Citrónovo-makový koláč  

  pre mlsné jazýčky  

Máte chuť na sladkú delikatesu po hlavnom jedle, ktorá však má aj výnimočné zloženie? S FARMFOODS sa to dá!
Podľa receptu od food blogerky iva_tiskova si pripravíte chutný citrónovo-makový koláč, v ktorom sa spája netradičná chuť s výnimočnosťou a vysledovateľným pôvodom našich výrobkov.

  Suroviny na prípravu:  

  Postup prípravy:  

  • Maslo, musí mať izbovú teplotu, vymiešame do peny s cukrom.
  • V druhej miske si preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a soľ.
  • Pridávame na striedačku vajíčka a sypkú zmes, stále miešame.
  • Nakoniec pridávame postupne citrónovú šťavu, kôru, mak a mlieko.
  • Dáme do formy, ktorú sme potreli maslom a vysypali múkou.
  • Pečieme pri 180˚C, ca 45-50min
  • Vychladnutý koláč môžeme preliať cukrovou polevou (práškový cukor, citrónová šťava, smotana), alebo len pocukrovať.

  Citrónovo-makový koláč  

  pre mlsné jazýčky  

Dobrú chuť!