Májovú bryndzu na hornom Turci začali tento rok vyrábať neskôr ako v predchádzajúcich rokoch. Posun spôsobilo aprílové počasie. S výrobou bryndze, ktorá sa považuje za najlepšiu, začali v stredu i na farme v Turčeku (okres Turčianske Teplice). Celý článok si môžete prečítať na tejto stránke.
Rozhovor s výkonným riaditeľom FARMFOODS Ing. Tomášom Némethom bol publikovaný v prílohe Nového času Farmárske a domáce výrobky. Celý článok čítajte na tejto stránke.
Nákupné preferencie Slovákov sa menia a postupom času sa posúvajú smerom k vyššej kvalite potravín. Z nedávneho prieskumu reťazca FARMFOODS vyplýva, že väčšine ľudí záleží na tom, ako sa stravujú. Celý článok si môžete prečítať na tejto stránke.
Počas druhej vlny koronakrízy viac nakupujeme v malých predajniach a viac sa predávajú aj hotové - balené jedlá. Pocítila to aj firma v Rožňave, ktorá využíva len čerstvé suroviny zo Slovenska. Reportáž si môžete pozrieť v archíve RTVS.
Stála téma - chov hospodárskych zvierat na Slovensku a jeho vývoz do zahraničia. Čo robiť, aby kvalitné slovenské mäso zostalo u nás doma?. Reportáž si môžete pozrieť v archíve na Youtube kanáli Farmárskej Revue.
Prečítajte si článok z odborného časopisu Slovenský chov, ktorý rozoberá zlepšenie produkčných parametrov zmenou výživy vo výkrme hydiny na našej farme v Kráľovom Brode. Prvá časť a druhá časť článku.
Odkiaľ pochádza kačacia pečeň a ako bola kačica chovaná? Podľa ochrancov zvierat väčšina vodnej hydiny chovanej na pečeň žije v krutých podmienkach. V sezóne vyzývajú na ukončenie chovu v klietkach, vrátane sliepok nosníc. V reportáži vystupuje aj František SZIKURA, riaditeľ welfare kačacej farmy v podniku Agrostaar KB odkiaľ je naša hydina. Dokrútka začína v čase: 38:01
Na rozdiel od veľkovýkrmní zameraných na produkciu kačacej pečene majú kačice v chove padľa štandardov voľný pohyb a stravu bez chemických prísad. Vysvetľuje riaditeľ kačacej farmy v Kráľovom Brode František Szikura. Záznam nájdete v archíve reportáž začína v čase: 5:35
Vinári nemajú kam dať víno z tohtoročného zberu hrozna. Kvôli pandémii klesol dopyt po slovenských vínach. Video nájdete na Facebooku vinárstva Terra Wylak.
Sklady vinárov sa pre malý dopyt zapĺňajú vínom. Dokrútku z telerána nájdete na Facebooku vinárstva Terra Wylak.
Spiš a podtatranský región tradične zásoboval dlhé desaťročia slovenský trh tými najkvalitnejšími zemiakmi. Po revolučnom období slovenský trh so zemiakmi ovládol dovoz zo zahraničia. Posledné roky sa našťastie... Viac v článku.
Sieť FARMFOODS – Výnimočné potraviny spúšťa predaj svojich výrobkov v novej platforme predajní. Najnovšie si zákazníci kúpia potraviny FARMFOODS v maximálnej možnej miere bez „E-čok“ a bez GMO aj v interiérových predajniach v nákupných centrách v Bratislave. Prečítajte si celý článok.
Pozrite si reportáž z priestorov Farmy Turček o chove oviec a výrobe slovenskej 100% ovčej bryndze Video nájdete v archíve RTVS .
Prinášame vám niekoľko tipov, ako si z ponuky na trhu vybrať tie najkvalitnejšie potraviny. Viac v článku .
Reťazec sústreďujúci sa na výrobu a predaj vlastných potravín bez prídavných látok s povinnosťou označovať ich ako „E“ a bez GMO, neustále pokračuje v rozširovaní sa. Viac v článku .
V sieti FARMFOODS – Výnimočné potraviny nájdete široký sortiment kvalitných a poctivých potravín, vhodných aj pre tých najmenších. Každý výrobok pochádza z našich slovenských polí, maštalí a potravinových prevádzok. Prečítajte si viac v článku.
S mamičkami, ktorým záleží na kvalitných, slovenských potravinách, sme testovali produkty FARMFOODS. V článku si prečítajte, ako dopadlo toto chutné testovanie.
Pozrite si Dámsky klub na RTVS, kde naša manažérka výroby Ing. Janka Kračunová porozprávala o kvalite mäsa a o tom, ako ho správne skladovať. Vstupy s Jankou sledujte v časoch 2:07 a 25:26.
Prečítajte si o kvalitnom a čerstvom slovenskom mäse a mäsových výrobkoch.
Pozrite si reportáž o kvalitných slovenských potravinách a o tom, že aj napriek záujmu zákazníkov, miznú z pultov predajní.
Pozrite si reportáž o prevádzke Agrostaar KB Spol. S R.O. , ktorá je jedná z posledných chovov na Slovensku, ktorý sa venuje chovu kačíc.
V decembrovom čísle časopisu Slovenský chov, ktorý je určený pre chovateľov hospodárskych zvierat a veterinárov, nájdete projekt FARMFOODS a materskú spoločnosť AGROTRADE GROUP hneď v dvoch článkoch. Článok, ktorý je v hlavnej téme mesiaca, sa zaoberá aktuálnou situáciou výroby kvalitných potravín na slovenskom trhu.
A to, že dobre sa môžu mať aj kravy – potvrdí, keď nazriete do zákulisia našej výroby – ako prebieha chov býkov Charolais na našich bitúnkoch, z ktorých pre vás vyrábame naše vynikajúce mäsové výrobky.
Farmárska revue priniesla reportáž, v ktorej uvidíte ako sa v našej prevádzke AT DUNAJ spol. s r.o. vyrábajú dlhozrejúce kvalitné syry.
Televízia Markíza odvisielala v relácii Reflex reportáž o vplyve dusitanov na naše zdravie, ktoré sa používajú predovšetkým pri výrobe mäsových výrobkov. Táto téma je stále viac aktuálna a záleží nám na tom, aby sme vám prinášali naozaj výnimočné a kvalitné výrobky bez konzervantov, „E-čok“, GMO a tiež bez dusitanov.
Prečítajte si jeden z najrozsiahlejších a najkomplexnejších rozhovorov na Slovensku vôbec o produkcii a chove zvierat konceptom Farmfoods - Farmfoods - výnimočné potraviny, ktorý je jedinečný na Slovensku.
Svieže, ľahké a plné ovocných tónov – aj také sú mladé vína. Sú prvou ochutnávkou toho, čo sa vo viniciach počas roka urodilo. Do predaja sa spravidla dostávajú v prvý novembrový pondelok. V Nitre mladé víno už tradične požehnávajú. Záznam nájdete v archíve v čase 43:47.
V poľnohospodárstve sa pohybujú už štvrťstoročie. Myšlienka výroby farmárskych kvalitných produktov v nich zrela niekoľko rokov, keď sa Róbert Németh spolu so spoločníkom Jurajom Pápayom rozhodli spustiť výrobu aj s vlastnou distribúciou a predajom. Viac čítajte v článku.
Skupina desiatich farmárov sa pustila do budovania celoslovenskej obchodnej siete, v ktorej chcú predávať výlučne slovenské potraviny.