Product was successfully added to your shopping cart.

VÝNIMOČNÉ SUROVINY

Z vlastných fariem – slovenské, prírodné

GET group, s.r.o.

Býky Charolais z Gemerskej Vsi

Hovädzie mäso je najhodnotnejším a najbohatším bežne dostupným živočíšnym zdrojom bielkovín na svete. Jeho spotreba však na Slovensku nedosiahne v priemere 4 kg na obyvateľa za rok! Vyspelé ekonomiky spotrebujú niekoľko násobne viac (20-25 kg na obyvateľa za rok).Obyvatelia týchto krajín sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako ľudia na Slovensku s podstatne menším podielom výskytu srdcovo-cievnych a rakovinových chorôb.

Po uvedomení si týchto faktov by sme mali absolútne vylúčiť nezmyselné vyjadrenia o škodlivosti a odporúčania o znížení spotreby hovädzieho mäsa. Navyše, naše hovädzie mäso má vysoký podiel omega-3 mastných kyselín. Tieto látky pôsobia v tele ako všeliek - podľa výskumov napr. znižujú krvný tlak, ovplyvňujú zrážanlivosť krvi, znižujú riziko vzniku cukrovky a sú najlepšou potravinovou prevenciou ischemickej choroby srdca a infarktu myokardu.


Keď sa hovorí o hovädzom mäse na pultoch v našich obchodoch, takmer výhradne ide o mäso zo starých, vyradených kráv mliečnych plemien s trhovou cenou jatočných zvierat od 0,6-1 EUR/kg (bez DPH). Keď je uvedené mäso z mladého býka, takmer výhradne kúpite mäso z býka mliečnych plemien v cene jatočných zvierat 1,5-1,6 EUR/kg (bez DPH). Naše mladé býky mäsových plemien Charolais boli počas vyše 15-tich rokov chovu na našich farmách predávané výhradne do zahraničia za cenu 2,2-2,5 EUR/kg (bez DPH) živej hmotnosti. Odborníkom nemusíme vysvetľovať, že z bitúnku do rozrábkarne sa dostane okolo 60% jatočnej, resp. živej hmotnosti, z čoho ešte tretinu tvoria kosti. Dobrí matematici už isto prepočítali, že 1 kilogram čistého mäsa z vyradenej kravy je cca 2,3 EUR/kg (vrátane DPH), u býka mliečnych plemien cca 4,3 EUR/kg (vrátane DPH) a našich Charolais býkov je 6,75 EUR/kg (vrátane DPH). Je to čistý prepočet na mäso, samozrejme pri porážke, spracovaní, doprave a likvidácii odpadov vzniknú ďalšie náklady, ktoré rovnakým pomerom zvyšujú skutočnú nákladovú a následne spotrebiteľskú cenu. Kvalita sa však dá vytvoriť len z kvalitných surovín, ktoré ako vidíte musia mať aj neporovnateľnú cenu. Plemeno Charolais pochádza z okolia Charolles vo Francúzsku. Toto plemeno sa veľmi dobre osvedčilo v našich podmienkach a na našich farmách je chované na podhorských pasienkoch. Je to mäsový typ býka, vhodný na výrobu kvalitných steakov a ostatných špecialít - a my si na kvalite zakladáme! Všetky nami ponúkané výrobky z hovädzieho mäsa pochádzajú z našich mladých býkov plemena Charolais, ktoré má svoju históriu, meno a ideálne podmienky na život. Tieto býky sú chované a kŕmené materským mliekom do veku 6 mesiacov na našich farmách na Turčeku, v Malom Čepčíne, v Spišskej Belej a Rozhanovciach. Následne sú dochované do jatočnej hmotnosti na farme v Gemerskej Vsi.
Naše býky Charolais porážame v jatočnej hmotnosti 650-700 kg vo veku 15-18 mesiacov, počas života nemohli mať žiadny stres a neboli liečené antibiotikami, ktoré by zastavili prirodzenú krivku vývoja zvierat počas života a to by mohlo mať účinok na krehkosť mäsa najmä steakov. Po dôkladnom výbere sú prevezené do 5 km vzdialeného nášho bitúnku v Skerešove, kde sú bezstresovo porazené. Vieme totiž, že mäso zo zvieraťa, ktoré je vystavené stresu a vyčerpaniu, sa zrazí a nedosiahne vhodnú kvalitu najmä na výrobu steakov a na sušenie. Po porážke, odstátí a vychladení sú časti mäsa presunuté do našej mäsovýroby v Rožňave, kde naši mäsiari s bohatými medzinárodnými skúsenosťami mäso spracúvajú a tvoria z neho steaky, sušené mäsá, “Sous Vide” špeciality a ďalšie chutné výrobky.


Ošípané Mangadurca z Dúbravky

Bravčové mäso patrí medzi najrozšírenejšie mäsá spotrebované vo svete a to aj napriek tomu, že spotreba v moslimských krajinách je takmer nulová. Spotreba malého množstva krmiva na 1 kg prírastku, takmer úplná automatizácia a spriemyslovanie chovov porovnateľný s chovom hydiny, je základom pomerne nízkych cien a vysokej spotreby. Spotreba stále rastie aj napriek rôznym varovaniam o vplyve bravčového mäsa na naše zdravie. Farmfoods prináša na slovenský trh pod ochrannou známkou Slovenská Mangadurca, ošípané ktoré vznikli úžitkovým krížením pôvodom panónske plemena Mangalica s anglickým plemenom Duroc.

Veľmi kvalitné mäso ošípaných Mangalica má jediný nedostatok vo forme vysokého podielu tuku s nižšou teplotou bodu topenia, ktorý je však dokonale kompenzovaný vysokomäsitosťou plemena Duroc.

Toto kríženie sme samozrejme nevymysleli my, ale je to uznané kríženie F1 povolené pri plemene Mangalica. Toto kríženie pomohlo nevídanej popularite tohto plemena za posledné roky. Maďarsko však intenzívne pracuje na zemepisnej ochrannej registrácii Mangalica - výlučne pre Maďarsko. Zaregistrovanie ochrannej známky Mangadurca nám zabezpečí toto veľmi prospešné úžitkové kríženie chovať a ponúkať vám ho aj v budúcnosti.
Mäso z ošípaných Mangadurca je všeobecne zdravšie, chutnejšie a kvalitnejšie ako z bežného bravčového, a to hlavne vďaka Mangalici. Už na prvý pohľad je Mangadurca odlišná od klasických ošípaných. Má kučeravú hnedo sivú srsť a práve vďaka nej a svojej genetike sa môže pásť na pasienkoch celoročne, čiže aj v chladných podmienkach a môže tým prirodzene naberať sadlo. Potom je chuť mäsa neporovnateľná. Ľudia v dnešnej dobe hľadajú bravčovinu, ktorá chutí inak, ktorá chutí ako skutočné mäso. A to sa dá dosiahnuť jedine vnútrosvalovým tukom a mramorovaním, čo je presne to, čo ponúkame. Navyše, Mangadurca má podstatne nižší podiel škodlivého cholesterolu a to určite poteší tých, ktorým záleží na zdravšom stravovaní, ale svojej obľúbenej slaninky a klobásky sa vzdať nechcú.
Spomínaná kvalita, nezameniteľná chuť a vyšší podiel pre organizmus prospešného pozitívneho cholesterolu sa dá vytvoriť len extenzívnejším spôsobom chovu, vyššími nákladmi a pochopiteľne vyššou cenou ako u klasických priemyselných chovov. Naša Mangadurca vyrastie od narodenia do jatočnej hmotnosti za 10-11 mesiacov, čo je skoro dvojnásobok v porovnaní s priemyselnými chovmi. Jedna prasnica Mangalice vie za rok odchovať len 40-50% odstavčiat v porovnaní s intenzívnymi chovmi. Mangadurca je chovaná na našom stredisku v Dúbravke na Zemplíne. Prasničky žijú vo výbehoch a sú kŕmené prírodným krmivom. Odstavené odstavčatá majú 4-5 krát väčší priestor na chov ako klasické plemená, aby bola zabezpečená prirodzená potreba pohybu a šantenie typické pre ošípané Mangadurca.


Slovenská jahňacina zo Skerešova

Aj keď je chov oviec a jahniat na Slovensku pomerne rozšírený a konzumácia výrobkov z ovčieho mlieka je čoraz obľúbenejšia, mäsové výrobky z jahňaciny sa na slovenské pulty dostanú len výnimočne a drvivá väčšina tohto mäsa sa vyváža do zahraničia, čo je však veľká škoda. Jahňacie mäso má veľké prednosti vo výžive a pre ľahkú stráviteľnosť sa radí do skupiny diétneho mäsa. Je veľmi výživné, má výborné chuťové vlastnosti a vysokú energetickú hodnotu.

Obsahuje vysoké množstvo bielkovín s vysokým podielom esenciálnych aminokyselín, ktoré sú pre nás nenahraditeľné. Konzumácia jahňacieho mäsa má protirakovinové, protisklerotické a protidiabetické účinky - najmä vďaka priaznivému pomeru polynenasýtených a nasýtených mastných kyselín a aj vďaka vyššiemu obsahu omega-3 mastných kyselín, ktorých čo najvyrovnanejší pomer s omega-6 mastnými kyselinami tvorí základ pre správnu funkciu imunitného systému a celkového zdravia organizmu. Jahňacina je z minerálnych látok bohatá tiež na vitamín B, zinok ale napríklad aj železo. Vďaka svojmu zloženiu sa jahňacie mäso odporúča pri žlčníkových diétach, pri zvýšenej hladine cholesterolu v krvi aj pre srdciarov.
Naša jahňacina pochádza z mladých mäsových plemien Berrichon du cher prípadne Ile de France chovaných maximálne do veku 6-8 mesiacov v jatočnej váhe 35-40 kg. Chováme ich na našej farme v Skerešove rovnako ako naše Charolais býky, sú tiež bezstresovo porážané na našom vlastnom bitúnku na rovnakej farme. Naše zvieratá žiadny stres nepoznajú. Celý svoj život prežijú veľmi prirodzeným spôsobom, čo zabezpečuje najvyššiu kvalitu mäsa pri spracovaní. Presne poznáme pôvod každého zvieraťa – kde sa narodilo, čím bolo kŕmené, kde sa páslo, kde a ako bolo porazené a následne spracované, zabalené a vyexpedované priamo k vám. Tieto pečeňové, mäsové jahňatá vám ponúkame celoročne. Okrem toho vám na jar prinášame „veľkonočné jahňatá“ plemena zušlachtilá valaška alebo Lacaune z nášho strediska Turček pri Kremnici. Sú to jahňatá chované na mliečnej výžive a porážame ich v živej váhe 9-15 kg. Pozrite si našu aktuálnu ponuku produktov z jahňacieho mäsa, vyskúšajte a určite neoľutujete.

vlnka

AT Dunaj, spol. s r.o.

Mlieko z Dubníka


Kravské mlieko vlastnej produkcie. Toto mlieko pochádza od kráv holštajnskeho plemena, ktoré sú ustajnené len niekoľko metrov od mliekarne a dojárne, čím je zabezpečené, že do mliekarne sa pre výrobu dostáva len to najčerstvejšie mlieko ihneď po dojení. Tieto kravy sú kŕmené krmivom prevažne z vlastných polí a z vlastnej produkcie a výhradne krmivom bez GMO, čo v oblasti krmív pre dojnice môže tvrdiť máloktorá farma.


vlnka

Agrostaar KB, spol. s r.o.

Kačica kráľov z Kráľovho Brodu

Kačica kráľov pochádza z Kráľovho Brodu, kde so šľachtením a výkrmom tejto vodnej hydiny (plemeno - Pekingská biela kačica) máme viac ako 60-ročné skúsenosti, čo znamená aj dlhú tradíciu a lásku k našim kačkám. Zabezpečujeme chov základného kŕdľa cca. 1500 ks. Sme unikátni aj v tomto smere, pôsobíme ako jediný šľachtiteľský a rozmnožovací chov na Slovensku. Farma zabezpečuje liahnutie (inkubačná doba 28 dní) a odchov malých kačíc, následne ich výkrm, ročne 60 000 – 70 000 ks. Kačice dosahujú jatočnú zrelosť po 55 až 65 dní s hmotnosťou 2,8 až 3,5 kg živej váhy.

Naše kačice sú chované extenzívne na voľnom priestranstve v príjemnom prostredí, kde sa nachádzajú dve vodné plochy umožňujúce prirodzený vývoj a rast. Sú kŕmené prírodnými krmivami z vlastných polí ako kukurica, pšenica a jačmeň. Prístrešky, maštale a okolitá vegetácia chránia zvieratá proti slnečnému žiareniu a iným nepriaznivými vplyvmi počasia. Vhodné podmienky zabezpečujú doslova „kráľovstvo kačíc“. Preto chuť mäsa našich kačíc pripomína chuť, ktorú si pamätáme z detstva u babičky. Rovnako ako ona, aj my opatrujeme zvieratá s láskou, aby sme mali čo najväčší zážitok z čerstvo upečenej slovenskej kačice.


Kura kráľov z Kráľovho Brodu

V chove kurčiat v Kráľovom Brode máme viac ako 50-ročnú tradíciu. V našich chovoch brojlerových kurčiat ročne vykrmujeme cca 500 000 v šiestich turnusoch. Sú kŕmené kŕmnymi zmesami v dĺžke 38 - 40 dní a po výkrme sú dodávané na veľké bitúnky.
Pre obchodnú sieť FARMFOODS chováme kurčatá v priemere 50 – 65 dní. Živá váha zvierat je 2,2 – 2,9 kg. Chované sú v „obohatených chovoch“ voľnejším spôsobom, kde majú viac priestoru na pohyb a tým sa znižujú stresové faktory. Hlboká podstielka nastielaná v našom chove zabezpečuje pohodu zvierat (welfare), ktorá sa v konečnom dôsledku pozitívne odrazí na kvalite a chuti mäsa.

Radi ochutnáte niečo kvalitné? Ochutnajte naše Kura Kráľov. Ide o pomaly rastúci hybrid chovaný min. 50 dní v príjemnom a pohodlnom prostredí. Kŕmené sú domácimi prirodzenými krmivami, zabezpečujúcimi požadovanú farbu, konzistenciu a chuť mäsa. Spomínané faktory sú hlavným rozdielom nášho mäsa od mäsa brojlerových kurčiat z intenzívneho veľkochovu. Do našich krmív nie sú pridávané žiadne hormonálne prípravky ani umelé farbivá. Ak raz ochutnáte Kura Kráľov, sme viac než presvedčení, že jeho nezameniteľná chuť vás opäť priláka do siete obchodov Farmfoods. Okrem celého kuriatka a polovice Vám ponúkame aj kuracie prsia, krídla, stehná a polievkovú zmes. Tešíme sa na vašu návštevu!

vlnka

AT Tatry, spol. s r.o.

Tatranské zemiaky

Naše Tatranské zemiaky sú naozaj naše. Pýtate sa prečo? Sú dopestované na našich úrodných pôdach priamo pod tatranskými štítmi. Pre svoj rast, rozvoj a vynikajúcu chuť majú pripravené ideálne podmienky už od sadby. Počas dozrievania im naši poľnohospodári venujú maximálnu pozornosť. Po zbere ich skladujeme v našich skladoch, ktoré sa nachádzajú na skok od výrobnej prevádzky.

Výnimočnosť spočíva nielen v kvalite pestovania a dopestovania, ale aj v samotnom uskladnení a následnom spracovaní. Naše zemiaky sú balené do vákuových priesvitných vreciek. Vďaka tomu viete už pred kúpou posúdiť ich nezameniteľnú farbu a kvalitu.
Zemiaky patria medzi štyri najdôležitejšie plodiny na svete. Pre ich jedinečné pestovateľské vlastnosti ich ľudstvo s obľubou využíva už niekoľko tisícročí. Zemiakom vyhovuje chladnejšie a vlhkejšie podnebie. Z výživového hľadiska obsahujú vlákninu, ktorá prispieva k pocitu zasýtenia a podporuje zdravé zažívanie. zemiaky sú spoľahlivým zdrojom vitamínu C, okrem toho obsahujú vitamíny skupiny B a tiež je v nich zastúpený draslík, horčík a železo.

vlnka

Agrotrade Group, spol. s r.o.

Nepasterizované surové ovčie mlieko z Turčeka

Toto ovčie mlieko pochádza od vlastných oviec z Farmy Turček. Sú to ovce plemena prevažne Zošľachtená valaška, ktoré je pôvodným plemenom oviec na slovensku a patrí k nášmu historickému bohatstvu. Tieto ovce sa pasú na zelených pasienkoch na úpätí Kremnických vrchov, ktoré obkolesujú spoločne s bohatými lesmi farmu Turček. Z takejto paše sa do nášho ovčieho mlieka dostáva široké množstvo vzácnych zložiek a zdraviu prospešných baktérií, ktoré robia takéto mlieko jedinečné a sú potrebné pre človeka. Aj preto ho používame do výrobkov v surovom nepasterizovanom stave, aby sa jeho jedinečnosť preniesla do konečných výrobkov z Bryndziarne Horný Turček a bola znásobená zrením výrobkov z neho pri presne stanovených podmienkach.

vlnka