Milí naši zákazníci a fanúšikovia,

v posledných dňoch Slovenskom zarezonovala, až desivo šokovala správa o poľskom kontaminovanom, teda chorom mäse z nespoľahlivých bitúnkov a prevádzok, ktoré spracúvajú mäso k ďalšej úprave alebo priamemu predaju konečnému spotrebiteľovi.

Nedá nám na to nereagovať, aj keď sa nechceme pričleniť k spravodajstvám či bulvárnym informáciám. No táto situácia je už tak alarmujúca, že sa my, poctiví farmári a spracovatelia mäsa musíme ozvať k verejnosti. A to možno nielen k samotnému zákazníkovi, kde najčastejšie práve mama v rodine je tá, ktorá starostlivo nakupuje a vyberá mäsko, čo bude jesť jej rodina a pre ňu vzácne deti, ktoré sú pre ňu to najdrahšie. Ale je vhodné, aby sme nielen my ako naša spoločnosť, ale aj všetci slovenskí producenti mäsa, silnejšie a mohutnejšie apelovali na to, aby predovšetkým jedálne a stravovacie zariadenia starostlivo vyberali a sledovali pôvod zvieraťa a mäsa, ktoré k nim prichádza. Ako rodičia potom totiž nevieme ovplyvniť to, čo naše deti jedia v stravovacom zariadení, alebo my sami v reštaurácii. Uvedomujeme si, že je takmer nadľudské úsilie a je to predovšetkým úloha pre vyššie kontroly.

Preto chceme vyzvať, a to nielen našich zákazníkov, aby skutočne preferovali slovenské a predovšetkým kvalitné výrobky so zaručeným pôvodom, nie iba s nálepkou, či prebalom (ako sa to bohužiaľ robieva). V našich Výnimočných potravinách FARMFOODS vám skutočne môžeme garantovať, že to, čo sa momentálne deje v médiách, sa u nás NIKDY nemôže stať. Všetky naše zvieratá a chovy sú monitorované, kontrolované, všetky naše bitúnky a jatočné dni sú pod prísnou kontrolou nezávislého veterinára a riaditeľom kvality našej spoločnosti. Za všetky mäsá a mäsové výrobky zodpovedáme a dbáme na prísne hygienické a veterinárne kritériá, a to nielen počas jatočného ukončenia života zvieraťa, ale predovšetkým počas jeho života a chovu. Naše zvieratá žijú vo welfare chovoch a počas života dostávajú kvalitné krmivá bez vplyvu GMO (čo je nesmierne dôležité) a takisto sa dodržiava aj veľmi prísna kontrola počas prepravy mäsa. Vo všetkých častiach procesu dbáme na normy a dodržiavanie štandardov aj nad rámec noriem, ktoré sú bežné.

Pre FARMFOODS je typické, že na rozdiel od iných farmárov pri našom širokom spektre sortimentu disponujeme našimi vlastnými zvieratami, ktoré žijú a rastú na našich vlastných farmách a sú kŕmené našimi vlastnými krmivami. Dbáme o to, aby do procesov nevstupovali cudzie a dodávateľské elementy, kde už nemožno garantovať bezpečnosť a kvalitu. V tom spočíva naša jedinečnosť a výnimočnosť na slovenskom trhu. Ako jediní sme krátky reťazec, ktorý sa takto stará o kvalitu výrobkov a predovšetkým tak o zdravie našich zákazníkov. A nikdy k nám nemôže prísť mäso zo zahraničia - jednak už z mediálne známych dôvodov, keďže zákazník je zvyknutý sledovať primárne cenu, nie kvalitu a jednak aj kvôli dlhým logistickým trasám. Čo sa bežný užívateľ už nie vždy dozvie, že práve mäsá, ktoré cestujú dlhé cesty a prekročia hranice pri vstupe na kontinent, prechádzajú ožarovaním. A to určite nie je mäso, ktoré by ste chceli doma servírovať na stôl pre vašu rodinu, pre vaše deti. Možno si teraz vegetariáni či vegáni povedia uff, ešteže nejem mäso. No obdobné praktiky sa dejú aj so zeleninou, ovocím a výrobkami, ako sú džemy, kečupy a podobne, kde pri dennej bežnej zákazníckej spotrebe človek ani netuší, koľko nielen aditív a kontaminovaných či karcinogénnych látok dokázal skonzumovať. Alarmujúci je aj objem prídavných látok, ktoré sa pridávajú do výrobkov, aby získali objem, hmotu, farbu, obľúbenú a komerčne úspešnú chuť. A práve takýmto spôsobom si svojmu organizmu doprajete až 5 – 6 kg aditív ročne. Už viackrát sme písali na našich blogoch aj o tom, že nie všetko bio = natur. To znamená, že síce môže ísť o super bio nátierku, no máte v nej plno „E-čok“. A preto znova pripomíname, študujte etikety, pozorne, nedajte sa oklamať iba nápisom DOMÁCE alebo bio.

Nakupujte poctivé potraviny od skutočných farmárov a poctivých výrobcov a producentov potravín. Vezmite zdravie svojej rodiny do vlastných rúk a hľadajte potraviny bez konzervantov, bez aditív, „E-čok“ a bez kardinogénnych látok, z legálneho pôvodu, s garantovaným certifikátom kvality a bezpečnosti.