![]() | Dnes odporúčameMV11 Unikátna Gemerská Charolais klobása | ![]() |
Tato klobása je gurmánsky zážitok. Na trhu je veľa druhov klobás ale žiadna sa nedostala do nasej domácnosti viac krát. Keď si moja 12 ročná dcéra zobrala do ruky klobásku a do druhej chlieb jeden deň, povedal som si ok no keď sa to opakovalo na druhý tak som vedel, že táto klobása je výnimočná. Dcéra je zvyknutá na svokrove klobásky a žiadne iné, lebo len dedkove sú tie naj... a táto klobása predsa dokázala konkurovať. Klobása je dobre vy chutená s dobrou konzistenciou a ideálnym pomerom bravčového a hovädzieho mäsa ktorého pôvod poznám. Klobáska je chutná na všetky spôsoby či len tak nakrájať a konzumovať alebo je veľmi chutná na grile, upečená a aj uvarená ale ja osobne odporúčam tak ako bola stvorená. |
![]() | Dnes odporúčameZS13 Ľahké pierko jemne zrejúci syr s čili | ![]() |
Zrejúci syr Ľahké pierko čili je výnimočný harmóniou pikantnej a smotanovej chuti. Jeho servírovaním na Vašej párty sa stanete ihneď stredobodom záujmu. Ak sa do jeho chuti zamilujete, už nikdy s ním neprestanete. Ľahké Pierko čili patrí medzi vynikajúce ochutené zrejúce syry eidamského typu. Zaraďujeme ho k polotučným zrejúcim syrom s nižším obsahom tuku. Je chuťovo jemný, správne vyzretý, primerane pikantný. Konzumácia tohto syra prináša pravý gurmánsky zážitok v prirodzenej, naturálnej forme, bez tepelnej úpravy. Ten, kto miluje pikantnú chuť čili papričiek v spojitosti so smotanovou vyzretosťou syra si určite príde na svoje. Doporučujem použiť kocky syra na chuťovky s bobuľkami hrozna, vlašskými orechmi, kúskami jabĺk, alebo do čerstvých zeleninových šalátov. Ako aperitív k tomuto vynikajúcemu syru si dajte ľahké ružové vínko, najlepšie to z Terra Wylak s významnými medzinárodnými oceneniami. |
![]() | Dnes odporúčameHK15 Krídelka z našich kurčiat čertsvé z kurína SK | ![]() |
Môj obľúbený výrobok sú Krídelká z našich kurčiat. Majú úžasnú chuť, vždy si na nich pochutíme, je to pre nás skvelá večera. Vynikajúca cena a neskutočne široké možnosti využitia v kuchyni. Ja ich rada pripravujem pečené na plechu zo zemiakmi. |
![]() | Dnes odporúčameNZ21 Čerstvá syrová hrudka z kravského mlieka | ![]() |
Milujem dobre, kvalitne a hlavne chutne pripravené jedlo. Zvyknem hovorievať: "Kvôli tomuto sa dnes oplatilo vstať z postele." Som nesmierne rada, že tento pocit nachádzam aj pri vychutnávaní Štavnatého bochníčka kupovaného vo farmárskom obchode a s vedomím, že bol vyrobený priamo na farme z toho najčerstvejšieho mlieka od kravičiek, ktoré nie sú kŕmené geneticky modifikovaným krmivom, a ktoré majú všetko čo pre svoju bezstresovú produkciu mlieka potrebujú. |
![]() | Dnes odporúčameZC22 Domáce lokše zo zemiakov spod Tatier | ![]() |
FARMFOODS lokše nerozoznáte od tých najlepších domácich. Chutia vynikajúco a pripomínajú mi lokše, ktoré robila moja stará mama. Ako dieťa som ich milovala a som veľmi rada, že je možnosť si ich v sieti potravín Farmfoods v tejto jedinečnej kvalite kúpiť. Lokše sú ideálne ako príloha k pečenej kačke, či husi. Stačí zohriať, prípadne potrieť zľahka masťou a môžu sa podávať. Druhou možnosťou je ich servírovanie ako hlavné jedlo na spôsob plnenej placky, podľa plnky potom na slano alebo sladko. Teda môžeme ich naplniť kačacou pečeňou, bryndzovou, či syrovou plnkou, prípadne nejakou paštétou, fantázii sa medze nekladú. Na sladký spôsob sú lokše najlepšie plnené makom, orechmi, tvarohom, jogurtom, prípadne lekvárom všetkých príchutí. Priam fantastické sú plnené čokokrémom z FARMFOODS, čo je zdravší variant klasickej nutely. Ja osobne, ak chcem rýchly obed, zvolím niekedy práve lokšu s makom. Mňam ???? Lokše sú výnimočné vysokým podielom zemiakov 73% a skvelou chuťou. Oceňujem praktické balenie 4 kusy, ich tatranský pôvod zo zemiakov dopestovaných pod Tatrami a poctivú ručnú výrobu. |
![]() | Dnes odporúčameMV03 Mocná gazdovská klobása - vidiecka | ![]() |
Mocná gazdovská klobása je mojim favoritom medzi ponukou klobás z mäsovýroby Get Group v Rožňave. Oceňujem jej prijemne jemnú pikantnú chuť. Pomer bravčového mäsa z plemena Mangadurca a hovädzieho mäsa Charolais je skutočne vyvážený a získal si moju dôveru. Určite ju odporúčam nielen našim zákazníkom, keď sa nevedia rozhodnúť, ale tiež je mojou prvou voľbou, ak sa chystá dajaká party s kamarátmi. Takto už zachránila nejedno spoločné posedenie s priateľmi, keď sa nám minuli všetky zásoby. Naviac je super, že jej výroba je plne kontrolovaná a je bez zbytočnej chémie a syntetických vylepšovačov chuti a farby. Cítiť v nej čistú chuť mias a korenín. Na trhu bez konzervantov a aditív podobnú klobásu nenájdete a keď aj zoženiete niečo podobné bez E-čok od nejakého súkromníka tak len s veľkým otáznikom a bez veterinárnej kontroly čo je pri surových produktoch veľmi veľmi riskantné. Bežne dostupné a cenovo výhodné klobásy sú plné múky, škrobov, náhradných bielkovín rastlinného pôvodu ale aj živočíšnych ako je napríklad sušená krv ale aj vody, ktoré však s cenou bravčového mäsa nezdraželi. Táto klobáska na fotke je ešte zabalená, ale dlho tak nezostane. |
![]() | Dnes odporúčameSN05 Nátierka s bryndzou z Turčeka a pálivou paprikou | ![]() |
Túto nátierku som si obľúbil hlavne kvôli svojej výraznej štipľavej chuti a kombinácií s bryndzou. Odporúčam k tomu uhorskú pálivú klobásu a suché červené víno Merlot zo sortimentu FARMFOODS. Vyskúšajte raz a potom už len meňte rôzne druhy výnimočných nátierok, klobás a vín z obchodov FARMFOODS a máte zážitok na každý deň aj príležitosť. |
![]() | Dnes odporúčameMV04 Uhorská klobása z mäsa Mangadurcy | ![]() |
Tento produkt obľubujeme, pretože nielen vyzerá a vonia ako tradičná domáca klobása, ale má aj skvelé zloženie – je z len z čistého mäsa a korenín! Má perfektne nakombinovanú – jemne pikantnú – chuť a bonusom je, že po zjedení nemáme žiadny pocit ťažkého žalúdka... jednoducho naša chuťovka bez výčitiek. S prihliadnutím na zloženie môžeme hovoriť o bielkovinovej bombe z mäsa ošípaných plemena Mangadurca, s vyšším podielom, pre organizmus, prospešného pozitívneho cholesterolu, bez E-čok, bez GMO. Na slovenskom trhu sme zatiaľ klobásu rovnakých kvalít neobjavili, preto ostávame verní FARMFOODS. |
![]() | Dnes odporúčameMC11 Domáca knedľa tradičná parená | ![]() |
Chuti tejto domácej knedle sa žiadna nevyrovná. Je nadýchaná a lahodná. Na jej výrobu sa požívajú domáce slovenské suroviny, čerstvé vajcia z podstielkového chovu, gazdovské mlieko z Dubníka a kvalitná slovenská múka. Po vymiesení cesta ju tvarujeme výlučne našimi rukami, čo ju robí výnimočnou. Pri jej produkcii a konzumácii som mysľou stále pri babičke. Naša domáca knedľa v kombinácii s naším maďarským alebo segedínskym gulášom a teľacím perkeltom je neodolateľná kombinácia chutí, ktoré sa snúbia na jazyku. Moje vnúčatá ju zbožňujú, konzumujú ju dokonca aj na sladko. V slovenskej gastronómii má knedľa významné postavenie. Ako príloha sa teší veľkej obľube nielen u chlapov, ale aj u žien, pretože jej príprava je veľmi rýchla, len sa trochu ohreje a príloha k obedu je hotová. |
![]() | Dnes OdporúčameMV61 Tradičná Slovenská jaternica s krúpami | ![]() |
Jaternice patria k tradičným Slovenským špecialitám. Mnohí z nás zažili v detstve domáce zabíjačky, alebo aspoň mali v rodine niekoho, kto sa rád podelil s týmito špecialitami. Plynutím času sa aj tradičné domáce recepty zjednodušovali a tak sa do jaterníc napríklad dostala ryža. Podobné zjednodušovanie pokračovalo ďalej, keď výrobu tejto špeciality prebrali mäsokombináty. Začali sa pridávať "konzervanty", "stabilizátory" a nakoľko vo veľkovýrobe nie je dostatok kvalitných surovín v požadovanom pomere aj "ochucovadlá" a rôzne iné náhrady. Podiel mäsa a poctivých surovín sa stále zmenšuje. Som rád, že sa reťazec FARMFOODS rozhodol vrátiť veci na pravú mieru. Nakoľko viem, že tento reťazec má veľmi rýchle dodávateľské cesty, výroba je z pohľadu čerstvosti rovnaká, ako u domácich zabíjačiek. Kvalitu surovín však podporujú vysoké štandardy. Filozofia bez GMO zabezpečuje tradičnú nezmenenú chuť mäsa, navyše nemusím mať strach z prípadných zatiaľ nepreukázaných následkov genetických modifikácií. V zmysle návratu k tradícii ryžu nahradili krúpkami, ktoré majú lepšie nutričné hodnoty, sú vhodnejšie pre naše trávenie a hlavne - sú naše slovenské. Nakoniec sa im toto majstrovské dielo podarilo a chute z detstva sa im podarilo oživiť. FARMFOODS jaternice sú poctivé, kvalitné, tradičné a slovenské! Bonusom oproti domácej zabíjačke je vysoký hygienický štandard pri výrobe a pravidelné laboratórne vyšetrenia kvality. Ja sa nenechám prekvapiť, idem na istotu - tradičnú Slovenskú jaternicu. Najlepšia je upečená spolu s klobáskou, podávaná s kyslou kapustou. Dobrú chuť! |
![]() | Dnes OdporúčameMH56 Nezahusťovaný tvarohový dezert s čučoriedkami | ![]() |
Dubníčkové tiramisu. Áno, vymysleli sme si vlastné domáce dubníčkové tiramisu, ktoré hravo zvládnu vyrobiť aj deti. Potrebujeme: Dubníček vanilkový cca 2 lyžičky pochúťkovej smotany na rozriedenie Dubníčka (lebo je naozaj poctivý a hustý), dlhé piškóty, uvarenú, trochu osladenú silnú kávu, a kakao na posypanie. Postup: Piskoty namáčame vo vychladenej káve a hneď ukladáme do misky, na piškóty roztrieme Dubníček, posypeme kakaom. Takto opakujeme ešte jednu vrstvu. Hotové tiramisu necháme postáť v chlade asi 2-3 hodiny. Výborný osviežujúci dezert na letné dni. Mne pomáhala moja dcéra Nellka, vraj je to najlepšie tiramisu! Aj keby ste nemali toľko času, nezabudnite, že tvarohové dezerty Dubníček s rôznymi príchuťami sú na každodennú maškrtu pre vaše deti tá najzdravšia sladká voľba. |
![]() | Dnes OdporúčamePŠ13 Pšeničná múka kráľov Hladká špeciál 00 extra | ![]() |
Hladká múka špeciál 00 Extra, ktorá je vyrobená v súlade s Farmfoods konceptom bez použitia geneticky modifikovaných organizmov (GMO) a akýchkoľvek prídavných látok. Vhodná je na pečenie bublanín, báboviek či iných pochúťok. Je ideálna aj pri príprave zákuskov, tort, ale aj pri slaných receptoch, napríklad pri obaľovaní mäsa, rýb alebo pri zahusťovaní chutných omáčok. Hlavná surovina je zrno potravinárskej pšenice. Ja sa s vami chcem podeliť o môj recept na bublaninu z tejto múky: Suroviny: 30dkg hladká múka špeciál 00 extra 30dkg práškový cukor 6 vajec 1dcl olej ¾ balenia prášku do pečiva 6 lyžíc mlieka Ovocie podľa vlastného výberu Postup: Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme olej, potom múku s práškom do pečiva a do toho pridáme mlieko. Vyšľaháme bielka do tuhého snehu a zľahka vymiešame. Podľa potreby pridáme do polovice cesta kakao. Pečieme 25 – 35 minút. Pridáme ovocie. |