Dnes odporúčame

PK03

Údená paštéta z Mangadurcy

logo prevádzky FARMFOODS

Túto paštétu vrelo odporúčam, nakoľko je výnimočná svojou chuťou. Je neporovnateľná s inými paštétami a práve preto v našej domácnosti nemôže chýbať. Skvele sa hodí v kombinácii so zemiakovým chlebíkom a nakrájanou cibuľkou. Takto natreté chlebíky sú vhodnou voľbou i ako chlebíčky pre návštevu alebo len tak spríjemniť si dni vonku na záhrade s chuťou tejto skvelej paštéty. Údenú paštétu miluje aj môj malý syn, ktorému veľmi chutí natretý chlebík s touto fajnotou, pričom som rada, že si obľúbil práve túto čistú paštétu bez konzervantov a ja nemusím čítať neskutočne dlhý zoznam pridávaných e-čok a iných náhrad v iných obchodoch.

A preto nakupujem vo FARMFOODS.


Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes odporúčame

OT13

Nepasterizovaný čerstvý 100% ovčí syr z Turčeka

logo prevádzky FARMFOODS

Už po prvom súste nepasterizovaného čerstvého 100% ovčieho syra z Turčeka z FARMFOODS ma ovládol pocit radosti. Po jazyku sa mi rozliala slastná chuť pod zubami vŕzgajúceho syra. Áno toto je ten pravý, dokonalý s nezameniteľnou sýtou, výživnou chuťou ovčieho mlieka!

Pamätám si časy, kedy bol ovčí syr veľká vzácnosť a dal sa zohnať len na salaši aj to sme kvôli hygiene dôverovali len niektorým. Preto sa na našom stole objavoval výnimočne. Posolený plátok sme si skromne delili medzi sebou. Neskôr sa začali popri cestách objavovať malé dreveničky s tradičnými výrobkami a v súčasnosti ich nájdeme aj v nákupných centrách. Takže som skúšala, hľadala tú známu chuť z detstva. A tú som práve konečne objavila vo FARMFOODS.

Tento výnimočný výrobok stačí už len posoliť, no výborne dochutí aj zeleninový šalát.

Môj najobľúbenejší recept je vegetariánsky burger.

Prekrojenú žemľu opečiem reznou stranou na masielku do zlatista. Do kyslej smotany vmiešam sušený cesnak, nadrobno pokrájanú opraženú jarnú cibuľku, trošku octu a soli. Polovice žemle potriem kečupom, pridám cibuľu opraženú do hneda, kyslú uhorku, list ľadového šalátu, plátok rajčiny a na masle z oboch strán osmahnutý ovčí syr. Polejem dresingom z kyslej smotany. Zaručene zasýti aj milovníkov mäsa!

Dnes odporúčame

SK12

Za studena lisovaný olej bez vône - fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Môj obľúbený výrobok je Fritovací za studena lisovaný olej bez vône. Oceňujem, že nemá vôňu, ktorá mi vždy pri vyprážaní vadila. Používam ho všade, či na smaženie, pečenie, varenie, do šalátov. Takže mi doma bohato stačí jeden druh oleja. Informovala som sa prečo je bez vône a zistila som, že to nie je spôsobené rafinovaním a pridávaním rozpúšťadiel ako u iných lacných chemicky vyrábaných rastlinných olejoch ale jednoduchým filtrovaním cez špeciálne vyrobené filtre po vylisovaní.

Jeho chuť je výborná, unikátna. Je za studena lisovaný, bez vône, bez E a GMO, dá sa použiť na všetko. Jediným mínusom tohto produktu je, že ho musím stále kupovať Ale jeho rozdiel v cene oproti taktiež slnečnicovým olejom akceptujeme kvôli zdraviu celej našej rodiny.

Dnes odporúčame

SN01

Čistá prírodná temizovaná nátierka s bryndzou z Turčeka

logo prevádzky FARMFOODS

Ja ako milovníčka bryndzových pochutín nedám dopustiť na lahodnú chuť tejto nátierky, ktorú môžem len a len odporučiť každému zákazníkovi. Bryndzová nátierka ako aj ostatné nátierky z FARMFOODS u nás v domácnosti nemôžu chýbať. Jej výnimočnú chuť tvorí 100% ovčia bryndza a čerstvý kravský syr. Vrelo ju odporúčam s čerstvým pečivom, či na raňajky alebo na rýchlu večeru. Farmfoods nátierku sme si veľmi obľúbili aj preto, že nám už pár krát nahradila bryndzu na okvapkaný chlebík, ktorú takisto zbožňujeme. Podobnú čistú či ochutenú nátierku som v iných obchodoch ešte nenašla.

Dnes odporúčame

MA65

Domáca masť s oškvarkami Mangadurca

logo prevádzky FARMFOODS

Škvarkové pagáčiky sú v našej rodine absolútnou klasikou, ktorá nesmie chýbať na sviatočnom stole či už na rodinnej alebo silvestrovskej oslave. Najpodstatnejšou surovinou sú pomleté kvalitné bravčové oškvarky. Na tento produkt som zašla do predajne Farmfoods. Bohémske oškvarky som doplnila trošinku domácou masťou s oškvarkami. Obidva výrobky sú lahodnej chuti vďaka vyškvarenej slanine z ošípaných Mangadurca. Skúste sa presvedčiť. Ja mám na využitie týchto oboch produktov môj roky osvedčený rodinný recept. Samozrejme okrem môjho vlastného typu – túto domácu masť s oškvarkami jednoducho obyčajne natrieť na kus krajca čerstvého voňavého chleba a posypať čerstvou cibuľkou z našej záhrady.

Škvarkové pagáče
Suroviny – väčšinu z nich viete nakúpiť priamo v obchodoch FARMFOODS:
1 kg polohrubá múka
2 vajcia
2 dcl olej
1 ½ lyžica soľ
½ l mlieko
300 g škvarky
3 uvarené pretlačené stredne veľké zemiaky
1 kocka droždia

Postup :

Uvarím si zemiaky so soľou, ktoré po vychladnutí pretlačím alebo nastrúham. Pridám ich do misky s preosiatou múkou a soľou. Pridám v 1 dcl teplého mlieka vykysnutý kvások, rozšľahané vajcia v zvyšku teplého mlieka a olej. Vypracujem cesto, ktoré po vypracovaní nechám podkysnúť cca 45 min (na dvojnásobok). Na pomúčenej doske rozvaľkám na 1 ½ cm, potriem pomletými škvarkami a cesto poskladám na tretiny zhora-zdola, zprava-zľava. Nechám 20 minút pod utierkou podkysnúť a skladanie zopakujem ešte 2x. Po poslednom rozvaľkaní na cca 2 cm vykrojím pagáče, nožom spravím na vrchu mriežku, upravím ich dookola, poukladám na plech, potriem vajíčkom , posypem nastrúhaným syrom a nechám ešte podkysnúť. Pečiem na 180°stupňoch do zlata.

Skúste, na čas je to trochu náročné, ale stoja za to!

Dnes odporúčame

SM05

Slovenský Včelí med zmiešaný - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

Zmiešaný slovenský med odporúčam lebo medzi medmi má osobitné postavenie. Včely med tvoria z nazbieranej sladkej miazgy stromov. Používam ho na osladenie čaju či kávy ale úplne najradšej ho zapracovávam do sladkých receptov. S vami sa chcem podeliť o recept na vynikajúci závin so slivkovým lekvárom. Do cesta používam výrobky Farmfoods, okrem zmiešaného medu, ktorý sa pridáva do cesta používam gazdovské mlieko, lekvár s medom – aromatická slivka a hladkú múku T650. Tento závin je vynikajúci, je to akoby perníkové cesto, neobsahuje žiadny tuk. Pečiem ho celoročne.

Na recept potrebujeme:

• 300g hladkej múky
• 1 lyžicu kakaa
• 1 kypriaci prášok do perníka
• 200g práškového cukru
• 2 lyžice zmiešaného medu
• 1 vajce
• 2 lyžice rumu
• 4 lyžice mlieka
• 300g slivkového lekváru
• 100g horkej čokoládovej polevy
• 40g mandlových plátkov alebo nasekaných vlašských orechov či lieskových orieškov


1. Múku s kakaom a kypriacim práškom do perníku preosejeme do misky. Pridáme cukor, med, vajce, rum a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme približne pol hodiny odpočinúť.
2. Z cesta vyvaľkáme tenký obdĺžnikový plátok. Potrieme ho slivkovým lekvárom a zavinieme. Konce závinu založíme naspodok.
3. Takto pripravený závin potom prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme ho v trúbe predhriatej na teplotu okolo 180 °C približne 40 minút.
4. Nakoniec rozpustíme čokoládovú polevu a vychladnutý závin ňou polejeme. Posypeme ho nasucho opraženými mandľovými plátkami (orechami, orieškami..) a necháme zaschnúť.

Ja si zvyčajne cesto rozdelím na dve časti a robím dva záviny - lepšie sa s ním pracuje a sú menšie kúsky. Cesto je trošku lepivé, treba dobre posypať podložku múkou. Pre vylepšenie chuti som skúsila do cesta dať čokoládový puding v prášku len tak od oka, chuť bola super.

Prajem dobrú chuť!

Dnes odporúčame

RZ34

Merlot rosé 2018, polosladké víno - kartón

logo prevádzky FARMFOODS

Prečo práve víno Terra Wylak? Pretože v dnešnej dobe je príliš veľa možností na výber rôznych vín, no len malé množstvo z nich je kvalitných a dobrých. Víno Terra Wylak je lahodné svojou chuťou, svieže svojou vôňou a zaujímavé svojou farbou. Toto vínko sa pije s ľahkosťou bez sprievodných zažívacích ťažkostí a bez toho, aby ste si ho museli miešať s inými nápojmi. Je to pôžitok snúbení s kvalitou za výhodnú cenu.

Ako ho odporúčam konzumovať? Recept je jednoduchý. Potrebujete pár výnimočných ľudí vášmu srdcu blízkych, štipku dobrej nálady, hrsť úsmevu na tvári a kartón výborného vínka Terra Wylak. Keď ich vyskúšate pochopíte prečo sú tak často oceňované na najprestížnejších medzinárodných výstavách a súťažiach. Prípadne sa dá konzumovať aj počas dlhej cesty vlakom :), v prírode, alebo len tak doma na gauči :) Nazdravie!

Dnes odporúčame

MV11

Unikátna Gemerská Charolais klobása

logo prevádzky FARMFOODS

Tato klobása je gurmánsky zážitok. Na trhu je veľa druhov klobás ale žiadna sa nedostala do nasej domácnosti viac krát. Keď si moja 12 ročná dcéra zobrala do ruky klobásku a do druhej chlieb jeden deň, povedal som si ok no keď sa to opakovalo na druhý tak som vedel, že táto klobása je výnimočná. Dcéra je zvyknutá na svokrove klobásky a žiadne iné, lebo len dedkove sú tie naj... a táto klobása predsa dokázala konkurovať.

Klobása je dobre vy chutená s dobrou konzistenciou a ideálnym pomerom bravčového a hovädzieho mäsa ktorého pôvod poznám. Klobáska je chutná na všetky spôsoby či len tak nakrájať a konzumovať alebo je veľmi chutná na grile, upečená a aj uvarená ale ja osobne odporúčam tak ako bola stvorená.

Dnes odporúčame

ZS13

Ľahké pierko jemne zrejúci syr s čili

logo prevádzky FARMFOODS

Zrejúci syr Ľahké pierko čili je výnimočný harmóniou pikantnej a smotanovej chuti. Jeho servírovaním na Vašej párty sa stanete ihneď stredobodom záujmu. Ak sa do jeho chuti zamilujete, už nikdy s ním neprestanete.


Ľahké Pierko čili patrí medzi vynikajúce ochutené zrejúce syry eidamského typu. Zaraďujeme ho k polotučným zrejúcim syrom s nižším obsahom tuku. Je chuťovo jemný, správne vyzretý, primerane pikantný.


Konzumácia tohto syra prináša pravý gurmánsky zážitok v prirodzenej, naturálnej forme, bez tepelnej úpravy. Ten, kto miluje pikantnú chuť čili papričiek v spojitosti so smotanovou vyzretosťou syra si určite príde na svoje. Doporučujem použiť kocky syra na chuťovky s bobuľkami hrozna, vlašskými orechmi, kúskami jabĺk, alebo do čerstvých zeleninových šalátov. Ako aperitív k tomuto vynikajúcemu syru si dajte ľahké ružové vínko, najlepšie to z Terra Wylak s významnými medzinárodnými oceneniami.

Dnes odporúčame

HK15

Krídelka z našich kurčiat
čertsvé z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Môj obľúbený výrobok sú Krídelká z našich kurčiat. Majú úžasnú chuť, vždy si na nich pochutíme, je to pre nás skvelá večera. Vynikajúca cena a neskutočne široké možnosti využitia v kuchyni. Ja ich rada pripravujem pečené na plechu zo zemiakmi.

Dnes odporúčame

NZ21

Čerstvá syrová hrudka z kravského mlieka

logo prevádzky FARMFOODS

Milujem dobre, kvalitne a hlavne chutne pripravené jedlo. Zvyknem hovorievať: "Kvôli tomuto sa dnes oplatilo vstať z postele." Som nesmierne rada, že tento pocit nachádzam aj pri vychutnávaní Štavnatého bochníčka kupovaného vo farmárskom obchode a s vedomím, že bol vyrobený priamo na farme z toho najčerstvejšieho mlieka od kravičiek, ktoré nie sú kŕmené geneticky modifikovaným krmivom, a ktoré majú všetko čo pre svoju bezstresovú produkciu mlieka potrebujú.

Dnes odporúčame

ZC22

Domáce lokše zo zemiakov spod Tatier

logo prevádzky FARMFOODS

FARMFOODS lokše nerozoznáte od tých najlepších domácich. Chutia vynikajúco a pripomínajú mi lokše, ktoré robila moja stará mama. Ako dieťa som ich milovala a som veľmi rada, že je možnosť si ich v sieti potravín Farmfoods v tejto jedinečnej kvalite kúpiť.

Lokše sú ideálne ako príloha k pečenej kačke, či husi. Stačí zohriať, prípadne potrieť zľahka masťou a môžu sa podávať. Druhou možnosťou je ich servírovanie ako hlavné jedlo na spôsob plnenej placky, podľa plnky potom na slano alebo sladko. Teda môžeme ich naplniť kačacou pečeňou, bryndzovou, či syrovou plnkou, prípadne nejakou paštétou, fantázii sa medze nekladú. Na sladký spôsob sú lokše najlepšie plnené makom, orechmi, tvarohom, jogurtom, prípadne lekvárom všetkých príchutí. Priam fantastické sú plnené čokokrémom z FARMFOODS, čo je zdravší variant klasickej nutely. Ja osobne, ak chcem rýchly obed, zvolím niekedy práve lokšu s makom. Mňam ????

Lokše sú výnimočné vysokým podielom zemiakov 73% a skvelou chuťou. Oceňujem praktické balenie 4 kusy, ich tatranský pôvod zo zemiakov dopestovaných pod Tatrami a poctivú ručnú výrobu.