Pinnekjøtt so zeleninovou kašou

Potrebné suroviny:
  1. 1kg pinnekjøtt
  2. 0,5 kg mrkvy
  3. 0,3 kg kaleráb
  4. 2 stredné zemiaky
  5. 1 ČL himalájska soľ
  6. Štipka bieleho korenia

Ako jednoducho pripraviť pinnekjøtt ?

Postup na prípravu Pinnekjøttu:
1. Pinnekjøtt vložte do hrnca s vodou a varte 3 hodiny alebo alternatívne uduste na pare.
2. Po uvarení opečte v rúre pri teplote 200 st. cca 3 – 5 min.

Postup na prípravu zeleninovej kaše:
1. Očistenú zeleninu dajte variť cca 30 – 40 min.
2. Po uvarení odlejte vodu – vývar, v ktorej sa zelenina varila do nádoby.
3. Rozmixujte zeleninu na kašu a konzistenciu upravte vývarom do podoby hustoty napr. prívarku, osoľte a okoreňte.

Nakoniec servírujte pinnekjøtt na zeleninovej kaši posypaný pažítkou, petržlenom, alebo rozmarínom.

Pinnekjøtt so zelenou kapustou

Potrebné suroviny:
  1. 1 kg pinnekjøtt
  2. 1 kg čerstvej zelenej kapusty
  3. himalájska soľ
  4. čierne korenie

Postup na prípravu:
1. Čerstvú zelenú kapustu pokrájajte na trojuholníky.
2. Do hrnca navrstvite kapustu a pinnekjøtt, posoľte a okoreňte.
3. Mäso spolu s kapustou uduste v uzavretom hrnci cca 3 hod.

Ako prílohu doporučujeme podávať varené zemiaky.

Ako jednoducho pripraviť pinnekjøtt ?

Prajeme dobrú chuť