Ako neplytvať
potravinami
Problém plytvania potravín sa týka nás všetkých. Ovplyvňuje naše ďalšie žitie na tejto planéte, no v tomto prípade, žiaľ, nekonáme len sami za seba. Naše činy ovplyvňujú širokú verejnosť, aj mnohé ďalšie generácie. Pozrime sa spolu na pár faktov.

Pol kila odpadu denne
Neúmerné plytvanie zdrojmi


Potravinami plytváme všetci. Od poľnohospodárov, výrobcov, cez spracovateľov, obchodníkov, dodávateľov, až po nás, samotných konzumentov. Veď koľkokrát aj vo vašom koši skončil jogurt po záruke či prezretý banán? Potravinový odpad sa, žiaľ, stal súčasťou nášho života. Pritom stačí tak málo. Každý z nás vie urobiť mnoho jednoduchých krokov k zníženiu množstva odpadu. Zamyslieť sa treba už pri nakupovaní, preto sme si pre vás pripravili pár základných rád, ako možno tvoriť menej odpadu už pri nákupoch.
1. plánujte si jedálniček aj nákupy
2. nenakupujte hladní


3. dátum spotreby vs. dátum minimálnej trvanlivosti
4. naučte sa potraviny správne skladovať
5. radšej jesť menej, ale kvalitejšie

Informácie boli čerpané zo zdroja: free-food.sk
Práve nákupom kvalitných slovenských potravín z Farmfoods, ktoré sú obsahovo výnimočné a svojou kvalitou výrazne prevyšujú tie dovážané, smerujete k nielen zdravšiemu, ale aj nutrične výdatnejšiemu stravovaniu. Nie nadarmo sa hovorí, kvalita nad kvantitu. Toto dvojnásobne platí pri „výhodných“ XXL baleniach, ktoré v konečnom dôsledku nie sú výhodné ani pre nás spotrebiteľov, ani pre našich farmárov a koniec koncov ani pre prírodné zdroje. Začnime teda od seba. Každý z nás môže urobiť mnoho jednoduchých krokov preto, aby sme znížili množstvo potravinového odpadu. Dokážeme tým šetriť peniaze, prírodné zdroje a pomôžeme ľudom, ktorí sú v núdzi.