Pinnekjøtt so zeleninovou kašou
Potrebné suroviny:- 1kg pinnekjøtt
- 0,5 kg mrkvy
- 0,3 kg kaleráb
- 2 stredné zemiaky
- 1 ČL himalájska soľ
- Štipka bieleho korenia

Postup na prípravu Pinnekjøttu:
1. Pinnekjøtt vložte do hrnca s vodou a varte 3 hodiny alebo alternatívne uduste na pare.
2. Po uvarení opečte v rúre pri teplote 200 st. cca 3 – 5 min.
Postup na prípravu zeleninovej kaše:
1. Očistenú zeleninu dajte variť cca 30 – 40 min.
2. Po uvarení odlejte vodu – vývar, v ktorej sa zelenina varila do nádoby.
3. Rozmixujte zeleninu na kašu a konzistenciu upravte vývarom do podoby hustoty napr. prívarku, osoľte a okoreňte.
Nakoniec servírujte pinnekjøtt na zeleninovej kaši posypaný pažítkou, petržlenom, alebo rozmarínom.
Pinnekjøtt so zelenou kapustou
Potrebné suroviny:- 1 kg pinnekjøtt
- 1 kg čerstvej zelenej kapusty
- himalájska soľ
- čierne korenie
Postup na prípravu:
1. Čerstvú zelenú kapustu pokrájajte na trojuholníky.
2. Do hrnca navrstvite kapustu a pinnekjøtt, posoľte a okoreňte.
3. Mäso spolu s kapustou uduste v uzavretom hrnci cca 3 hod.
Ako prílohu doporučujeme podávať varené zemiaky.
