0item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.

Steaky "par excellence"

Par excellence steak

Steak - cudzie slovo anglického pôvodu – charakterizuje rýchlo opečený plátok mäsa s chrumkavou kôrkou, ktorý sa z pravidla získava z väčších kusov odležaných častí hovädzieho mäsa, krájaných kolmo na svalové vlákna. Asi o ňom už každý počul ...

Dobrý steak - je považovaný za jednoznačne najvyhľadávanejšiu mäsovú pochúťku na svete. Len tí, ktorí už raz ochutnali dobrý steak vedia oceniť jeho nezameniteľnú krehkosť, chrumkavú kôrku znamenitú vôňu a chuť rozplývajúcu sa na jazyku, a len tí, ktorí vedia rozoznať a oceniť jednotlivé stupne prepečenia – len tí sú skutočnými labužníkmi. Patríte medzi tých, ktorí už aspoň raz v živote jedli dobrý steak?

Na Zlý steak je oveľa jednoduchšie natrafiť ako na ten dobrý. Nekvalitné suroviny z neidentifikovateľných a nevierohodných zvierat a ich častí nevhodných na steaky, čerstvá surovina, neodborné podmienky a čas zrenia, niekoľko týždňov trvajúca doprava odležaných steakov do našej krajiny (väčšinou z Austrálie, Nového Zélandu, Brazílie, Argentíny, Severnej Ameriky, atď.), zlá neodborná príprava a servírovanie – sú hlavnými príčinami prečo neviete čo je dobrý steak. Samozrejme, že sa nájdu aj výnimky, ale je naozaj škoda, že na dobrý steak narazíte v našich končinách len v tých najdrahších reštauráciách.

Surovinou pre naše steaky sú výlučne mladé býky mäsového plemena Charolais, chované na našich farmách na Slovensku. Zvieratá sú pod každodenným drobnohľadom našich skúsených zootechnikov, chované s láskou a starostlivosťou od svojho narodenia. Aj ten najmenší stres počas chovu, prípadne porážky, znamená absolútne znehodnotenie aj tých najkvalitnejších častí mäsa určených na steaky. Z ani toho najkvalitnejšieho čerstvého mäsa dobrý steak nikdy nepripravíte. Po dôkladnej selekcii sú najhodnotnejšie časti (10% hmotnosti živých zvierat) určené na steakovú úpravu a putujú do našich špeciálnych zrecích komôr. Tu prebieha niekoľko týždňov trvajúci najdôležitejší proces vzniku dobrých steakov – zrenie. Držali ste už v ruke surový, dobre odležaný, krehkejší a jemnejší kus mäsa s charakteristickou vôňou určený na dobrý steak?

Farmfoods steaky Charolais ponúkame vám výber zo siedmych najznámejších steakov na svete – odležaných v čerstvom stave, ako dokonalú surovinu pre prípravu vašich domácich vynikajúcich steakov. Dajte však pozor – aj tú najdokonalejšiu surovinu je možné pokaziť nesprávnou prípravou. Začiatočníkom odporúčame niekoľkokrát vyskúšať prípravu na ich domácom grile, resp. panvici pri dodržaní hlavných zásad prípravy dobrých steakov.Taktiež môžete začať výberom z našej ponuky „par excellence“ steakov , ktoré sú na prípravu jednoduchšie. S našimi surovinami máte jedinečnú príležitosť ponúknuť vašej rodine, blízkym, alebo hosťom najvyhľadávanejšiu pochúťku na svete – vami pripravený dobrý steak.

Farmfoods steaky „par excellence“ – Sú špeciálne upravené a tým predpripravené pre tých, ktorí majú málo skúseností a obavy z klasickej prípravy steakov doma. Predpripravené steaky dostanete v celoprofilovej predpríprave prepečenia „medium“ s mierne pustenou vlastnou šťavou v obale. Ponuka celej škály našich siedmych druhov steakov v prevedení „par excellence“ obohatená o kus Osso Buco „par excellence“ vám ponúka dokonalú šancu pripraviť pre vašu rodinu, blízkych a hostí kvalitné dobré steaky s dokonalým prepečením - „medium“, „medium well“ a „well“ (prepečený) – a to všetko len za niekoľko minút! Pre labužníkov, ktorí uznávajú len stupne prepečenia „rare“ (krvavý) a „medium rare“ (asi 5% z tých, ktorí už jedli dobrý steak), však musíte objednať z ponuky našich čerstvých odležaných steakov a viac sa pohrať s prípravou.

PODKATEGÓRIE

Na sklade sa nenachádza žiadny produkt tohto výberu.