Dnes Odporúčame

TM11

85% čerstvé maslo ako prababka mútila

logo prevádzky FARMFOODS

Spomeniete si niekedy na lahodnú chuť masla, ktoré mútila vaša babička? Nezúfajte a ochutnajte Tradičné maslo Farmfoods, spomienky na túto chuť sa stanú opäť skutočnosťou. Odporúčam tento výrobok, naša celá rodina si ho nevie vynachváliť, lebo s výrobkami z obchodov sa nedá ani porovnať – a to ani 85% obsahom tuku, ani pôvodom, spôsobom výroby či chuti . Výborne chutí na čerstvom chlebíku, pečive, hriankach, či už priamo, alebo ako súčasť zdravých a čerstvých nátierok. Bežne ho využívame aj na varenie a pečenie všakovakých dobrôt. Tento výnimočný produkt Vám odporúčam ochutnať aj prostredníctvom nižšie uvedeného receptu.


RECEPT:
Nátierka s medvedím cesnakom
Potrebné suroviny pre 6 porcií:
1 menšia viazanička medvedieho cesnaku,
100 g 85% tradičné maslo Farmfoods,
100 g nepasterizovaná bryndza Farmfoods
50 g krémového syra,
1 PL olivového oleja,
2 PL kyslej smotany,
korenie čierne mleté, mletá červená paprika.


Príprava:
Medvedí cesnak pokrájame na drobné kúsky a v miske zalejeme a zmiešame s olivovým olejom. Do misky pridáme maslo, bryndzu, syr, smotanu a ručne (nie mixérom) rozmiešame kým sa nátierka nespojí do homogénnej masy. Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, alebo (aj) mletou červenou paprikou.
Medvedí cesnak je sezónna bylina, je možné použiť aj mrazený, alebo sterilizovanú pastu z medvedieho cesnaku. Je možné ho nahradiť aj čerstvou pažítkou, cibuľovou vňaťou, kôprom a pod. Dobrú chuť!

Objavujte s nami významy jednotlivých log na etiketách našich výnimočných potravín a prevádzkach.

Spoznávajte význam lôg

Doterajšie vaše odporúčania

Dnes Odporúčame

TM11

85% čerstvé maslo ako prababka mútila

logo prevádzky FARMFOODS

Spomeniete si niekedy na lahodnú chuť masla, ktoré mútila vaša babička? Nezúfajte a ochutnajte Tradičné maslo Farmfoods, spomienky na túto chuť sa stanú opäť skutočnosťou. Odporúčam tento výrobok, naša celá rodina si ho nevie vynachváliť, lebo s výrobkami z obchodov sa nedá ani porovnať – a to ani 85% obsahom tuku, ani pôvodom, spôsobom výroby či chuti . Výborne chutí na čerstvom chlebíku, pečive, hriankach, či už priamo, alebo ako súčasť zdravých a čerstvých nátierok. Bežne ho využívame aj na varenie a pečenie všakovakých dobrôt. Tento výnimočný produkt Vám odporúčam ochutnať aj prostredníctvom nižšie uvedeného receptu.


RECEPT:
Nátierka s medvedím cesnakom
Potrebné suroviny pre 6 porcií:
1 menšia viazanička medvedieho cesnaku,
100 g 85% tradičné maslo Farmfoods,
100 g nepasterizovaná bryndza Farmfoods
50 g krémového syra,
1 PL olivového oleja,
2 PL kyslej smotany,
korenie čierne mleté, mletá červená paprika.


Príprava:
Medvedí cesnak pokrájame na drobné kúsky a v miske zalejeme a zmiešame s olivovým olejom. Do misky pridáme maslo, bryndzu, syr, smotanu a ručne (nie mixérom) rozmiešame kým sa nátierka nespojí do homogénnej masy. Podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, alebo (aj) mletou červenou paprikou.
Medvedí cesnak je sezónna bylina, je možné použiť aj mrazený, alebo sterilizovanú pastu z medvedieho cesnaku. Je možné ho nahradiť aj čerstvou pažítkou, cibuľovou vňaťou, kôprom a pod. Dobrú chuť!

Dnes Odporúčame

HK13

Stehná z našich kurčiat - čerstvé z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Keď som si doniesol domov prvýkrát HK13 Stehná z našich kurčiat - čerstvé z kurína SK, tak som to urobil z dôvodu, že dcéra, ktorá je vydaná do Maďarska, uprednostňuje aj s jej manželom kuracinu. V nedeľu doobeda sa moja manželka opýtala svojho zaťa, že na aký spôsob má pripraviť tie stehná, a odpoveď znela: vyprážané. O 12:00 sme si sadli ku stolu na obed; polievka z kuracej zmesi bola úplne číra, vynikajúca. Vyprážané stehná vyzerali skvelo, ale zať sa ma spýtal, či aj mne sa zdá, že mäso je surové a mal pravdu. Následne z dôvodu, že stehná neboli z vody, manželke sa ich podarilo vypražiť na štvrtý krát na chutné a chrumkavé. Dokonca tie vyprážané stehná boli jedlé aj tretí, štvrtý deň bez pachute, na ktoré som bol zvyknutý z kuraciny z ostatných predajní, tak odvtedy iné nejedávame. Postupne sme objavili všetky dostupné informácie o spôsobe chovu, porážke, balenia, predaja a už vieme prečo sú iné – výnimočné a bezpečné. Skúste to spolu s celou rodinou objaviť aj vy.





Dnes Odporúčame

ZC01

Bryndzové pirohy z Tatier s bryndzou z Turčeka

logo prevádzky FARMFOODS

Tento výrobok pre mňa úplne vystihuje pojem tradičná chuť pre moderného človeka. Keď mám chuť na niečo naozaj chutné a tradičné, keď chcem na jazyku cítiť všetko to, čo robí jedlo neodolateľným uvarím si Tatranské pirohy s bryndzovou plnkou z pravej 100% ovčej nepasterizovanej bryndze z Horného Turčeka priamo z farmy a za pár minút mám skvelé jedlo na tanieri. Väčšinou nemám čas v priebehu týždňa zdĺhavo vyvárať a tak mám za pár minút chutnú večeru, kde nemám pocit že som o niečo prišiel tým, že som ho pripravil úplne jednoducho.

Lepšie pirohy by mi neponúkli ani v tej najlepšej reštaurácii o tom som presvedčený. Tento výrobok kombinujem s kyslou smotanou z produkcie syrárne a mliekarne Dubník a vždy si ich polievam výpekom a oškvarkami zo slaniny z mangadurcy vyrobenej v GET group.

Čím je výnimočný tento výrobok? Zemiaky použité pri výrobe pochádzajú priamo z podtatranskej oblasti kde som sa narodil a kde poznám skoro každý kopec a kde sa pestujú tie najchutnejšie zemiaky na Slovensku. Pri výrobe sa dodržiavajú klasické postupy výroby a plnku zo 100% bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka nerobila lepšie ani moja starká. Cesto je vždy jemné a mäkké pre zemiaky, ktoré sa pridávajú aj do samotného cesta.





Dnes Odporúčame

MV41

Natur klobása na gril - jemne pikantná

logo prevádzky FARMFOODS

Tento výrobok odporúčam hlavne kvôli vyváženej chuti a pikantnosti, ktorá sa hodí na grilovanie k pivku, vínu. Okruh mojich známych sa vždy poteší, ak ich vytasím na gril. Možno ako dobrý tip odporúčam robiť ich pomalšie na miernejšom plameni - nespečú sa, neprasknú a ostanú šťavnaté. To preto lebo okrem kvalitného mäsa tam nie sú žiadne „blbosti“. Chuť je neporovnateľná a hlavne, stačí mi kúpiť polovicu menej klobás ako pri konkurenčných výrobkoch plných múky, škrobu, sóje, vody a podobných zložiek.

Dnes Odporúčame

MH12

Smotanový jogurt 8,5% - Svieža jahoda

logo prevádzky FARMFOODS

Milujem jahody a všetky produkty z jahôd. Preto odporúčam práve tento prírodný smotanový jogurt – Svieža jahoda. Je lahodný a sýty. V jogurte nie sú žiadne E-čka a to je pri výbere potravín dôležité. Jogurty bez „E“, bez zahusťovadiel, bez umelých aróm a farbív, bez lacných aditív nahradzujúce mliečnu zložku ako sú napríklad modifikovaný škrob či sója sa hľadajú ťažko.
Farmfoods mi dáva istotu, že nemusím čítať etikety a kúpim stále ten najčistejší produkt a najlacnejšie. Samozrejme porovnávať sa dá len porovnateľné.



Dnes Odporúčame

HK96

Krídla z našich kačíc - mrazené z jazera SK

logo prevádzky FARMFOODS

Krídelká z našich kačíc rád pripravujem spolu s kačicou na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Pripravujem ich pozvoľným pečením, pred ktorým ich dobre nasolím a pred samotným pečením jemne potriem čerstvým mliekom. Na chrumkavých krídelkách si pochutnávame celá rodina.

Odporúčam tento produkt, nakoľko je cenovo dostupný a možno mnohými nedocenený. Produkt je výnimočný tým, že pochádza z farmy v Kráľovom Brode, kde sú kačice chované voľným chovom, ktorý zaručuje pohodu zvierat prenášajúcu sa do výnimočnej chuti mäska. Mrazenú formu si vyberám lebo viem, že po porazení sú okamžite pri veľmi nízkych teplotách hlboko zamrazené priamo na bitúnku. S porovnaním nákupu čerstvých kusov hydiny v obchode 2-3 dni po porazení a zamrazení v domácich mrazničkách je to neporovnateľne čerstvejšie. Ja si ich tak kedykoľvek môžem rozmraziť a použiť tak čerstvé, ako keby to ich práve kúpil na bitúnku hneď po porazení.



Dnes Odporúčame

ZS03

Zrejúci syr pripravený na vyprážanie

logo prevádzky FARMFOODS

Najradšej si vo FARMFOODS kupujem syr na vyprážanie. Ocenila som, že sa nerozteká pri vysmážaní. Chutil celej mojej rodine, bol natoľko sýty, že sme nepotrebovali k nemu prílohu ( hranolky) , ale stačil bohatý zeleninový šalát. Začalo sa to tak, že sme naraz ochutnali našu dovtedy osvedčenú značku a prvý balíček z Farmfoods. Rozdiel sa nedá ani opísať - treba ochutnať vo vlastných ústach. Všetci z mojej rodiny chcú po ochutnaní už len syr z Farmfoods a na našu dovtedy osvedčenú značku už nikto ani nepomyslí.

Dnes Odporúčame

MV43

Socialistické pikantné šťavnaté párky

logo prevádzky FARMFOODS

Napriek tomu, že sú bez aditív sú socialistické párky veľmi chutné. Ideálne na výdatné raňajky prípadne ľahkú večeru. Vynikajúce sú v kombinácii so slovenským chrenom a kvalitným slovenským kečupom.

My starší sme ešte zvyknutí na ozajstnú chuť mäsových párkov, na ktorú sme už za posledných 30-40 rokov skoro aj zabudli. Mladší po ochutnaní týchto párkov na začiatku nechápu ale keď si na nich zvyknú už nechcú nič iné. Čo je faktom (a s tým bude každý kto má podobné skúsenosti ako ja súhlasiť), že zo socialistických párkov FARMFOODS na kvalitnú nasýtenosť stačí cca 50% ako u bežných mäsových párkov z reťazcov.

Dnes Odporúčame

HK81

Naše kurča celé - mrazené z kurína SK

logo prevádzky FARMFOODS

Najradšej si kupujeme naše celé kurča – mrazené. Často si robíme mrazničkové zásoby aby sme kedykoľvek keď dostaneme chuť mohli pripraviť výborné pokrmy z tej najlepšej kuraciny. Kurča je pripravované hlbokomrazením takže po rozmrazení chutí ako čerstvé. Z celého kurčaťa vykostíme prsia, ktoré pripravujeme na druhý obed ale zvyšok celého kuraťa vložíme do veľkého hrnca na silný kurací vývar. Vznikne nám pravá kuracia polievka ako kedysi od babičky. Ani jeden z bežne dostupných (českých a slovenských) výrobkov v obchodných sieťach sa jej chuti nevyrovná.

Darmo, kurčatá rastú v obohatených chovoch, majú dostatok vody a vzduchu a nie sú “rýchlené” rastovými hormónmi. Sú skrátka chované ako doma na dedine. Polievočku máme radi všetci vrátane našich detí. Horúca pomáha aj pri prechladnutí.

Vyskúšajte – moja manželka do nej dáva okrem bežných ingrediencií aj vňať z ligurčeka a štipku tymiánu. Stehná z polievky zase dáva zapiecť a tak vyťažíme z celého kuraťa čo najviac.

Dnes Odporúčame

SB85

Natur bravčová zmes - mletá predpripravená

logo prevádzky FARMFOODS

Je to vynikajúce šťavnaté mäsko, výborne a zároveň jemne ochutené, kde mu absolútne nič nechýba takže ušetrí veľa času pri príprave, ktoré veľmi ľahko pripravíte aj ako obedík alebo ľahkú večeru, dá sa využiť na veľmi veľa spôsobov. Mäsko je výnimočné tým, že je to krížene plemeno mangalice a duroca, takže sa jedna o veľmi zdravú pochutinu a neporovnateľnú s inými reťazcami, na koľko neobsahuje prímes muky iných konzervantov-aditiv. Veľmi často ho robievam ako ľahkú večeru, kde si vytvarujem malé guličky, ktoré na rýchlo opečiem a prelejem pasírovanými paradajkami nechám trošku podusiť a tým nám vznikne hustejšia omáčka. Touto zmesou prelejem cestovinky a posypem strúhaným syrom. Taktiež sa to hodí aj k opekaným zemiačkom a zeleninovým šalátikom - tak už prajem iba dobrú chuť :-).

Dnes Odporúčame

SM01

Slovenský Agátový med - Včelie zlato

logo prevádzky FARMFOODS

>Dlho som hľadal, dobrý a chutný med, ktorým sa ochutí či už čaj, káva alebo nejaké tie zákusky. Dosť často sa mi stávalo, že keď som už nejaký našiel a začal som čítať jeho zloženie zistil som ako ten „med“ ak sa to dá tak nazvať nie je vyrábaný ani len v EU. Až do vtedy kým sa otvorila sieť Farmfoods, medík je chutný a viem že je vyrábaný na Slovensku, teda má kvalitu ktorú od neho ja osobne požadujem...!

Ja sa s vami podelím o môj taký lepší recept ktorý nazývam : Cibuľový džem, úžasný doplnok k pečenú mäsku, alebo aj nejakým tým steakom, proste ak chcete niečo sladko-kyslé s jemnou príchuťou vína, je to to ideálna voľba.

Cibuľový džem :
Suroviny:
• 4 ks červená cibuľa
• 30 g maslo
• 1 KL olivový olej
• 3 PL med
• 2 PL hnedý cukor
• podľa chuti balzamikový ocot, soľ, mleté čierne korenie

Postup :
Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Vhodíme ju do hrnca, kde sme si rozpálili maslo s olejom. Cibuľu opekáme asi 5 minút, potom pridáme med, cukor, ocot, soľ a korenie podľa chuti. Cibuľu opekáme ďalej cca hodinu. Mala by byť vláčna a pekne mäkká. Podávame k mäsku, alebo môžeme naplniť aj do pohárov a šup s tým do chladničky. Ako som už hore písal, nájsť dnes skutočne kvalitný medík, je dnes dosť ťažké a preto buďme radi za každý kvalitný produkt si môžeme vo Farmfoods kúpiť.

Dnes Odporúčame

SK11

Za studena lisovaný Olej De luxe fritovací 210 °C

logo prevádzky FARMFOODS

Veľmi jemná aróma, zlatožltá farba a všestranné využitie v kuchyni: do šalátov a nevarených jedál, pri dusení a varení. Tým, že je ho možné zahrievať až na 210 stupňov bez rizika prepálenia ho používame aj na vyprážanie. To, že je 100% zo slovenskej slnečnice za studena lisovaný je skôr porovnateľný s kvalitným olivovým olejom ako chemicky rafinovaným slnečnicovým olejom, ktorý sa predáva na Slovensku o niečo lacnejšie, ale s neporovnateľnou kvalitou ale aj následkami pri konzumovaní a vyprážaní.

Dnes Odporúčame

OT11

Podpultová nepasterizovaná 100% ovčia bryndza

logo prevádzky FARMFOODS

Úprimne odporúčam tradičnú nepasterizovanú 100% ovčiu bryndzu. Je to slovenský mikrobiálny fenomén, patent prírody. Bryndza je probiotická bomba, práve probiotiká majú blahodarne účinky na ľudský organizmus. V jednom grame bryndze sa nachádza asi jedna miliarda týchto prospešných mikroorganizmov z viac ako devätnástich druhov.

Obsahuje 100 až 1000 - krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Je výdatným zdrojom kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov. Tieto účinky má len bryndza vyrobená z nepasterizovaného mlieka, pri pasterizácií sa mikroorganizmy zničia. Práve preto kupujem tento výnimočný produkt v obchodnom reťazci FARMFOODS. A prečo je podpultová? Do bryndze sa bežne primiešava lacné kravské mlieko a to až 50%! Skúste nájsť na trhu konkurenčnú bryndzu, ktorá je zo 100% slovenského ovčieho mlieka a nie z dovozu. Táto bryndza je vyrobená výrobcom s oválnou pečiatkou - SK, ktorá zaručuje 100% kontrolovateľnú hygienu pri výrobe a balení, ktorý je aj držiteľom medzinárodných ISO certifikátov kvality pri výrobe a distribúcii potravín.

Z tejto bryndze veľmi radi a často robíme napríklad bryndzovú nátierku, cela naša rodinka ju zbožňuje.
Recept na bryndzovú nátierku :
Je to veľmi jednoduchý recept, rýchlo sa prípravy a je nevysloviteľne chutný.

Potrebujeme :
• 250 g – bryndze
• 100 g – masla
• pažítku alebo cibuľu ( podľa chuti )
• 1 PL - sladkú červenú papriku
• 1/2 ČL – drvenú alebo mletú rascu ( podľa chuti )
• soľ

Postup:
V jednej miske zmiešame maslo s bryndzou, dovtedy miešame kým nedostaneme jednu homogénnu masu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku alebo pažítku podľa chute. Pridáme aj sladkú červenú papriku, rascu, soľ a jemne premiešame. Odporúčam hodinku odstáť, aby sa vône pekne skamarátili.
Prajem Vám dobrú chuť!

Dnes Odporúčame

TM01

V kelímku vyzrievaná kyslá smotana 10%

logo prevádzky FARMFOODS

Produkt kyslá desiatka 10% smotana odporúčam nie len kvôli čistote ale aj preto že je cenovo výhodný a má dobrú gramáž. Tento produkt využívam v teplej kuchyni, v studenej kuchyni, do zákuskov. Tento produkt je výnimočný svojou chuťou, kvalitou. Dobre sa s ním pracuje, výborná konzistencia. Jasný príklad ako aj tak jednoduchý produkt môže byť voči konkurencii absolútne výnimočný a neprekonateľný.