Product was successfully added to your shopping cart.

Sous Vide

Staronová metóda prípravy zdravšieho jedla. Staronová preto, lebo už aj naše prastaré mamy pripravovali pokrmy podobnou metódou ako sous vide (čítajte su vít) – len o tom nevedeli. Bolo to konfitovanie, ktoré sa ale pripravovalo v tuku. Metóda sa zrodila už v 18. storočí vo Francúzsku. Názov sous vide pochádza teda z francúzštiny a v preklade znamená „vo vákuu“.

Potraviny sú zabalené do vákuových vreciek a sú varené vo vodnom kúpeli pri presne stanovenej nízkej teplote minimálne 10 hodín. Je to časovo náročná metóda, avšak odmenou za čakanie je viac zachovaných živín, aróm, vitamínov a minerálov. Výhodou je, že sa pripravujú bez tuku. Vďaka tejto metóde vieme suroviny rovnomerne tepelne upraviť. A to nie je všetko. Vďaka vákuu sa v mäse uchovajú všetky prírodné šťavy a pomocou korenín môžeme dosiahnuť nepredstaviteľné chute.

Sous vide rozkladá tkanivá a mäso sa tak stáva krehkejšie. Navyše ničí nežiaduce mikroorganizmy, takže sa stáva aj bezpečnejšie. Nesmú samozrejme chýbať kvalitné zariadenia, ale v prvom rade kvalitné a čerstvé suroviny, bez ktorých by táto síce zdĺhavá, ale zato zdravá príprava jedál nemala zmysel. Konzumenti už priam volajú po zdravších formách prípravy jedla a my sme ich vypočuli.

V našej ponuke nájdete metódou sous vide pripravené napríklad Šťavnaté koleno a Delikátnu rolku. Kúpením získate predpripravený produkt, ktorý stačí ohriať alebo krátko opiecť.