Pečené jahňacie stehno na bylinkách so zemiakovou kašou

Mäsko predpripravené metódou "sous vide" je poctivo varené vo vákuu pri nízkej teplote minimálne 10 hodín. Zachováva v sebe všetky živiny a stáva sa krehkejšie a jemnejšie. Stačí, ak ho potom už len mierne opečiete v rúre a dokonalá delikatesa je na svete.

Jahňacie stehno dôkladne osušíme. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

Celé stehno rovnomerne prešpikujeme kúskami slaniny Mangadurca, osolíme, okoreníme a potrieme rozpusteným maslom.

Keďže naše jahňacie stehno je už predpripravené metódou sous vide, stačí ho už len mierne prepiecť v rúre, čím ušetríte veľa času. K mäsku na pekáč pridáme celé strúčiky cesnaku a tri stonky rozmarínu.

Mäso jemne podlejeme trochou vody a dáme piecť približne na 5 – 10 minút pri 180°. Mäso by sa nemalo vysušiť a malo by mať chrumkavú kôrku.

Po upečení stehno vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočívať v teple. Podávame poliate lahodným výpekom z mäska a zemiakovou kašou.

Prajeme dobrú chuť