované na Slovensku a žijú si voľne na jazere, po odporazení ich ihneď v najčerstvejšom možnom stave priamo na bitúnku rýchlo hlboko zmrazia. Zakúpením mrazených kačacích pŕs viem zabezpečiť čerstvosť v našej kuchyni oveľa presnejšie ako kúpením čerstvých kačacích pŕs, ktorým trvá kým sa dostanú na predajne. Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

LM33

Lekvár s medom - Vidiecka šípka

logo prevádzky FARMFOODS

Tento produkt som odporúčam na základe toho, že je sladený medom a keďže sa snažím stravovať zdravšie a popri tom aj cvičiť, tak sa tento produkt stal neodmysliteľnou súčasťou mojich raňajok. V spojení s FARMFOODS bielym 3,7 % jogurtom a domácimi čokoládovými müsli je šípkový lekvár s medom sladká čerešnička na torte. Dlho som hľadala lekváre a džemy bez pektínov s vysokým podielom ovocia a s minimálnym podielom cukru. Konečne som ho v sietí predajní FARMFOODS našla a stojí to za to!

Dnes odporúčame

CH62

Robustný Rump steak Charolais

logo prevádzky FARMFOODS

Volám sa Peter a som kuchár. Práve preto si kupujem tento výrobok, lebo oceňujem jeho kvalitu, úžasnú chuť a spracovanie. V tejto uponáhľanej dobe sa dá z neho uvariť rýchla, chutná, zmysluplná a kto chce, tak aj romantická večera. Stačí trochu soli, čierneho korenia, provensálskeho korenia, cesnaku, olivového oleja, masla, červeného vínka a fantázie. Okrem samotného kvalitného dobre vyzretého hovädzieho mäsa z mladých býkov alebo jalovíc je výnimočné aj jeho balenie a istota, že tam nie sú chemikálie umožňujúce „trvanlivosť“ steakov 90 a viac dní ako je v prípade natrafenia na podobný výrobok zo zahraničia bežné.

Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

MH09

Jogurt s ríbezľovým džemom vyzrievaný v kelímku 3,1%

logo prevádzky FARMFOODS

Všetkým odporúčam Gazdovský jogurt Červená ríbezľa, a to preto, že je to najrýchlejší spôsob, ako pripraviť sladkú pochúťku pre malých aj veľkých maškrtníkov. Postačia iba 3 balenia Veselé piškótiky mini 120 g a 3 Jogurty MH09 Červená ríbezľa 250 g a čerstvé ríbezle zo záhradky a letný príbeh ríbezľového jogurtu môže začať.

Na dno tortovej formy uložím piškóty  na ktoré navrstvím 1 ríbezľový jogurt a vrstvu čerstvých červených ríbezlí. Tento postup opakujem 3 x a na vrchu ozdobím celými strapčekmi ríbezlí a pár lístkami čerstvej mäty alebo medovky, nakoniec pár hobliniek čokolády a rýchly letný dezert je na svete.

Tento rýchly letný dezert môžeme pripraviť aj v iných ovocných variáciách, napríklad MH04 Gazdovský jogurt Sladká marhuľa s čerstvými marhuľami, alebo MH12 Smotanový jogurt Svieža jahoda s čerstvými jahodami  atď...

Samozrejme, fantázii sa medze nekladú! Napríklad: namiesto piškót môžeme použiť cereálne sušienky, alebo do jogurtovej náplne rozmixujeme čerstvé ríbezle a môžeme striedať ovocnú náplň s náplňou z Farmfoods gazdovskej smotany kyslej desiatky, ktorú zmiešame s práškovým cukrom a vanilkou.

Správne vychladený ovocný dezert je príjemným osviežením počas teplých letných dní strávených s rodinou a priateľmi, a to všetko z domácich surovín bez GMO a rôznych prídavných látok, ktoré nemajú nič spoločné s mliekom alebo s ovocím. K tomu ešte výbornú kávičku, alebo chladený osviežujúci nápoj a šup na terasu...

Dobrú chuť.

Dnes odporúčame

SP11

Špaldové briošky s makovým posypom

logo prevádzky FARMFOODS

Voňavé a sladké mäkučké pečivo, na ktorom si rád pochutnám. Jednoduchá dobrota na desiatu v práci buď s jogurtom alebo s čerstvým maslom, tiež od Farmdoods. A naviac z miestnej pekárne! S takým alebo čo i len podobným pečivom bez zbytočných konzervantov, farbív a neviem akých škodlivých aditív som sa v mieste svojho bydliska u iných predajcov nestretol, čiže pre mňa jednoznačná výhra.

Naviac rád podporím slovenských výrobcov, pretože viem, že sa mi táto službička vráti v inej podobe. Pouvažujte nad tým aj vy!

Dnes odporúčame

OT22

Kyslá žinčica zo salaša Turček

logo prevádzky FARMFOODS

Kedysi mi jeden staručký pán - bývalý bača, ktorý sa dlhé roky staral o stádo oviec v kopcoch neďaleko Levoče hovoril jeden príbeh o zbojníkovi Putifarovi. Ten raz dávno, ukradol z košiara barana, prehodil si ho cez ramená a takto s ním bežal cez chotár. V jednom úseku ho začali naháňať žandári a on aby im ušiel tak preskočil aj s tým baranom na ramenách celý voz plný sena odstavený na ceste za dedinou. Žandári to videli ale neverili vlastným očiam. Mysleli si že sa ukryl do sena a hľadali ho v ňom. On zatiaľ utiekol za lučky, za bučky… Potom sa už iba po dedine povrávalo, že on zato taký mocný, lebo iba baraninu jedol a žinčicu pil.

Odvtedy keď idem do hor na náročnejšiu turistiku vezmem si so sebou aj žinčicu a postupne pri výstupe popíjam. Tá mi dá toľko síl, že nohy mi v turistickom rytme štrikujú až na vrchol bez väčšieho vyčerpania. Vtedy si stále spomeniem, že ten zbojník Putifar asi vedel, že žinčica bol slovenský energeticky nápoj... :D (naposledy som ju mal so sebou na výstupe cez Janošikove diery na Veľký Rozsutec)

Žinčica Farmfoods je výnimočná svojou hustou konzistenciou. Už po prvom dúšku človek cíti akoby ožil. Svojou výživovou hodnotou, hustotou a v neposlednom rade obsahom probiotických baktérii je plnohodnotným pokrmom a môže slúžiť ako rýchla občasná náhrada bežného pokrmu. Nie je riedená, nemá nežiadúce pachy alebo pachute a jej obsahom som si úplne istý. Preto sa po zime vždy teším na jar, kedy bude konečne na pultoch FARMFOODS.

Odporúčam vyskúšajte.

Dnes odporúčame

RE11

Plnené kapustové listy s mäsom a krúpami - hotové jedlo

logo prevádzky FARMFOODS

Holúbky z Mangadurcy alebo takzvané plnené kapustové listy nie sú len jedlo, je to naša tradícia. Kvalitné mäso zo slovenských fariem s krúpami zabalené v kapustových listoch s kyslou kapustou je veľmi výživný, chutný a výdatný pokrm. Ja osobne ho mám zo všetkých hotových jedál z ponuky Farmfoods najradšej a stále sa na neho teším. Je to jedlo, ktoré si nevaríte doma len tak, pretože jeho príprava je v dnešnej dobe časovo náročná. Holúbky sa tradične podávajú pri rôznych slávnostných príležitostiach, na ktoré už čakať nemusíte, aby ste si toto jedlo mohli vychutnať. Jednoducho si ho kúpite a za pár minút jete.

Odporúčam pred konzumáciou pridať podľa chuti gazdovskú smotanu Kyslú desiatku, a úplne najlepšie mi tento pokrm chutí v kombinácii s výnimočným pečivom z pekárne Rosenau. Unikátna technológia, slovenský pôvod bez konzervantov a GMO priamo z FARMFOODS surovín vám uľahčí každodennú starostlivosť o teplú, vyváženú ale aj najchutnejšiu stravu vo vašich rodinách - najmä keď ste v časovej tiesni.

Dnes odporúčame

PK03

Údená paštéta z Mangadurcy

logo prevádzky FARMFOODS

Túto paštétu vrelo odporúčam, nakoľko je výnimočná svojou chuťou. Je neporovnateľná s inými paštétami a práve preto v našej domácnosti nemôže chýbať. Skvele sa hodí v kombinácii so zemiakovým chlebíkom a nakrájanou cibuľkou. Takto natreté chlebíky sú vhodnou voľbou i ako chlebíčky pre návštevu alebo len tak spríjemniť si dni vonku na záhrade s chuťou tejto skvelej paštéty. Údenú paštétu miluje aj môj malý syn, ktorému veľmi chutí natretý chlebík s touto fajnotou, pričom som rada, že si obľúbil práve túto čistú paštétu bez konzervantov a ja nemusím čítať neskutočne dlhý zoznam pridávaných e-čok a iných náhrad v iných obchodoch.

A preto nakupujem vo FARMFOODS.

Dnes odporúčame

OT13

Nepasterizovaný čerstvý 100% ovčí syr z Turčeka

logo prevádzky FARMFOODS

Už po prvom súste nepasterizovaného čerstvého 100% ovčieho syra z Turčeka z FARMFOODS ma ovládol pocit radosti. Po jazyku sa mi rozliala slastná chuť pod zubami vŕzgajúceho syra. Áno toto je ten pravý, dokonalý s nezameniteľnou sýtou, výživnou chuťou ovčieho mlieka!

Pamätám si časy, kedy bol ovčí syr veľká vzácnosť a dal sa zohnať len na salaši aj to sme kvôli hygiene dôverovali len niektorým. Preto sa na našom stole objavoval výnimočne. Posolený plátok sme si skromne delili medzi sebou. Neskôr sa začali popri cestách objavovať malé dreveničky s tradičnými výrobkami a v súčasnosti ich nájdeme aj v nákupných centrách. Takže som skúšala, hľadala tú známu chuť z detstva. A tú som práve konečne objavila vo FARMFOODS.

Tento výnimočný výrobok stačí už len posoliť, no výborne dochutí aj zeleninový šalát.

Môj najobľúbenejší recept je vegetariánsky burger.

Prekrojenú žemľu opečiem reznou stranou na masielku do zlatista. Do kyslej smotany vmiešam sušený cesnak, nadrobno pokrájanú opraženú jarnú cibuľku, trošku octu a soli. Polovice žemle potriem kečupom, pridám cibuľu opraženú do hneda, kyslú uhorku, list ľadového šalátu, plátok rajčiny a na masle z oboch strán osmahnutý ovčí syr. Polejem dresingom z kyslej smotany. Zaručene zasýti aj milovníkov mäsa!

Dnes odporúčame

SK12

Za studena lisovaný olej bez vône - fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Môj obľúbený výrobok je Fritovací za studena lisovaný olej bez vône. Oceňujem, že nemá vôňu, ktorá mi vždy pri vyprážaní vadila. Používam ho všade, či na smaženie, pečenie, varenie, do šalátov. Takže mi doma bohato stačí jeden druh oleja. Informovala som sa prečo je bez vône a zistila som, že to nie je spôsobené rafinovaním a pridávaním rozpúšťadiel ako u iných lacných chemicky vyrábaných rastlinných olejoch ale jednoduchým filtrovaním cez špeciálne vyrobené filtre po vylisovaní.

Jeho chuť je výborná, unikátna. Je za studena lisovaný, bez vône, bez E a GMO, dá sa použiť na všetko. Jediným mínusom tohto produktu je, že ho musím stále kupovať Ale jeho rozdiel v cene oproti taktiež slnečnicovým olejom akceptujeme kvôli zdraviu celej našej rodiny.

Dnes odporúčame

SN01

Čistá prírodná temizovaná nátierka s bryndzou z Turčeka

logo prevádzky FARMFOODS

Ja ako milovníčka bryndzových pochutín nedám dopustiť na lahodnú chuť tejto nátierky, ktorú môžem len a len odporučiť každému zákazníkovi. Bryndzová nátierka ako aj ostatné nátierky z FARMFOODS u nás v domácnosti nemôžu chýbať. Jej výnimočnú chuť tvorí 100% ovčia bryndza a čerstvý kravský syr. Vrelo ju odporúčam s čerstvým pečivom, či na raňajky alebo na rýchlu večeru. Farmfoods nátierku sme si veľmi obľúbili aj preto, že nám už pár krát nahradila bryndzu na okvapkaný chlebík, ktorú takisto zbožňujeme. Podobnú čistú či ochutenú nátierku som v iných obchodoch ešte nenašla.

Dnes odporúčame

MA65

Domáca masť s oškvarkami Mangadurca

logo prevádzky FARMFOODS

Škvarkové pagáčiky sú v našej rodine absolútnou klasikou, ktorá nesmie chýbať na sviatočnom stole či už na rodinnej alebo silvestrovskej oslave. Najpodstatnejšou surovinou sú pomleté kvalitné bravčové oškvarky. Na tento produkt som zašla do predajne Farmfoods. Bohémske oškvarky som doplnila trošinku domácou masťou s oškvarkami. Obidva výrobky sú lahodnej chuti vďaka vyškvarenej slanine z ošípaných Mangadurca. Skúste sa presvedčiť. Ja mám na využitie týchto oboch produktov môj roky osvedčený rodinný recept. Samozrejme okrem môjho vlastného typu – túto domácu masť s oškvarkami jednoducho obyčajne natrieť na kus krajca čerstvého voňavého chleba a posypať čerstvou cibuľkou z našej záhrady.

Škvarkové pagáče
Suroviny – väčšinu z nich viete nakúpiť priamo v obchodoch FARMFOODS:
1 kg polohrubá múka
2 vajcia
2 dcl olej
1 ½ lyžica soľ
½ l mlieko
300 g škvarky
3 uvarené pretlačené stredne veľké zemiaky
1 kocka droždia

Postup :

Uvarím si zemiaky so soľou, ktoré po vychladnutí pretlačím alebo nastrúham. Pridám ich do misky s preosiatou múkou a soľou. Pridám v 1 dcl teplého mlieka vykysnutý kvások, rozšľahané vajcia v zvyšku teplého mlieka a olej. Vypracujem cesto, ktoré po vypracovaní nechám podkysnúť cca 45 min (na dvojnásobok). Na pomúčenej doske rozvaľkám na 1 ½ cm, potriem pomletými škvarkami a cesto poskladám na tretiny zhora-zdola, zprava-zľava. Nechám 20 minút pod utierkou podkysnúť a skladanie zopakujem ešte 2x. Po poslednom rozvaľkaní na cca 2 cm vykrojím pagáče, nožom spravím na vrchu mriežku, upravím ich dookola, poukladám na plech, potriem vajíčkom , posypem nastrúhaným syrom a nechám ešte podkysnúť. Pečiem na 180°stupňoch do zlata.

Skúste, na čas je to trochu náročné, ale stoja za to!

Dnes odporúčame

SM05

Slovenský Včelí med zmiešaný - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

Zmiešaný slovenský med odporúčam lebo medzi medmi má osobitné postavenie. Včely med tvoria z nazbieranej sladkej miazgy stromov. Používam ho na osladenie čaju či kávy ale úplne najradšej ho zapracovávam do sladkých receptov. S vami sa chcem podeliť o recept na vynikajúci závin so slivkovým lekvárom. Do cesta používam výrobky Farmfoods, okrem zmiešaného medu, ktorý sa pridáva do cesta používam gazdovské mlieko, lekvár s medom – aromatická slivka a hladkú múku T650. Tento závin je vynikajúci, je to akoby perníkové cesto, neobsahuje žiadny tuk. Pečiem ho celoročne.

Na recept potrebujeme:

• 300g hladkej múky
• 1 lyžicu kakaa
• 1 kypriaci prášok do perníka
• 200g práškového cukru
• 2 lyžice zmiešaného medu
• 1 vajce
• 2 lyžice rumu
• 4 lyžice mlieka
• 300g slivkového lekváru
• 100g horkej čokoládovej polevy
• 40g mandlových plátkov alebo nasekaných vlašských orechov či lieskových orieškov


1. Múku s kakaom a kypriacim práškom do perníku preosejeme do misky. Pridáme cukor, med, vajce, rum a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne pol hodiny odpočinúť.
2. Z cesta vyvaľkáme tenký obdĺžnikový plátok. Potrieme ho slivkovým lekvárom a zavinieme. Konce závinu založíme naspodok.
3. Takto pripravený závin potom prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ho v trúbe predhriatej na teplotu okolo 180 °C približne 40 minút.
4. Nakoniec rozpustíme čokoládovú polevu a vychladnutý závin ňou polejeme. Posypeme ho nasucho opraženými mandľovými plátkami (orechami, orieškami..) a necháme zaschnúť.

Ja si zvyčajne cesto rozdelím na dve časti a robím dva záviny - lepšie sa s ním pracuje a sú menšie kúsky. Cesto je trošku lepivé, treba dobre posypať podložku múkou. Pre vylepšenie chuti som skúsila do cesta dať čokoládový puding v prášku len tak od oka, chuť bola super.

Prajem dobrú chuť!

Zaregistrujte sa a získajte aktuálne informácie zo sveta výnimočných potravín FARMFOODS priamo do vašej e-mailovej schránky.

Registráciou ste zároven zapojený/á do súťaže o poukážku na nákup našich výrobkov, ktorú vyhodnocujeme každý mesiac.

Prihlásením k odberu spravodaja, súhlasím s podmienkami odoberania newslettra