0item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.

Postupy / Spôsoby úpravy

Zrenie mäsa

Zrenie mäsa Farmfoods

Proces zrenia – tajomstvo dokonalosti a kvality našich steakov. Čo sa vlastne z chemického hľadiska v mäse deje a ako to že sa mäso nepokazí? Pekne po poriadku. Svaly hovädzieho dobytka ale aj iných zvierat podstupujú po porážke zmeny, ktoré ovplyvňujú štruktúru a delikátnosť pripraveného produktu ...

Prečítať

Sušenie mäsa

Sušenie mäsa Farmfoods

V minulosti sa sušenie mäsa ale aj iných potravín používalo najmä ako metóda uskladnenia. Je vedecky dokázané, že spôsobom vysušovania pri dodržaní konštantnej teploty a správneho technologického postupu vylúčime zo suroviny všetky nežiaduce baktérie a zárodky spolu so šťavami a tukom. Zostane nám asi ¼ upraveného výrobku, ktorý je ochutený prírodným korením ...

Prečítať

Sous Vide

Sous Vide Farmfoods

Staronová metóda prípravy zdravšieho jedla. Staronová preto, lebo už aj naše prastaré mamy pripravovali pokrmy podobnou metódou ako sous vide – len o tom nevedeli. Bolo to konfitovanie, ktoré sa ale pripravovalo v tuku. Metóda sa zrodila už v 18. storočí vo Francúzsku. Názov sous vide (čítajte su vít) pochádza teda z francúzštiny a v preklade znamená „vo vákuu“ ...

Prečítať

Údenie

Údenie Farmfoods

Údenie mäsa sa využíva nielen na konzerváciu a tepelnú úpravu, ale aj na ochucovanie. Špecifická aróma dymu pre každé drevo dodá spolu so soľou dochucovaciu zložku. Dym svojimi antiseptickými účinkami slúži aj ako dokonalá ochrana pred množením baktérií a vďaka jeho vlastnostiam dokáže zabrániť chemickému a mikrobiálnemu kazeniu. ...

Prečítať