Chcete mať chutné a kvalitné jedlo plné vitamínov, ktoré je navyše pripravené za neuveriteľne krátky čas? My vám s tým pomôžeme. Že vám spojenia ako zdravo, rýchlo a jednoducho nejdú dokopy? To asi ešte nepoznáte modernú a inovatívnu technológiu prípravy pokrmov, tzv. metódu “sous vide“ (čítaj “su-vi”).?

Čo je to sous vide?

Technológia „sous vide“ je staronová metóda varenia, ktorú používali už aj naše prastaré mamy. V súčasnej gastronómii sa pri „sous vide“ technológii suroviny zabalia do zdravotne nezávadných, špeciálne upravených vákuových sáčkov a varia sa pri nízkej rovnomernej teplote rôzne dlhý čas. Niektoré výrobky predpripravujeme metódou „sous vide“ až 16 hodín.

Rovnomernou tepelnou úpravou sa dosahujú výnimočne dobré výsledky – mäso je dokonale krehké a rovnomerne pripravené v celom svojom objeme. Pri bežnom varení, resp. pečení sú okraje väčšinou prepečené v svojom strede je potravina pripravená nerovnomerne v porovnaní so zvyškom jej objemu - samozrejme to závisí od hrúbky používaných surovín, spôsobu a času, ktorý venujete ich príprave. Preto ak chcete dosiahnuť dokonalý výsledok za oveľa kratší čas, vyskúšajte naše kvalitné “sous vide” výrobky, označované aj “nízkoteplotne upravené”.

Jedlá pripravované metódou “sous vide” sa vďaka dlhému vareniu pri nízkej teplote stávajú naozaj výnimočne zdravé a lahodné. Pokrm si uchováva svoju vlastnú arómu, chuť, vitamíny a živiny, ktoré sa pri bežnom varení z pokrmov väčšinou vytrácajú, a to je veľká škoda.

Šetríme váš čas!

Poznáte to - celý deň v práci, poobede povinnosti mimo nej a ďalšie úlohy nás čakajú ešte doma. Buďme k sebe úprimní, kto by nechcel mať výborný obed či večeru, hototovú za krátky čas a pritom omnoho zdravšiu ako pri bežnom varení? A to dokonca aj v prípade, ak nie ste veľmi skúsený kuchár?

Vďaka našim “sous vide” výrobkom aj začiatočník vo varení môže pripraviť dokonalý kulinársky zážitok. Výrobky sú pripravené už len na krátku tepelnú úpravu, či už opečením na panvici, zapečením v rúre alebo podusením. Takto jednoducho nemôžete nič pokaziť.


Výnimočná a pôvodná chuť surovín

Renomované európske reštaurácie v súčasnej dobe kladú veľký dôraz aj na pôvodnú, vlastnú chuť suroviny. Buďte taktiež “in“ a vráťte sa k pôvodným, lahodným arómam a chutiam kvalitných surovín, ktoré si zaslúžia byť poznané tak, aké v skutočnosti sú. Určite vás nesklamú.

Chuť “sous vide” výrobkov je iná, príznačná pre daný výrobok – nie je totiž ovplyvnená napríklad pečením, karamelizáciou, rozpustením vo vode alebo inými chemickými reakciami, ktoré vznikajú pri bežnom varení.

Dlhé varenie pri nízkej teplote tiež zaručuje likvidáciu všetkých patogénnych baktérií a iných nežiadúcich mikroorganizmov. To podporuje bezpečnosť a zdravotnú nezávadnosť takto pripravovaných výrobkov.


Šťavnatý Ribeye steak “par excellence” z našich býkov plemena Charolais

Zdravé výrobky plné živín a vitamínov!

Cieľom technológie “sous vide” je maximalizovať chuť pokrmu, ktorá je vďaka nej intenzívnejšia, jeho štruktúra je rovnomernejšie pripravená a jedlo celkovo oveľa ľahšie stráviteľné. Táto metóda je tiež veľmi šetrná k surovine, čím zachováva jej pôvodné vlastnosti. To je veľmi veľká výhoda, keďže hovädzie alebo jahňacie mäso obsahujú veľké množstvo vitamínov, živín a minerálov dôležitých pre naše zdravie. Práve tie sa pri bežnom varení z mäsa čiastočne zbytočne vytrácajú.

Dlhšia trvanlivosť nie je na škodu

To však stále nie sú všetky výhody, ktoré metóda “sous vide” prináša. Jedlo vďaka nej ostáva dlhšie čerstvé, predlžuje sa jeho doba trvanlivosti až o niekoľko dní, je zdravšie, kvalitnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie na prípravu - a to vďaka vákuovému baleniu a dlhému vareniu pri nízkych teplotách.

Keď sa na to pozrieme z odborného hľadiska, vákuové balenie chráni potraviny pred atmosférickým kyslíkom, čím sa spomaľuje oxidácia a následné kazenie potraviny. Nemusíte sa báť varenia v bežných plastových vreckách, pretože tie sú špeciálne určené pre jedlá pripravované práve “sous vide” metódou.

Čo hovoríte na ponuku našich “sous vide” nízkoteplotne upravených výrobkov? Pomocou nich sa môžete stať špičkovým kuchárom aj vy. Pokrmy z nich máte hotové za niekoľko minút, a tak zvyšok svojho času môžete venovať svojim blízkym a spoločne si užívať fantastickú chuť našich výnimočných a zdravých steakov „par excellence“ , hovädzích „sous vide“ alebo jahňacích „sous vide“ výrobkov z našej ponuky.